El akarok válni, mert kiderült, hogy a feleségemet hónapok óta k. rogatta a fodrásza! Lehet esélyem a gyerekre?
Hányok ettől a nőtől, tegnap borult ki a bili és nem várok tovább a válással. Tudtam hogy tetszik neki, de esküdözött hogy nem csalt meg, mikor gyanakodtam a nyáron. Hát mégse tudott nyugton maradni. Legszívesebben széttépném, de attól félek, hogy akkor semmi esélyem nem lenne a gyerekre. A lehető legjobban megalázott egy olyan alakkal, akinek a kamasztól az 50 évesig mindenki megvolt már! Kisvárosban élünk és ha ennek híre megy, mindenki a mi családunkon fog témázni! Mindegy, itt most nem ez a lényeg, de egyszerűen nem tudok túllépni a sértettségen.
Kocsija van, amit tőlem kapott, nekem is külön van egy, ház közös, neki még van egy lakása, a 3-szorosát keresem az ő keresetének és tisztességesen élek, így mennyi esélyem van, hogy megkapom a gyerek kizárólagos felügyeletét?
Én megértem a felháborodásodat, de fogd már fel, hogy a bíróságon a szexuális élet max akkor van figyelembe véve, ha az anya valami útszélén álló, koszos, üzletszerűen d*gó ribi lenne. De nem az. Amit az egyik hozzászóló írt, hogy figyelembe veszik, az egy nagy baromság. Abból, hogy valaki félrement egyáltalán nem következik az, hogy miatta bomlott volna fel a házasság. Ha te, kedves kérdező, úgy produkáltál volna az ágyban, hogy a feleségednek ne legyen igénye máshova menni, akkor nem ment volna. Nem a félrekufirc az oka a házasság tönkremenetelének, az már csak a jelzése, hogy tönkrement.
Egyébként, hogy segítő szándékom is legyen, én meg tudom adni az elérhetőségét az egyik legjobb gyerekperes ügyvédnek. Olyan pozícióban van, hogy mindegyik bíróval pajtás. De rossz hír, hogy ő mondta nekem, hogy a bíróság magasról tesz arra, hogy ki kivel mit bujálkodott.
Szerintem is azonnal ügyvéddel kezdj.
Nagyon rossz olvasni a történeted, de az ügyvédek ismerik azokat a trükköket, amivel jó esélyed lehet (jogász vagyok). Laikusként sokkal rosszabb helyzetből indulsz.
Nem számít, hogy félrement, hiszen nem ő borította a családközösséget. Mondhatja azt, hogy a te hibád, mert elhanyagoltad stb. és ő ezért titokban járt félre, hogy legalább a család megmaradjon, ha már a szerelem a te hibádból ment el.Mondhatja. De amúgy az is ugyanannyira fogja érdekelni a bíróságot, mint a te vádad: zéró.
Ügyvéd az egyetlen megoldás.
"Az ő keresete kb 75 ezer, amit összeműkörmözik egy hónapban, mert ugye normálisan dolgozni már nem tetszik. És a gyerekkel állandóan kiabál, mikor milyen kedve van!"
Nem is csodálom, hogy megcsalt, ha csak ennyibe veszed a saját feleséged, hogy egy kis "semmirekellő műkörmös és még szar anya is". Gondolom ezt vele is éreztetted, más meg tárt karokkal várta. Persze jogos a sértettség, először válni kell, utána kefélgetni, de a helyedben nem lennék meglepve egyáltalán, mert hiába most még a düh is rátesz egy lapáttal, gondolom ezek a gondolatok nem most születtek meg a fejedben, hanem azóta nézed őt le, mióta műkörmözik.
Amúgy szerintem a gyereket meg fogják kérdezni és 8 évesen már figyelembe fogják venni a véleményét. Az anyagi helyzet is számít, bár sokszor az anyának ítélik a gyereket, hiába 75 ezret keres, hisz úgyis jön még a gyerektartás, pláne, hogy neked jó a fizetésed. A konrkét válasz rá, hogy mennyi esélyed van: 50-50%. Ez majd ott fog kiderülni. Az ügyvédektől és a bírótól is függ, hogy kihez húz inkább.
19.15 - most haragszik a kérdező, jogos... -.-
28/n
19.15-nek igaza van. Tipikusan az a pasas lehetsz aki folyton a másik orra alá dörgöli, hogy sz*rt sem ér, de őőő bezzeg! Kocsija van amit tőled kapott, 3-szorosát keresed mint ő, ő csak egy 75 ezret kereső kis senkiházi műkörmös...Hát apukám, bizonygathatod, hogy te jobb ember vagy, de ezek szerint bizonyos dolgokban kevés voltál :D
Szóval, ha nem csináltad volna ki a lenéző stílusoddal, akkor nem kötött volna ki egy fodrász ágyában.
Magyarországon nincs vétkességi elv, tehát önmagában az, hogy ki miatt bomlott fel a házasság, nem számít semminél.
Viszont ettől függetlenül kötődhet a gyerek jobban az apához. Ezzel kéne foglalkozni, a GYEREKKEL, nem mással ebben a helyzetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!