Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez így mennyire fair két...

Ez így mennyire fair két gyerekre?

Figyelt kérdés
Maradunk a lakásban és fizet 60 ezret gyerektartásként? Nem kevés ez az összeg, ha én nem keresek valami jól (150et)? Ennyiből el lehet tartani két gyereket plusz magamat? Vagy próbáljam feltornázni, így csak kisemmiz?

2013. febr. 11. 22:30
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/189 anonim ***** válasza:
80%

Elnézést. Hogy NEM annyi.

A lényeg, gyereknevelésre bőven elég.

Lesülne a pofámról a bőr ha ilyen pénzéhes szuka lennék.

2013. febr. 12. 02:25
 112/189 anonim ***** válasza:
94%

Én mentem albérletbe, mert a lakás a férjemé volt.110 ezret keresek, + a családi pótlék, gyerektartást nem kapok. És megélünk, igaz szűkösen. A gyerek nem kap ingyen semmit a suliba, sem ebédet, sem könyvet. Turiból öltözünk, akciósan vásárolok, túlórát elvállalok, amikor csak lehet.

Szerintem kérdező, ennyiből azért meg tudtok élni!

2013. febr. 12. 04:34
 113/189 anonim ***** válasza:
3%

Nézzük milyen költségeik lehetnek.

Kaja - 80e

Rezsi -40

(busz)Bérlet - 10-15 (attól függ, kell-e a gyereknek már bérlet vagy csak a szülőnek)

Higiénia, ápoltság - 12

Különórák - 20

Osztálypénz, iskolai, óvodai ebéd - 18

Összesen 180 ezer.

Vagyis ez annyi, amit a kérdező keres + a csp.

Most jön a 60 ezer.

Váratlan kiadásokra ill. jövőbeni kiadásokra, (pl. új mosógép, számítógép) mondjuk 5 ezret havonta félre kell tenni.

Ruházkodás a kérdezőnek havi 8-10 ezer. A gyerekruha kb. ugyanannyi, mint a felnőtt, szóval összesen kb. 25 ezer/hó hármójukra.

Marad harminc.

Ebből szórakozásra, mozi, játszóház, gyerekszínház, kiállítás, meki, mindig valami program kell havi 10 ezer hármuknak.

Aztán időnként csak kell ajándék is, egy jó könyv, újság akár. Ez is havonta pár ezer.

Mondjuk 17 ezer havonta megmarad.

Ez egy év alatt 200 ezer. Ebből a nyári táborok, elfoglaltság a két gyereknek úgy 80 ezer.

A maradék 120-at meg befizetheti magának a kérdező magánnyugdíjszámlára, vagy belefér, hogy ő is elmehet üdülni a gyerekekkel belföldre.

Tehát el is ment a pénz. Ha így gazdálkodtok, nem nyomorogtok, de nem is éltek nagylábon.

Ha jó szinten akartok élni, nem csak turkálós ruhát, vagy a legolcsóbbakat venni, amit abszolút megértenék, mert én is imádok divatosan öltözködni, akkor kell még hozzá kiegészítés vagyis több pénz.

2013. febr. 12. 05:02
 114/189 anonim ***** válasza:
2%
Na, de ahogy nőnek a gyerekek, többet is esznek, nekik is kell bérlet, igénylik majd a szép ruhát.
2013. febr. 12. 05:12
 115/189 anonim ***** válasza:
97%
Nem mondok már semmit sem...ott maradhatsz a lakásban a gyerekekkel,kapsz gyerektartást is,de neked ez sem elég...nem csodálom,hogy pénzéhesnek gondolják a nőket..Miért nem te keresel egy jobban fizető állást?Arról nem tehet a férjed,hogy te annyit keresel.Más különben én örülnék ha 150-et keresnék.Ennyiből meg kellene élni.
2013. febr. 12. 06:40
 116/189 anonim ***** válasza:
2%
Ja, és a játékokat nem számoltam bele. Azért úgy 10 éves koráig csak kell a gyerekeknek ilyesmi is.
2013. febr. 12. 06:43
 117/189 anonim ***** válasza:
100%

Igen mindent meg tudsz adni a gyerekeknek, ami pénzben kifejezhető. De ez kevés. Kérhetsz havi 1 milliót is, az is kevés lenne.

A családot nem tudod megadni nekik. Friss a válás, apuka még látogatja a gyerekeket, de ez az idő majd csökkenni fog.

2013. febr. 12. 07:39
 118/189 anonim ***** válasza:
26%
Arról sem szabad megfeledkezni, hogy ezt a nőt is elvette valami balek, úgyhogy szerintem felesleges tovább nyüstölni. Az, hogy ilyen pénzéhes nőt csinált belőle, a pasas gondja...
2013. febr. 12. 09:18
 119/189 anonim ***** válasza:
28%

Ha albérletbe kellene menniük, mert van ilyen is, miért ne lenne, akkor egy másfél szobás már színvonalasnak mondható albérlet jó helyen Budapesten alsó hangon 70.000+rezsi.

Akkor most miről beszélünk?

Apu, aki egyébként valószínűleg minimálbérre van bejelentve, így a bíróság kb 30.000Ft-ra kötelezhetné(!!!) ad kb 130.000 Ft gyerektartást havonta amit nem a Kérdezőnek kell kigazdálkodnia.(ha vidék, akkor legyen 30-40.000 az albérlet, már az is 90-100.000Ft plussz jövedelem) Pumpolni még????

Nő vagyok, elhagyott, terhesen, 1 kisgyerekkel elhagyott, de esküszöm a Kérdező férjét nem hibáztatnám hogy adhatna még.

Gyerekek lakhatása megoldott nagy korukig, étkezése megoldott, ezen felül még ott van Anyu jövedelme. Sejtem hogy nem lesz könnyű felnevelni 2 gyereket egyedül, de azért jóval átlagon felül kapsz Kérdező, papírozzátok le 2 tanú előtt a gyerektartást és a lakást és gazdálkodd ki a többit.

Lehetne több is, de lehetne jóval kevesebb. Tudod, félig tele, félig üres pohár.

Én várost váltottam, bölcsit, orvost, lakást váltottam mert a férjem nem adott egy lakást a köv 20évre nekünk, mégis örülök h ha fizetni fogja amiben megállapodtunk és örülök ha érzelmileg megpróbálja a gyerekeket ezen felül kárpótolni.

Aztán remélem hogy idővel találunk egy rendes pasit, aki így csomagban szeret majd bennünket és akkor az ő fizuja is beadódik a családi kasszába. Addig pedig példát mutatok a gyerekeknek, hogy ennyiből, szeretetben így sikerül.

2013. febr. 12. 09:42
 120/189 anonim ***** válasza:
97%
Válaszaidból ítélve, úgy gondolod, hogy még a Te költségeidet is a volt férjed fizesse? Mert itt már Neked ez a lényeg, nem a gyerekek. Apuka ott hagyott mindent, lakhatsz a házban, még szép hogy a rezsit fizetned kell! A nagy átlag ilyenkor eladja a közös ingatlant, aztán vagy tudnak venni külön-külön belőle másikat, vagy nem, és mennek albérletbe. Neked ilyen gondod nincs, és még igen tetemes összeg gyerektartást is kapsz. A Te luxus igényeidet meg fedezze az új palid, vagy a szüleid, vagy aki akarja, vagy ha nem megy, akkor ne élj ilyen nagy lábon! Mit gondolsz, hogy majd a férjed tart el továbbra is? Keresd meg a rávalót Te magad, menj plusz munkára, aztán abból lehet rongyot rázni továbbra is! Imádkozz hogy ne legyen a volt férjednek "új" családja, mert akkor Te kiesel a kosárból, legalábbis ami az eddigi gyerektartást illeti, biztos még ennyit sem fogsz kapni.
2013. febr. 12. 10:42
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!