Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék segíteni a húgomnak,...

Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.

Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.

Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.

Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.

A férjem ebbe nem akar beleegyezni.

Mi a véleményetek?

2012. szept. 27. 08:50
 81/117 anonim ***** válasza:
95%

Nem olvastam végig a kommenteket, de esetleg lenne egy ötletem.

A hugodnak környezetváltozás kell, az tuti. Egy hát eladása pedig akár hosszú évekig is eltart, hacsak nem akarja félár alatt eladni. Esetleg cserélhetnétek lakást. Ti mennétek a házba, hiszen a 60 nm Nektek sem lehet túl nagy, ő pedig a kis lakásban lehetne amit kifűthet rendesen a babának. Ettől függetlenül akár naponta látogathatod és segíthetsz neki.

Persze csak ha nem tudtok az összeköltözésben megegyezni, mert az lenne a legjobb.

2012. szept. 27. 10:34
 82/117 anonim ***** válasza:
11%
Ötletek? 1. A nagy hazát kiadja albérletbe. Az albérleti díjból ki tud venni egy garzont, amit fenn tud tartani. 2. Kiad egy szobát albérletbe. Máris kevesebb a költsége, tudja fizetni a fűtést. 3. Felkeres egy anyaotthont, es ott tölti el azt a nehány hónapot. 4. Esetleg megkérdezi a férje szüleit.
2012. szept. 27. 10:34
 83/117 anonim ***** válasza:
14%
Nem, a jó házasság nem fontos. Váljanak el most rögtön, legalább nem kell a férj beleegyezese a költözéshez.... Okos....
2012. szept. 27. 10:36
 84/117 anonim ***** válasza:
67%
Mondtam egy szóval olyat, hogy nem fontos? Kérlek idézd nekem. Én nem végletekről beszélek, mint te. Ebben a helyzetben okosan kéne mérlegelni, de látom hogy te nem lennél rá képes. Amúgy szerinted inkább menjen az elhunyt férje szüleihez, mint a saját nővéréhez? Hihetetlen hogy mennyire buta vagy... Örülök, hogy nincs olyan rokonom mint te vagy.
2012. szept. 27. 10:39
 85/117 A kérdező kommentje:

A megoldás ÁTMENETI lenne. Az ügyvéd szerint hamar lezárul a hagyatéki tárgyalás, akkor a húgom hozzá fog férni a pénzhez és nem lesz gond a fűtés, pelenka stb. Onnantól anyagi értelemben jó lesz neki, csak most hiába a megtakarítás meg az életbiztosítás, ha a biztosító nem fizet meg a bíróság hónapokig elhúz egy rutin eljárást.

A húgom nem fog visszamenni dolgozni a baba 1,5-2 éves koráig. De a munkahelyén visszavárják, lenne hova mennie.

2012. szept. 27. 10:39
 86/117 anonim ***** válasza:
12%

Én támogatlak kérdező, de garantálom jó pár évig ott fog lakni veletek és a gyereksírás hajnali fél5-kor sem lesz kellemes.

Sokszor meg fog kérni titeket majd hogy vigyázzatok a gyerekre, aztán majd jössz ide megint egy panaszkodós kérdést feltenni.

Ezért ha lehetséges, menjen a szülőkhöz a húgod.

2012. szept. 27. 10:42
 87/117 anonim ***** válasza:
7%
Én nem írtam, hogy menjen a férje szüleihez, csak azt, hogy meg kellene kérdezni őket. Esetleg támogatnak anyagilag, amíg nem rendeződik a helyzet. A hazassagrol pedig te irtad, hogy a "jo hazassag fontosabb mint az elethelyzet"?- ha nem fontosabb, akkor nincs mirol beszelni....Befejeztem a beszélgetést.
2012. szept. 27. 10:45
 88/117 A kérdező kommentje:

Küldjem anyaotthonba???? Ez komoly? Tudod te, milyen állapotok vannak ott?

Ismerem a húgom, kérlek fogadjátok el hogy ha anyagilag és érzelmileg rendbe jön, akkor haza fog költözni.

2012. szept. 27. 10:45
 89/117 A kérdező kommentje:

Miért bízná ránk a gyereket? Hova menne, bulizni? Megszületik a baba, minden rá szakad (a baba ellátásában nem fogunk napi segítséget nyújtani, csak alkalmit) aztán amikor fellélegezhetne újra rádöbben hogy egyedül maradt, hogy nem csak a gyereke apja hanem az ő szerelme, férje is meghalt. Legalábbis a pszichológus szerint. Szóval egy ideig nem akar majd eljárni. De ha mégis: ő is eleget vigyázott a lányunkra. Ha már strigulázunk.

A házcsere jó megoldás, ez még nem merült fel bennünk. Úgy napközben együtt lehetnénk de este a férjem tudna pihenni. Nekünk anyagilag több lenne, de megbeszélem a férjemmel. És egyik ház sem maradna üresen, fűtés nélkül. Köszönöm :-)

Az apa nagymama még kórházban van, a nagypapa gyógyszereken él. A lányuk 11 évesen hunyt el, érzelmileg nagyon instabilak.

2012. szept. 27. 10:50
 90/117 anonim ***** válasza:
34%
Ezt írtam pontosan: "Persze, és ilyen helyzetben a jó házasság fontosabb mint a jó életkörülmények" Gondolom érezted az iróniát. Ha szerinted fontosabb az, hogy egy házasságban a két fél mindig egyetértsen, mint hogy egy terhes/gyerekes anyuka jó körülmények között éljen, akkor tényleg nincs miről beszélni.
2012. szept. 27. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!