Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék segíteni a húgomnak,...

Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.

Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.

Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.

Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.

A férjem ebbe nem akar beleegyezni.

Mi a véleményetek?

2012. szept. 27. 08:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/117 anonim ***** válasza:
83%
Lehet,hogy elítéltek érte,de én mindkét felet megértem.A férjedet azért,mert a saját életét szeretné élni,meg azért is,mert lehet,hogy úgy gondolja,hogy bizony muszáj a kismamának talpra állnia,hiszen egy egész élet áll előtte,ahol sajnos az édesapa nélkül kell majd helyt állnia.Téged is maximálisan megértelek,hiszen a testvéredet szeretnéd segíteni,én is így éreznék a helyedben.Nem lehet valami köztes megoldást találni,hogy pl. mivel te is itthon vagy napközben,a húgod veled van egész nap,néha-néha ott alszik,de nem költözik oda.Ha az utolsó három hétben van a testvéred,akkor már kaphatná az első hat hónapban járó juttatást (ennek nem tudom pontosan mi a neve),de az az előző évi átlagkereset igen magas százaléka,benne vannak a jutalékok is,minden a bérjövedelemnek minősül.Így több pénzt kaphatna,mint az egy havi fizetése.És tudom,hogy nem azonnal,de özvegyi nyugdíjra is jogosult,ami az első évben,szintén nem kis összeg.Segíteni próbálok neked úgy,hogy mindnyájatok számára elfogadható megoldás szülessen.
2012. szept. 27. 09:36
 32/117 anonim ***** válasza:
17%
Onzoseg? Akkor is annak hívod majd, amikor X hónap múlva a kérdező felteszi a "Válni akar a férjem" kérdést? Ugyan nézz mar magadba, melyik kapcsolat olyan erős, hogy tuleljen egy ilyet?
2012. szept. 27. 09:37
 33/117 anonim ***** válasza:
57%

Istenem én lekevernék a párodnak egy akkora nyaklevest...

Hogy lehet ilyen önző? Ha most Teveled történne bármi és a drága párodnak kellene elmennie gyesre vagy gyedre ( nem tudom melyik melyik) a gyerekkel, és segítség kéne mit szólna hozzá ha valaki beintene, h szevasz menj anyádhoz? Neki van családja? (rajtatok kívül). Tesó? Nincs. Nekem sincs, de ha a párom tesója ilyen helyzetbe kerülne én nem mondanék nemet!

Mutasd meg a kérdést nyugodtan a férjednek, és nézze meg mit gondolnak róla itt ennyien, így ismeretlenül! Önző és kész!

OMG!

2012. szept. 27. 09:38
 34/117 anonim ***** válasza:
76%

# 27/28 Időpont ma 09:34

azért, mert ha tudsz olvasni, akkor feketén-fehéren le van írva, hogy az apa beteg

gondolom az anya ápolja

szerinted kinek lenne ott ereje még a kismamával is foglalkozni, hát még egy babával

ráadásul egy férjét gyászoló(!) kismamának(!) nem hiszem, hogy az édesapja leépülését is végig kellene néznie...

2012. szept. 27. 09:39
 35/117 anonim ***** válasza:
14%
Bocsi, de nem a szülők betegek, csak az apuka. A kismama remélhetőleg képes egyedül is ellátni a születendő gyereket. Nők milliói képesek rá a világon.
2012. szept. 27. 09:39
 36/117 A kérdező kommentje:

Nem szeretne a szüleinkhez menni. Úgy gondolom, ebben a helyzetben azért az ő véleményét is figyelembe lehetne venni, nem?

Megértem a férjem, tényleg. Bár a mi lányunk egy angyal, 8-10 hetes korától átalussza az éjszakákat és nem okozott "törést" a kapcsolatunkban hogy gyerekünk született, de nem biztos hogy a babával is ez lesz.

Pihenni meg tud hétvégén, akkor majd mi elmegyünk sétálni a gyerekkel meg haza a szüleinkhez, olyankor tud a hobbijával foglalkozni meg aludni.

Azt is felfogom, hogy ez mennyire befolyásolja az ő életét is és hogy ez igenis áldozat tőle. De úgy érzem, ennyit megtehetne értünk.

2012. szept. 27. 09:40
 37/117 anonim ***** válasza:
83%
31-esben van ráció egyébként. Érthető, hogy a férj a saját életét szeretné élni, eddig rendben is van. Ha a 31-es által vázolt verzió nem lehetséges valamiért, akkor viszont össze kéne vetni a két problémát, a férjét (hogy esetleg nem tud aludni a gyereksírástól és a húg sírásától) és a húg problémáját (meghalt a férje, mindjárt szül, nem tudja fenntartani a hatalmas házat egyedül). Azt hiszem evidens, hogy melyik oldalnak kellene engednie ebben a témában.....
2012. szept. 27. 09:41
 38/117 anonim ***** válasza:
8%
Ja. Nem kellene. Valóban. Végülis csak az apja. Helyette inkább nezze végig a testvére boldog kapcsolatát. Az biztosan nem fogja a halott férjére emlékeztetni minden percben.
 39/117 A kérdező kommentje:
32-es: ha emiatt elhagy, menjen. Mi lesz, ha tolószékbe kerülök? Ha elveszítem a munkám? Ha a gyerekünk beteg lesz? Akkor is az ő kényelme lesz a legfontosabb? Meg hogy nyugodtan szexeljen?
 40/117 anonim ***** válasza:
3%
TE a felesége vagy. A TESTVERED csak a házasság által szerzett rokona.
2012. szept. 27. 09:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!