Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?
A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.
Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.
Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.
Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.
A férjem ebbe nem akar beleegyezni.
Mi a véleményetek?
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Tegnap leültünk 3asban megbeszélni a dolgokat. Minden lehetőséget átbeszéltünk: ide költözés, oda költözés, albérlet, csere. Azokat a problémákat is felvetettem, amiket írtatok: kapcsolatom, magánéletem a férjemmel, a baba mennyit lesz ránk bízva, mennyit fogunk segíteni ilyesmi.
Végül úgy döntöttünk, mi költözünk a húgomhoz, ő meghirdeti a házat és ha jövő őszig nem tudja eladni akkor megpróbálja kiadni.
Amikor szóba került hogy ez ugye nekünk sem lesz könnyű, szabadkozott hogy hát tényleg sajnálja, nem akar gondot okozni, nem vár el semmi segítséget a baba gondozásában, az első hetek után a háztartásban sem .... egy utolsó féregnek éreztem magam, hogy a saját kényelmünkre gondoltam. De azért örülök, hogy nem kerültük meg ezt a kérdést, így a férjem is megnyugodott. Mondta hogy ha már kicsit összerázódnak a babával akkor szívesen vigyáz a lányunkra hogy mi tudjunk menni erre-arra. Meg nekik 2 szintes a lakás, mi leszünk fent, nem is fogjuk hallani a sírást. A férjem annó arra sem ébredt fel, amikor én este 2-3x szoptattam a szomszéd szobában.
Beszéltünk az ügyvéddel is. A biztosító végre fizet, bár erre még van 30 napja de az ügyvéd szerint nem lesz gond. A hagyatékit februárra tűzték ki.
Ha megszületik a baba, az özvegyi és az árvasági ellátást is megigényli a húgom. Valamiért így javasolta az ügyintéző, hogy egybe tegye ne külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!