Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szeretnék segíteni a húgomnak,...

Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.

Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.

Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.

Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.

A férjem ebbe nem akar beleegyezni.

Mi a véleményetek?

2012. szept. 27. 08:50
 61/117 A kérdező kommentje:
Hát a hétvégén vetettem fel a témát. Csak sorolta a nehézségeket: gyereksírás, alkalmazkodás, kevesebb nyugalom. Tegnap este összevesztünk, végül azt mondta hogy átgondolja és hétvégén megbeszéljük nyugodtan.
2012. szept. 27. 10:08
 62/117 anonim ***** válasza:
7%
Azért a szülés utáni segítség és az együtt eles közel sincs egymáshoz...
2012. szept. 27. 10:08
 63/117 A kérdező kommentje:

62-es. miért? A munka utána szabadidejét áldozta ránk, ahelyett hogy otthon nyugiban ült volna vagy elment volna szórakozni.

Persze, ennél azért több lemondással jár a férjem részéről, de hát a két szituáció sem egyforma. Ha most a húgomnak meg kellene oldani egyedül, akkor nekem miért ne kellett volna? Ja, hogy akkor a férjemnek kellett volna bevásárolni meg besegíteni a házimunkába!

2012. szept. 27. 10:11
 64/117 anonim ***** válasza:
75%
75%-os mércézgetünk???? Hát nem lennék a rokonod, hálistennek nálunk nem ez megy, hogy én is annyit adok, amennyit kaptam tőled. Majd én is vasalok neked, meg főzök, de ne költözz hozzánk, mert azt már nem akarjuk, legyél csak egyedül a férjed halála után, neveld egyedül a gyereked, nem segítünk semmiben, max. kivasalok? Gondold ezt át még egyszer ezek tükrében, ez mégis hogyan néz ki és mennyire önző dolog? Tényleg nem értem, hogy hogyan lehet ennyire önző valaki a férjet és téged is beleértve.....
2012. szept. 27. 10:13
 65/117 anonim ***** válasza:
82%
Hirtelen az jutott eszembe, hogy mi van, ha a testvérednek végül nem természetes szülése lesz, hanem császármetszése. Az lenne ám a "buli", ha így egyedül lenne otthon a gyerekkel. Férjednek ez nem jutott eszébe?
 66/117 anonim ***** válasza:
18%
10:10 Látom az intelligencia hányadosod a negatív tartományban mérhető csak. Édesanyád nyilván nagyon büszke rad. Üdvözlöm
 67/117 anonim ***** válasza:
6%
Én nem azt mondtam, hogy nem kell segíteni, de szerintem igencsak tulzas az össze költözés. Ha olyan nagy a ház, ki adhatna albérletbe, mehetne ő is albérletbe... Tragikus, ami történt, de ettől meg nem áll meg a világ.
2012. szept. 27. 10:16
 68/117 anonim ***** válasza:
66%
75% válaszoló önző és irigy. Magára gondol másra nem. Csak azt hajtogatja hogy de nekem akkor de a férjemnek de akkor én... Arra nem gondoltál hogy nem te vagy a szenvedő fél, az áldozat?
2012. szept. 27. 10:19
 69/117 anonim ***** válasza:
87%

Atyaég... -.- El vagyok hűlve némelyik válaszon. Árad az önzőség, meg a butaság némelyikből.

Aki azt írta, hogy "nem szórakoztató" a síró kismama... gratulálok az empátiakészségéhez és a sok eszéhez! -.- Na meg hogy munkakerülő a kismamá. Könyörgöm! TERHES és GYÁSZOL!! Még jó, hogy nem dolgozik ilyenkor! Apám, mennyi értetlen ember... -.-

Kedves Kérdező!

Nagyon sajnálom, ami történt! Én is átéltem, bár nálunk én vagyok a srác, szóval nekem annyival "könnyebb" volt, hogy nem voltam terhes is. ...de a fájdalmat nagyon is jól ismerem. Szerintem fogadd oda a Húgodat, ez alap és ha a férjed nem érti, akkor Vele van a gond. Egy felnőtt embernek meg kéne értenie, hogy segítségre szorul, főleg a Testvéred és ha csak Hozzád fordulhat, nyilván nem fogsz nemet mondani. Abban is igazad van, hogy jobb lenne abból a házból "elhozni", mert ott is csak az emlékek fogják kínozni és a jövő, amit terveztek együtt.

Én odafogadnám a Húgomat!

Kitartást Nektek!

20/f

2012. szept. 27. 10:19
 70/117 anonim ***** válasza:
86%
Azért nem fog tönkremenni egy házasság sem mert valaki velük él átmenetileg. Tolerancia és szeretet kérdése.
2012. szept. 27. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!