Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez így mennyire fair két...

Ez így mennyire fair két gyerekre?

Figyelt kérdés
Maradunk a lakásban és fizet 60 ezret gyerektartásként? Nem kevés ez az összeg, ha én nem keresek valami jól (150et)? Ennyiből el lehet tartani két gyereket plusz magamat? Vagy próbáljam feltornázni, így csak kisemmiz?

2013. febr. 11. 22:30
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/189 anonim ***** válasza:
75%

Ha 60 ezer a gyerektartás, akkor az azt jelenti, hogy 60 apától és 60 anyától (mindkét félnek ugyanannyit kell elvileg beletenni), tehát az 120 osztva kettővel, az azt jelenti, hogy így egy gyerekre 60 ezer forint jut havonta. Ez pedig több, mint az átlag.

Kérdező, ha bíróságra mész és a férjed minimálbér közelire van bejelentve, akkor ennél kevesebbet fognak megítélni!

2013. febr. 12. 15:29
 122/189 anonim ***** válasza:
75%
Am mekkora fajin lenne már ha lenne új családja az apának és nem fizetne semmit XDDD :D Nagyon pöpec lenne a királykisasszony meg tépné a haját XD :D
2013. febr. 12. 16:05
 123/189 anonim ***** válasza:
100%
benne van amúgy a nevében, hogy GYEREKtartás. Azaz az apától kapott összeget a gyerekekre kell költened, nem a saját kényelmedre!
2013. febr. 12. 17:00
 124/189 anonim ***** válasza:
0%
De előző válaszadó, nem magára költené el a pénzt! Levezettem a költségeket, nem olvastad?
2013. febr. 12. 17:22
 125/189 anonim ***** válasza:
73%

Nem olvastam el a kommenteket, csak félig, látom, hogy nagyjából mindenki egyet ért abban, hogy ez elég lesz.

Igaz is, de azt hiszem a problémád is érthető.

Tudod, hogy tudna többet is szánni a férjed a gyerekekre, de nem akar adni. Ez csak annyiban érthető, hogy igen az ő gyerekei is, én is azt érezném természetesnek, hogy értük hajt, és rájuk keres, mint az apák többsége, de sajnos ő nem ilyennek tűnik.

Fogadd el, hogy ilyen, és legyél nyugodt kijöttök ennyi pénzből.

2013. febr. 12. 17:55
 126/189 anonim ***** válasza:
100%

# 124/125

Ja azért számolja a kaját is három főre nem kettőre.

2013. febr. 12. 20:31
 127/189 anonim ***** válasza:
76%
A gyerekeknek jobb helyük lenne az apjuknál, elnézve egy ilyen anyukát.
2013. febr. 12. 22:04
 128/189 anonim ***** válasza:
73%

"rájuk keres, mint az apák többsége, de sajnos ő nem ilyennek tűnik."

Még mi a bánat nem kellene ad 60. ezer Ft plusz egy lakást, így albérletre sem kell költeni az anyának. Az apának is van joga új életet kezdeni és nem a volt felség luxusait fizetni. Meg is értem, hogy válni akar az apa egy ilyen nőtől.

2013. febr. 12. 22:11
 129/189 anonim ***** válasza:
79%

Ma 22:11

Lehet félreértettél, én írtam, hogy az apák többsége a gyerekeire költ és szán pénzt jó esetben.

Azért értem meg valamennyire a volt feleség problémáját, mert ismerek hasonló elvált szülőket.

Ugye míg együtt éltek a nő is belelátott a férje dolgaiba és tudja, hogy mondjuk havi szinten akár a milliót is eléri a tiszta jövedelme. Ehhez képest ebből havi 42.000 Ft a gyerektartás... És nincsen különösebb külön törődés, pluszban megvett dolgok meg pláne nem.

Nyilván a Kérdező is ahhoz a mércéhez méri az apa által ajánlott összeget, hogy tudja, hogy mondjuk a gyerekeinek (ismétlem a gyerekeinek) is jóval magasabb színvonalat tudna biztosítani, mint amit az ő fizetéséből, az állami pénzekből és a 60 e Ft gyerektartásból ki tud hozni.

Értem én, hogy ennek elégnek kell lenni és nem is vitatom azt, hogy a Kérdezőnek sem arra kellene apellálni, hogy ő majd mennyire jól él a gyerektartásból.

Csak persze az ő szemszögéből tényleg rosszul jön az ki, hogy ő ezentúl húzza szorosabbra a nadrágszíjat, mert neki tényleg úgy fog elmenni a pénz, hogy rezsit, kaját mindent levonunk, hogy ő nem 60 e Ft-ot szán a gyerekeire.

Írjátok, hogy az apának joga van az új élethez, örüljön, hogy ennyit is kap.

Nem is vitatom, egyértelmű, hogy joga van.

De nem lenne a Kérdezőnek is? Az ő jogai valamennyire sérülni fognak így.

De még egyszer mondom, én sem arra akarok kilyukadni, hogy a volt férj az asszonyt támogassa. Csak ugye azt is tudjátok, hogy a Kérdező nem csak 60 e Ft-ot fog a gyerekei szánni abból a pénzből, ami neki bejön.

Nyilván magas a 120.000 Ft is, ha azt nézem sokan fele ennyiből élnek havonta, de a Kérdező gyermekei nem ez a réteg lehet.

Ha mindkét szülő ott hagyná a két gyereket a házban élni, és fejenként adnának 60 e Ft-ot, miközben vélelmezhető, hogy például az apa (de mindegy, ez lehetne fordítva is, akár az anya is) havi szinten százezreket keres, akkor nem mondanátok, hogy adjon többet a két gyerekének, mint 60 Ft?

Ha meg azért nem ad többet a volt férj, mert fél (amire megvan az esély), hogy a volt nej magára költi, akkor nyugodtan gyűjthet a gyerekeinek külön számlán többet is, ha megteheti.

2013. febr. 12. 23:37
 130/189 anonim ***** válasza:
61%
129.Magas lóról nagyot lehet esni.Talán úgy kellett volna a gyerekeit is nevelni,nem kinyalni a valagukat,hanem megértetni,hozzászoktatni a pénz beosztásához.Nem kellett volna minden nap 150 ft-os rudit,300ft-os ivólevet venni,elég lett volna minden másnap és most nem esne ilyen sz@rul .Felfoghatná talán az anyuka is a valagát és vállal plusz munkát.És nekem ne mondja senki,hogy nem tudna,mert én is egyedül neveltem három gyereket és 20 órákat dolgoztam.Csak akarni kell és menni fog neki is.Ennek a nőnek semmi nem lenne elég,megnyugtatlak!
2013. febr. 13. 00:12
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!