Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék segíteni a húgomnak,...

Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.

Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.

Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.

Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.

A férjem ebbe nem akar beleegyezni.

Mi a véleményetek?

2012. szept. 27. 08:50
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 91/117 anonim ***** válasza:
82%
Az jó ötlet lenne, hogyha talál stabil bérlőt kiadja a házat és a bérleti díjból bérel a közeletekben egy számára árban megfelelő lakást. Akkor napközben át tudtok egymáshoz menni és estefelé, amikor már úgyis alvóidő van, hazamegy, és a férjed is nyugodtan pihenhet. Ha nincs rossz helyen a ház, akkor lehet hogy hosszútávon jobban jár egy stabil albérleti bevétellel mint az eladással. Meg ha nagyobb lesz a baba, és ő is kicsit jobban lesz lelkileg, akkor az eladással is jobban tud foglalkozni.
2012. szept. 27. 10:55
 92/117 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező! Akkor ezek szerint balesetben hunyt el a férj, hogy az apai nagymama kórházban van? :( Balesetük volt? :( Sajnálom nagyon, nehéz lehet most a húgodnak.
2012. szept. 27. 10:56
 93/117 A kérdező kommentje:

Igen, balesetben.

Az anyukája idegösszeroppanást kapott, öngyilkosságot kísérlet meg :-(

2012. szept. 27. 11:05
 94/117 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező utolsó kommentjéhez: ez borzasztó, az apai nagyszülők 50-60 éves korukra mindkét gyereküket eltemették. Ennél nem lehet szörnyűbbet elképzelni, talán a kisunoka majd valamennyire gyógyír lehet nekik.

Hány éves a húgod?

2012. szept. 27. 11:08
 95/117 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan még csak 16 éves vagyok, de azért remélem nem baj, hogy írok. Sok konfliktus van köztem és a nővérem közt, de ha Ő ilyen helyzetben lenne, mindenképp segítenék Neki. A férjeddel próbáld megbeszélni a dolgot.
2012. szept. 27. 11:40
 96/117 anonim ***** válasza:
100%

26 éves no vagyok. Van egy 20 hos kislányunk. Azért szeretnénk még egy gyereket, hogy soha ne legyen egyedul. Legyen, aki segít neki, ha velunk valami is torténik. Mert ugye senki sem él orokké.

Nálunk ez nem lenne kérdés, hogy magunkhoz vegyuk (bármelyikunk testvérérol is lenne szo) foleg ha azt o is szeretné. Nem tudom miért nem lehet megérteni a hozzászoloknak, hogy a papírozás hosszu folyamat. Míg nincs meg a hagyatéki és kozos tulajdon a ház, nem tudja eladni. Nem tud semmihez sem hozzányulni addig (pénz, vagyon stb.)

2012. szept. 27. 11:51
 97/117 anonim ***** válasza:
100%
Majd azért írd meg kedves Kérdező, hogy mi lett a megbeszélés eredménye a férjeddel!
2012. szept. 27. 12:01
 98/117 anonim ***** válasza:
80%
Meg lehet érteni, hogy nem akarja, de az meg természetes, hogy te segíteni akarsz. Lehet, hogy a férjed fél attól, hogy a ti kapcsolatotok rámegy, mert ki tudja, meddig tarthat ez az állapot. Nem tudom milyenek az anyagi körülményeitek, de ha megtehetitek, akkor inkább ki kellene venni neki egy kis lakást arra az időre, amíg eladja a házat és inkább segítsetek be a bérleti díjba és naponta eljárni neki segíteni, ebédet vinni, ilyesmi. Lehet, hogy mindenkinek jobb lenne.
2012. szept. 27. 12:51
 99/117 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sajnálom :(

BEszéljétek meg a férjeddel az aggályait, jussatok kompromisszumra. Mondjuk először legyenek nélatok néhány hónapig, aztán utána béreljenek lakást a közeletekben.

Jó ötletnek tartom én is nem eladni, hanem kiadni a házat...

2012. szept. 27. 14:02
 100/117 anonim ***** válasza:
91%

kedves kérdező ne hallgass ezekre a megkeseredett idiótákra nem tudják mi az a család, rossz nekik , legalább te tudod... nem is kérdés hogy segítsél-e...reméljük férjed is megérti.

kitartást a nővérednek!

2012. szept. 27. 14:06
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!