Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez így mennyire fair két...

Ez így mennyire fair két gyerekre?

Figyelt kérdés
Maradunk a lakásban és fizet 60 ezret gyerektartásként? Nem kevés ez az összeg, ha én nem keresek valami jól (150et)? Ennyiből el lehet tartani két gyereket plusz magamat? Vagy próbáljam feltornázni, így csak kisemmiz?

2013. febr. 11. 22:30
 161/189 anonim ***** válasza:
37%

Nem nem követelőznék semmit. Soha nem használtam ki senkit nem majd a gyerekeim apjával kezdem.

Szerencsére teljesen mindegy mit követel a kérdező vállalkozóként minimálbérre van bejelentve és még havi 60. ezret sem fognak megítélni ha nem tetszik neki és bíróságra megy.

Az meg, hogy az új nőre mennyit költ senkinek semmi köze nem csak az Anyuka kezdhet új kapcsolatot válás után hanem az Apuka is. Nem csoda, hogy itt ennyi megkeseredett elvált nő van.

2013. febr. 17. 18:23
 162/189 anonim ***** válasza:
30%
A férj vagyok megint. Felesleges vitázni, nem adok egy fillért sem gyerektartásra, majd én állom ami kell a gyerekeknek, de pénzt nem adok az anyjuknak, semmit. Holnap délelőtt pedig benézek, remélem üresen találom a kecómat (gyerekek ugye suliban lesznek), ha nem, akkor kidobatom azt aki ott tartózkodik.
2013. febr. 17. 23:16
 163/189 anonim ***** válasza:
11%

159-es, ha neked színvonalas, jó élet a használt, ócska ruha, az a te dolgod. De nekem nem az. Kérdezd csak meg a gyerekeidet, ha vannak, hogy annak tartják-e. De bárkit az országban, a nagy többség nem fogja rá azt mondani, hogy ez a jó élet.

Két gyerek nagyon sok pénz, ezt nem vitatom. Nem tudom más férfiak vagy nők, akik gyt-t fizetnek, mennyit adnak, lehet, hogy hozzájuk képest sok, de az biztos, hogy két gyerek normál színvonalon történő ellátására nem elég a kérdező keresete, plusz csp, plusz 60 e gyt.

2013. febr. 17. 23:33
 164/189 anonim ***** válasza:
0%

Mellesleg a kérdés arról szólt, hogy kérjen-e az anyuka nagyobb összeget.

Én azt mondom, kérjen.

Ha minimálbérre van bejelentve az ex, vagy olyan összegre, amiből nem ítélnének meg 60e gyt-t, akkor nyilván nem fog menni a bíróságra az anyuka. De ez nem azt jelenti, hogy ne kérhetne több pénzt. Legfeljebb nem kap. De ha a férfi normális, és legalább anyagilag törődik a gyerekeivel, akkor úgyis fog adni, főleg ha a kérdező bemutatja a blokkokat, számlákat, hogy mire is megy el a pénz.

Szóval nyugodtan kérjen többet, ez a lényeg.

2013. febr. 17. 23:39
 165/189 anonim ***** válasza:
0%

162-es, gyanítom nem te vagy az apuka, ámde ha mégis, akkor ez is megoldás. Senki nem mondta, hogy csak a nőnél lehetnek a gyerekek. De készülj fel rá, hogy többe fognak kerülni, mint havi 60. A gyerekek lakhatása akkor is téged terhelt volna, ha az anyánál maradnak, a rezsit nyilván az asszony fizette volna, ezután azt is neked kell, tehát olcsóbban nem fogsz kijönni.

Max. meglesz az az örömöd, hogy nálad lesznek a gyerekek.

De több munkád is lesz benne. Neked kell majd napi szinten sok időt rájuk szánni, beszélgetni, játszani velük, főzni, mosogatni rájuk.

2013. febr. 17. 23:44
 166/189 anonim ***** válasza:
14%

18:23

"Nem nem követelőznék semmit. "

Csak gratulálni tudok.. Te aztán tényleg a gyerekeidet tartod szem előtt...

Te inkább öltöztetnéd turkálóból, és vennéd neki a gagyi túrórudit, miközben vígan néznéd, hogy az új asszony több tízezres ruhákban flangál, amit a volt férjedtől kap, és fényűző vacsorákra viszi..

Komolyan le a kalappal az ilyen anya előtt, csökkenjen a gyerek életszínvonala, de döngethesse a mellkasát, hogy na ő aztán micsoda penge anyuka, nem harcol a volt férjével.

Ilyenkor én tudod mire gondolok?

Hogy azért, mert a férjével nem is tudna. Az ilyen nő csak addig anyaoroszlán, míg azzal kell büszkélkednie, hogy Ő szült. Azt is hiszem és ismerek is ilyen nőt, aki csak azért szült, hogy legyen végre valaki az életében, aki tőle függ. Akivel mártírkodhat.. ezek aztán az önzetlen anyák. Inkább verjen el apuka havonta akár több százezret más dolgokra, csak ne a gyerekre, mert akkor máris megszűnik az annyira áhított szenvedő szerep, hogy elmondhassa magáról, h Ő bezzeg a falatot is megvonja magától, csak a gyereknek legyen.

Miközben annyi lenne, hogy nem gyáva módon visszakozni, hanem felvenni a kesztyűt az ilyen sunyi, minimálbérre bejelentett fickókkal szemben, akikről sokszor tudják a volt feleségek, hogy bizony nem havi hetvenezerből élnek.

Ti sosem hallottatok még NAVról?

Elsírnám magam, ha Anya is ennyire gyenge nő lett volna.

2013. febr. 18. 00:36
 167/189 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Végül beszéltem vele, sikerült megállapodnunk.

Olvastam a hozzászólásokat, csak annyit szeretnék írni, hogy a vicces kedvében lévő hozzászóló természetesen nem a férjem. (legalábbis azóta beszéltünk, nem említette, hogy olvasta, nem is hinném, hogy fentvan ilyen fórumokon)

2013. febr. 18. 08:55
 168/189 anonim ***** válasza:
100%
Micsoda élősködő, senkiházi nők vannak, a pofám leszakad.
2013. febr. 18. 09:32
 169/189 anonim ***** válasza:
100%
Örülj neki ha nem olvasta,mert lehet ő is erre az elhatározásra jutott volna!Nézhetnél ki a fejedből....:))
2013. febr. 18. 10:15
 170/189 anonim ***** válasza:
58%
miben sikerült megállapodni?
2013. febr. 18. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!