Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?
A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.
Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.
Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.
Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.
A férjem ebbe nem akar beleegyezni.
Mi a véleményetek?
Amit leírtál az még kevés információ a józan mérlegeléshez.
Ha az ingatlan nem a pármilliós falusi ház kategóriába esik, akkor már érdemes elgondolkodni azon, hogy az alapvető állagmegóváshoz szükséges téli fűtés elmaradása mekkora károkat okozhat a házban. Pl. 2-3 éve 3-4 milliót érő házat érdemes lehet most eladni 2 millióért, de korábban 25 millóst ma 15-ért már nem biztos.
A húgod mit akar? Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy jól érezné magát nálatok, ha látná hogy férjed számára kolonc. Igazából a férjedet is teljesen meg tudom érteni.
Meg egyébként is egy felnőtt embernek önálló akarata van,
szabadidejét szereti a saját szabályai szerint alakítani.
36F
ha egy ilyen miatt tönkremegy a házasság akkor az nem ért egy fabatkát sem...
a férjed ezek szerint egy szívtelen önző ember???
ha a férjem testvérével történne ilyesmi gondolkodás nélkül. nem is lenne kérdés. azért vagyunk egy család. és ezt jelenti a jóban rosszban. a sógornő fordításban más nyelveken benne van a jelentés hogy fogadott húg/nővér. nem véletlenül.
örülök 1-2 hozzászólónak hogy hála a jó égnek nem vagyunk egy családban és nincs hozzátok közöm...önző banda.
# 50/50 Időpont ma 09:54
bocs, de valahogy nem tudom ezt a történetet elhinni
ha így van, sajnállak
de nekem sántít a történeted
nem hiszem, hogy ha mindezeken átmentél volna, ilyen könnyen vagdalkoznál ennyire együtt nem érző megállapításokkal, hozzászólásokkal...
Le vagyok döbbenve egyes hozzászólókon!
El sem tudtam képzelni, hogy van olyan, akinek nem egyértelmű, hogy magához veszi a testvérét, és lehetőségeihez képest támogatja!!
A gyermekem után a húgomhoz fűz a legszorosabb (vérségi) kötelék, a világ legtermészetesebb dolga lenne hogy segítek neki, a férjem pedig támogat ebben. Ez nem lehet mérlegelés tárgya.
Őszintén remélem, hogy nem ezen a fél éven múlik hogy házasok maradunk-e.
A húgom szeretne hozzánk költözni.
Korábban ő is sokat segített nekünk: a szülés után főzött, vasalt, bevásárolt, később vigyázott a gyerekre hogy tudjunk kettesben lenni stb. Ezért sem értem a férjem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!