Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék segíteni a húgomnak,...

Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.

Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.

Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.

Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.

A férjem ebbe nem akar beleegyezni.

Mi a véleményetek?

2012. szept. 27. 08:50
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/117 anonim ***** válasza:
91%
Neked nem volt ki segítsen, az más,de neki van! A testvére.
2012. szept. 27. 09:56
 52/117 A kérdező kommentje:
50-es: ezért tisztellek, tényleg. De nem lett volna könnyebb, ha valaki segít? Ha neked nem volt segítséged, a húgomnak se legyen? Miért?
2012. szept. 27. 09:57
 53/117 anonim ***** válasza:
63%

Amit leírtál az még kevés információ a józan mérlegeléshez.

Ha az ingatlan nem a pármilliós falusi ház kategóriába esik, akkor már érdemes elgondolkodni azon, hogy az alapvető állagmegóváshoz szükséges téli fűtés elmaradása mekkora károkat okozhat a házban. Pl. 2-3 éve 3-4 milliót érő házat érdemes lehet most eladni 2 millióért, de korábban 25 millóst ma 15-ért már nem biztos.

A húgod mit akar? Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy jól érezné magát nálatok, ha látná hogy férjed számára kolonc. Igazából a férjedet is teljesen meg tudom érteni.

Meg egyébként is egy felnőtt embernek önálló akarata van,

szabadidejét szereti a saját szabályai szerint alakítani.

36F

2012. szept. 27. 09:58
 54/117 anonim ***** válasza:
77%

ha egy ilyen miatt tönkremegy a házasság akkor az nem ért egy fabatkát sem...

a férjed ezek szerint egy szívtelen önző ember???

ha a férjem testvérével történne ilyesmi gondolkodás nélkül. nem is lenne kérdés. azért vagyunk egy család. és ezt jelenti a jóban rosszban. a sógornő fordításban más nyelveken benne van a jelentés hogy fogadott húg/nővér. nem véletlenül.

örülök 1-2 hozzászólónak hogy hála a jó égnek nem vagyunk egy családban és nincs hozzátok közöm...önző banda.

55/117 anonim ***** válasza:
80%

# 50/50 Időpont ma 09:54

bocs, de valahogy nem tudom ezt a történetet elhinni

ha így van, sajnállak

de nekem sántít a történeted

nem hiszem, hogy ha mindezeken átmentél volna, ilyen könnyen vagdalkoznál ennyire együtt nem érző megállapításokkal, hozzászólásokkal...

56/117 anonim ***** válasza:
81%

Le vagyok döbbenve egyes hozzászólókon!

El sem tudtam képzelni, hogy van olyan, akinek nem egyértelmű, hogy magához veszi a testvérét, és lehetőségeihez képest támogatja!!

A gyermekem után a húgomhoz fűz a legszorosabb (vérségi) kötelék, a világ legtermészetesebb dolga lenne hogy segítek neki, a férjem pedig támogat ebben. Ez nem lehet mérlegelés tárgya.

2012. szept. 27. 09:59
 57/117 anonim ***** válasza:
9%
Nyilván könnyebb lett volna. De hogy néztem volna tükörbe, ha az én konnyebbsegem másnak terhet jelent, vagy a házassága veget?
2012. szept. 27. 09:59
 58/117 anonim ***** válasza:
13%
Ha szerinted az érzéketlensége jött le, akkor nincs miről beszélnünk.
2012. szept. 27. 10:01
 59/117 A kérdező kommentje:

Őszintén remélem, hogy nem ezen a fél éven múlik hogy házasok maradunk-e.

A húgom szeretne hozzánk költözni.

Korábban ő is sokat segített nekünk: a szülés után főzött, vasalt, bevásárolt, később vigyázott a gyerekre hogy tudjunk kettesben lenni stb. Ezért sem értem a férjem.

2012. szept. 27. 10:03
 60/117 anonim ***** válasza:
80%
A férjed mennyire áll ellen? Nem lehet meggyőzni vagy megbeszélni vele higgadtan?
2012. szept. 27. 10:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!