Ez így mennyire fair két gyerekre?
Komolyan olyan érzésem van egyik-másik választ olvasgatva, meg akik szapulták a kérdezőt, mintha ők a Holdon élnének. Mintha nem is a mában lennének, mint ha nem is ismernék az árakat, nem tudnák mi mennyibe kerül a boltokban.
Kb. egy álomvilágban élhetnek, ha ennyire nem ismerik a hétköznapi élet költségeit.
Nagy gond lehet a fejekben azoknál, akik azt hiszik, hogy az élelmiszeren való spórolás, a képzés ill. a szabadidős programok hiánya, használt ruha egyenlő a normális élettel. Hát, nagyon nem.
"Nagy gond lehet a fejekben azoknál, akik azt hiszik, hogy az élelmiszeren való spórolás, a képzés ill. a szabadidős programok hiánya, használt ruha egyenlő a normális élettel. Hát, nagyon nem."
Ebben maximálisan igazad van.
Az ország nagyobbik része "nem normális" életet él.
Szomorú, hogy már ennyire kihat a viselkedésükre is az abnormalitás. :/ Lásd, pontozás. Tényleg csak ez nyújt nekik élvezetet, hogy egy normális választ lepontoznak? Na, ebből is látszik, hogy más öröm nincs az életükben. És még ők írják, hogy felesleges a különóra, fizetős kikapcsolódás. Pedig ha valakinek szüksége lenne rájuk, hát akkor pont ezeknek a sekélyes embereknek.
Ha megtapasztalnák az élet élvezeteinek ízét, nem írnák, hogy nincs rá szükség.
Na, mindegy, beregisztrálok újra, mert ezt is le fogják pontozni.
Ha pedig szegényesen élnek, akkor pláne tisztában kéne, hogy legyenek azzal, mi mennyibe kerül! Mindennek meg kell nézni az árát, kicentizni a pénzt. Szóval ezek után pláne nem értem őket.
Mert olyan emberekről el tudom képzelni, hogy azt se tudják mennyi egy kiló kenyér, aki szórhatja a pénzét, nem nézi semminek az árát.
De ha ők nem ebbe a kategóriába tartoznak, akkor szimplán csak igénytelenek lennének? Ha nekik nem fontos a sport, nyelvtanfolyam, zene, akármi?
Akkor elmagyarázom ezeknek a sekélyes embereknek a nézőpontját, hátha végre megérted :)
60ezer forint, az egy nettó munkabér átlag embernél.
Tehát apuka gyakorlatilag annyi pénzt küld, amennyit egy szerényebb férfi úgy ad bele a háztartásba hogy önmagára is kell költenie.
Emellett apuka biztosítja a lakást, tehát anyucinak nem kell a saját anyucijához visszamennie, illetve nem kell 50ezer forintot kiperkálnia egy 30m2-es garzonlakásra.
Ennél többet várni max akkor nem pofátlanság ha a férj milliomos.
Erről pedig szó nincsen.
Csak átlag felett keres kicsivel.
De honnan tudjuk, hogy csak egy kicsit átlagon felüli a keresete? Már erre való utalást korábban is, csak éppen a kérdezőtől nem láttam. Úgyhogy most végigolvastam a hozzászólásait még egyszer. Ezt írta:
"Nem havi 200-250 jön ki neki átlagba :)" Lehet ezt értették félre, nem tudom. Ennek alapján, a smiley alapján én arra következtettem hogy jóval többet keres.Persze lehet én tévedek. Talán majd jön és megerősít, vagy megcáfol.
Ha ennél sokkal többet keres akkor pedig tényleg ne szúrja a gyerekei szemét 60 ezerrel. Nekem is vannak gazdag ismerőseim, ők ezt biztos nem tennék meg. Nem kell mindet az anyuknak adni, akkor fizesse ő közvetlen a dolgaikat.
Igen, de nem tudhatod hogy nem éppen havi 300 :)
És hogy abból apukának ténylegesen mennyi kiadása van.
Tudod, aki jól keres az megteheti hogy felvesz egy jóóó nagy hitelt, mert úgyis tudja finanszírozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!