Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék segíteni a húgomnak,...

Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.

Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.

Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.

Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.

A férjem ebbe nem akar beleegyezni.

Mi a véleményetek?

2012. szept. 27. 08:50
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/117 anonim ***** válasza:
84%
Úristen. 75%. Most nem azzal fog foglalkozni ki milyen boldog. Hanem hogy túltegye magát és becsülettel nevelje a babát. Nem tudom ki vagy te de, hogy nincs szíved az biztos.
2012. szept. 27. 09:45
 42/117 anonim ***** válasza:
68%

# 35/36

jesszusom, ennyire nem lehetsz balfék!

szerinted egy vélhetően idősebb házaspárnál az "enyhítő körülmény", hogy nem mindketten betegek, csak az egyikük?

ennyire tényleg nem lehetsz hülye, már bocsi!

Tudod te, milyen egy beteget ápolni? Milyen egy ilyen beteggel együtt élni?

Feltételezem nem tudod, és ne is tudd meg - bár akkor talán kicsit megértenéd.

És igen, sok millió nő neveli egyedül a gyermekét - de általában nem azért, mert a szülés előtt néhány héttel meghal a férjük.

Meg általában még az egyedülálló anyák is számíthatnak valakire...

2012. szept. 27. 09:46
 43/117 anonim ***** válasza:
26%
Sajnos én is azon a véleményen vagyok, hogy ha odaköltözne hozzátok, az hosszabb távú lenne... és rámehet a házasságod. A férfiak nem úgy vannak kódolva, hogy sokáig elviselik a gyereksírást (a sajátjukét is nehezen vészelik át, nemhogy egy "idegenét"), sok házasság épp a gyerek(ek) születése után megy tönkre. 60 nm-es lakás nem nagy (akárhogy is nézzük) 2 család számára. Én megértem a férjed. Próbálj a húgoddal napközben nagyon sokat együtt lenni, ha úgy látod ez jó neki, de az összeköltözést szerintem is hanyagold.
2012. szept. 27. 09:47
 44/117 anonim ***** válasza:
91%
Hát tudnék válogatni a válaszolók között, hogy kit fogadnék el testvéremnek, és kire nem lennék kíváncsi.
2012. szept. 27. 09:48
 45/117 A kérdező kommentje:

Az jó ötlet, hogy mi költözünk oda. Bár a húgomnak nem lesz egyszerű, de felvetem neki.

Az, hogy napközben nálunk van az nem jó, attól még fűteni kell a házat.

Valaki írta, hogy hány anyuka megoldja. Igen, így van. De szerinted nem lenne könnyebb nekik és jobb a gyereknek, ha valaki segítene rajtuk?

46/117 anonim ***** válasza:
80%

75%-os, te aztán tényleg bunkó paraszt vagy!

Az ilyen mértékű sötétségre nincs szavam.

EQ-d az 0...

47/117 anonim ***** válasza:
71%
Csak abba gondoljon bele a ferjed, hogy mi lett volna forditott esetben? Persze ez soha ne tortenjen meg! De tegyuk fel, a te ferjed hal meg es te maradsz ott terhesen egyedul, es a hugod ferje nem szeretne hogy oda koltozz hozzajuk! Csak kerdez meg tole, ha te es a ti gyereketek lenne ilyen helyzetbe
2012. szept. 27. 09:49
 48/117 A kérdező kommentje:

Nem évekről beszélünk hanem pár hónapról. Ha lezárulnak a hivatalos dolgok és a húgom hozzáfér a pénzéhez, akkor végre nem fog másokra szorulni.

Addigra remélem lelkileg is jobban lesz.

Ha úgy érzem, hogy rámegy a házasságunk akkor keresünk más megoldást természetesen. Nem vagyok hülye, nekem is van gyerekem, nem akarok neki rosszat. De tényleg azt tanulja meg, hogy ha baj van akkor ne segítsünk a családtagnak hanem oldja meg mindenki maga?

2012. szept. 27. 09:51
 49/117 anonim ***** válasza:
8%
Miért kell le bunkó parasztozni bárkit is??? Honnan veszed magadnak a bátorságot, meg a jogod, hogy ilyet írj bárkiről is, még névtelenül is??? Azért ez a hozzászólás téged minősít!
2012. szept. 27. 09:52
 50/117 anonim ***** válasza:
14%
Bunkó paraszt vagyok? Legyen. Attól meg egyedül neveltek fel a gyerekemet. Igaz, apuka nem halt meg, ellenben a szülés napján közölte, hogy köszi,mégsem kell gyerek. Akikre számíthattak, azok a nagyszüleim voltak. Valóban sok segítséget nyújtott egy 95 éves Alzheimer koros nagyapa és egy 83 éves Parkinson koros nagymama. Képzeld, sikerült a gyerek mellett meg őket is ápolni. Két felnőttet és egy kisgyereket etetni, fürdeni, pelenka zenei mindennap. Na hajrá, én bunkó paraszt.
2012. szept. 27. 09:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!