Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék segíteni a húgomnak,...

Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.

Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.

Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.

Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.

A férjem ebbe nem akar beleegyezni.

Mi a véleményetek?

2012. szept. 27. 08:50
 71/117 anonim ***** válasza:
10%
A valaki, egy gyászoló kismama, nehány hét múlva pedig egy újszülött. A pár hónap pedig lehet akar egy év is. Az ingatlanpiac nem pörög, a munkaadók pedig nem kapkodnak a kisgyerekes anyukákert, arról nem beszélve, hogy a kicsi napközbeni felügyeletet is el kellene látni valakinek. Bölcsődébe leghamarabb 6 hónapos kortól veszik be, kizárólag akkor, ha munkáltatói igazolás is van.
2012. szept. 27. 10:26
 72/117 anonim ***** válasza:
75%
72-es, te szerencsétlen... "Nem volt pénzük óvszerre". Apám... -.- Arra esetleg nem gondoltál, hogy tervezték azt a gyereket, csak úgy, mint a közös jövőjüket?? "Csak" a Férj halála közbejött?! - juj, de csúnyán hangzik ez így. Szóval, hogy jött a tragédia. Miért kellett volna óvszer??
2012. szept. 27. 10:28
 73/117 anonim ***** válasza:
11%
Arról, hogy én milyen ember vagyok, véleményed lehet, de fogalmad az nem. Nem ismersz. Nyilvánvalóan nem tudom bizonyítani, hogy tönkremegy a házasság. De egy valószínűleg friss házasságnak, ahol nemrég született kisgyermek nem tesz jót egy "idegen" állandó jelenléte.
2012. szept. 27. 10:29
 74/117 anonim ***** válasza:
69%
Értem én, hogy mit mondasz, de akkor légyszíves javasolj jobb megoldást. Maradjon egyedül, hogy fagyoskodjon télen? Vagy menjen a beteg nagypapához, hogy rögtön két "gyereket" ápolhasson? Hol lenne jobb neki szerinted? Várom az ötleteidet.
 75/117 anonim ***** válasza:
80%

Kíváncsi lennék néhányan mit tennének fordított esetben.Ez a minimum,hogy befogadnám a testvéremet és segítenék ahol tudok.Egyedül sem egyszerű ellátni egy gyermeket,nemhogy még az apuka is meghalt:(

Erőt kívánok a testvérednek,hogy minél hamarabb fel tudja dolgozni:(

76/117 A kérdező kommentje:

Egymás sértegetésést inkább privátban folytassátok, kérlek.

Miért olyan biztos, hogy ettől tönkremegy a házasságunk? Lehet hogy én vagyok naiv, de szerintem egy erős kapcsolatnak ennél többet is ki kell bírnia.

2012. szept. 27. 10:30
 77/117 anonim ***** válasza:
22%
Gyuszko, drága, a válasz a nem éppen szépen, kifinomultan fogalmazó hozzászólónak szólt.
2012. szept. 27. 10:30
 78/117 anonim ***** válasza:
40%
Persze, és ilyen helyzetben a jó házasság fontosabb mint a jó életkörülmények. Gratulálok.
2012. szept. 27. 10:31
 79/117 anonim ***** válasza:
86%
Én nem értem meg a férjed. Az én apám nem valami közösségi ember, a családi összejövetelekből is elég neki 1 óra, és ha teheti kihúzza magát alóla. De amikor anyukám nővére vált 1 gyerekkel, több mint fél évig nálunk laktak. És egy szóval nem említette, hogy ne így legyen. Pedig nagyon rosszak voltunk hárman együtt és élveztük a helyzetet (unokatesóm, tesóm, én)Zsörtölődni zsörtölődött, de természetes volt neki, hogy segíteni kell. Egy család vagyunk
2012. szept. 27. 10:31
 80/117 anonim ***** válasza:
87%
77-es, bocs, de nem én vagyok az egyetlen, aki nem éppen szépen válaszolt. ...és én legalább nem szidtam senkinek a rokonait, mint itt egyesek, csak leírtam a véleményem. ...de befejeztem a vitát, a Kérdező is azt kérte, hogy hagyja abba mindenki.
2012. szept. 27. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!