El akarok válni, mert kiderült, hogy a feleségemet hónapok óta k. rogatta a fodrásza! Lehet esélyem a gyerekre?
Hányok ettől a nőtől, tegnap borult ki a bili és nem várok tovább a válással. Tudtam hogy tetszik neki, de esküdözött hogy nem csalt meg, mikor gyanakodtam a nyáron. Hát mégse tudott nyugton maradni. Legszívesebben széttépném, de attól félek, hogy akkor semmi esélyem nem lenne a gyerekre. A lehető legjobban megalázott egy olyan alakkal, akinek a kamasztól az 50 évesig mindenki megvolt már! Kisvárosban élünk és ha ennek híre megy, mindenki a mi családunkon fog témázni! Mindegy, itt most nem ez a lényeg, de egyszerűen nem tudok túllépni a sértettségen.
Kocsija van, amit tőlem kapott, nekem is külön van egy, ház közös, neki még van egy lakása, a 3-szorosát keresem az ő keresetének és tisztességesen élek, így mennyi esélyem van, hogy megkapom a gyerek kizárólagos felügyeletét?
Van esélyed természetesen neked is, de mi nem tudunk dönteni - az majd a bíróság dolga lesz.
A lényeg, hogy tudj normális körülményeket teremteni, legyél higgadt (ha hőbörögsz, kevesebb az esélyed!!) A megbántottságod érthető, de ne erre koncentrálj. Próbálj meg a konkrét feladattal foglalkozni: a gyereknek megfelelő feltételek megteremtésével. Óvoda/iskola lehetőleg ne változzon, mert azt nehezebben hagyja a bíró, ha van más megoldás is.
Legyen lehetőleg külön szoba, és a napközbeni felügyelet megoldott (akár nagyszülők segítségével).
Fontos, hogy beszéld meg a gyerekkel, ő mit szeretne! Értelmesen, hiszen őt is valószínűleg megkérdezik majd. Ha még kicsi, akkor persze nem a bíróságon, hanem esetlegesen egy gyámhivatali dolgozón keresztül.
A bíróságot egyáltalán nem érdekli, hogy ki kivel k.rogatott, és az sem, hogy kinek mennyi a jövedelme.
A kocsit nem tőled kapta, mivel házasságban éltek. Tehát mindkét autó közös, attól függetlenül, hogy kinek a nevére került. A kizárólagos felügyelet nem korlátozza a láthatást, ez egészen másról szól. Nyilván elítélendő dolog a félrejárás, de gondolkodni kell azon is, hogy ugyan miért tette.Na pont ezért a bíróságot senki szexuális élete nem érdekli.
Csak érdekességként meg mondom, hogy a felettem lakó csaj nyíltan prosti volt, éjszakai mulatókban táncolt, ordított róla a szakmája, mégis ő nevelte a kislányt. És annál a gyereknél jól neveltebb, kedvesebb, aranyosabb, tisztelettudóbb gyereket nem láttam. Szóval nagyon nem azon múlik, hogy kinél van jobb helyen a gyerek, hogy melyik szülője kivel fekszik össze.
Ha hozzád jobban kötődik eleve, akkor jók az esélyeid mindenképp. Nálunk is így volt.
De mondom, higgadt legyél, mert a kiborulás rossz fényt vet rád. (Még, ha érthető is.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!