Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék segíteni a húgomnak,...

Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.

Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.

Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.

Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.

A férjem ebbe nem akar beleegyezni.

Mi a véleményetek?

2012. szept. 27. 08:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/117 anonim ***** válasza:
28%
Nem gondolom, hogy a férjed bunkó lenne vagy valami. ha munka után hazamegy nem biztos, hogy gyereksírást szeretne hallgatni. A húgodnak kellenen mérlegelni a lehetőségeit. Ha nem dolgozik, akkor akár a szüleitekhez is mehetne. Vagy az egyáltalán nem jó megoldás?
2012. szept. 27. 09:07
 12/117 A kérdező kommentje:

Milyen egyéb körülmények?

A lakásunk 60nm, van egy 1 éves lányunk én itthon vagyok vele.

A húgom dolgozott, jól keresett de gondolom érthető hogy most eljött táppénzre, ami ugye maximalizálva van. A hagyatéki tárgyalás lezárásáig nem fér hozzá a közös pénzükhöz és a biztosító sem fizet 2 nap alatt, mindenféle papírokat kérnek. Ezeket én próbálom intézni, de nem mindent tudok egyedül, van amihez ő is kell személyesen.

Teljesen ki van készülve idegileg, kórházban is volt, csak a baba miatt tartja magát úgy-ahogy. Mellette szeretnék lenni, hogy legalább azon ne kelljen aggódnia hogy mi lesz a gyerekkel fűtés nélkül vagy ha tápszert kell venni stb.

2012. szept. 27. 09:08
 13/117 anonim ***** válasza:
93%

oh, látom, közben leírtad

köszi, így már világos a kép

ha a szüleidnél is ekkora probléma van, akkor érthető, hogy a testvéred nem akar oda menni, hisz most neki is inkább segítségre volna szüksége

valahol a férjed is megértem, de azt neki is be kellene látnia, hogy ez nem az a szituáció, amikor elfogadható az önzőség

azért tényleg belegondolhatna, milyen lehet terhesen/pici babával egyedül maradni...

szerintem ha 2 napra egyedül hagynád a saját gyereketekkel, aki már nem is olyan pici, attól frászt kapna

számomra nem kérdés, hogy támogatnod kell a húgodat, hisz szegényke csak rád számíthat

sokkal macerásabb, de megoldás volna az is, hogy ha nagy házban él, ti költöznétek hozzá - de gondolom erről végképp nem akar hallani a férjed

próbálj meg hatni a lelkére

csak van neki

2012. szept. 27. 09:09
 14/117 anonim ***** válasza:
17%
Egyszerűbb és ésszerűbb lenne a szüleit ehhez mennie. Megértem a ferjedet. Minimum fel év ott lakás lesz a vége. Hat...
2012. szept. 27. 09:10
 15/117 A kérdező kommentje:

Azért ne állítsuk már be a húgomat munkakerülőnek!!! Valóban nem dolgozik mivel 37 hetes terhes és a férje meghalt!!!!! Nem ingyenélő! Be volt jelentve, adózott!

És valóban nem is akar visszamenni a baba 2-3 hónapos korában, amit teljesen megértek.

2012. szept. 27. 09:10
 16/117 A kérdező kommentje:

Igen, én is fél évvel számolok. Április-május környékén költözne vissza.

Nem hiszem, hogy ez akkora áldozat lenne.

2012. szept. 27. 09:15
 17/117 anonim ***** válasza:
95%
Hát én meg úgy gondolom, hogy nincs arányban a kettő a gyereksírás és az, hogy a húgának meghalt a férje és segítségre szorul. Minden jóérzésű ember ilyenkor elvisel dolgokat, hogy a másikon segíthessen. Biztosan sok idő lesz eladni a házat és venni egy lakást, ezt nem vitatom. De a férjed nagyon önző, ha neki ebben a helyzetben fontosabb, hogy ne ébredjen gyereksírásra, minthogy egy közeli családtagon segítsünk, aki ilyen helyzetben van. Ha az ő húga lenne ebben a helyzetben vagy az anyukája, akkor mit mondana? Oldd meg magad?
2012. szept. 27. 09:17
 18/117 anonim ***** válasza:
31%
Persze, ez igaz, de nem tudjuk, hogy milyen volt a kapcsolat a történtek előtt a férje meg a húga között. Nem ismerjük a viszonyokat, meg azt sem, hogy vajon a húg mit tenne meg a kérdező férjéért. Egyébként szerintem is azért család a család, hogy segítsünk egymásnak ha baj van, meg számíthassunk egymásra.
2012. szept. 27. 09:22
 19/117 anonim ***** válasza:
77%
Én úgy gondolom, hogy ha nem is volt jó a viszonyuk, akkor is össze kell szorítania a fogát a férjnek és engedni. Amik a húggal történtek, nem piti dolgok azért.... És arról nem beszélve, hogy úgy látom, a feleségnek fontos. Akárhogy nézzük, önző és kész.
2012. szept. 27. 09:23
 20/117 anonim ***** válasza:
31%
Azért azt ne felejtse el senki, hogy nyilván a testvér nem túl szórakoztató társaság ebben a helyzetben. Terhes, tehát a hormonjai kavarognak, gyászol, tehát több mint valószínű, hogy sír egész nap, valószínűleg depressziós is. Ehhez meg hozzájön a gyerek sírás, a szülés utáni depresszió, a bábáskodott gondok. A vége az lesz, hogy a kérdező kapcsolata megy tönkre. Tessék a szülők hoz menni. Az apa ha gondolkodásra szorul nyilván nincs egyedül, nem a kismamának kell apolnia.
2012. szept. 27. 09:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!