Szeretnék segíteni a húgomnak, de a férjem ebben nem támogat. Ti mit tennétek?
A húgom 37 hetes terhes, a férje 5 hete elhunyt. Azóta eljött táppénzre, addig dolgozott.
Eddig nem tudtunk beszélni vele hogy mi hogy legyen. Most úgy döntött, eladja a házat és vesz egy kis lakást. Viszont a ház nagy, a táppénzből nem tudná fizetni a fűtést télen így szeretném ha hozzánk költözne amíg nem veszi meg az új lakást. A költségekbe természetesen beszállna.
Van egy üres szobánk, csak a mosdót és a konyhát használnánk közösen.
Ha nem az anyagiakat nézzük, akkor is úgy gondolom hogy jobb lenne neki velünk mint egyedül abban a hatalmas házban ahol a közös életüket akarták leélni.
A férjem ebbe nem akar beleegyezni.
Mi a véleményetek?
62-es. miért? A munka utána szabadidejét áldozta ránk, ahelyett hogy otthon nyugiban ült volna vagy elment volna szórakozni.
Persze, ennél azért több lemondással jár a férjem részéről, de hát a két szituáció sem egyforma. Ha most a húgomnak meg kellene oldani egyedül, akkor nekem miért ne kellett volna? Ja, hogy akkor a férjemnek kellett volna bevásárolni meg besegíteni a házimunkába!
Atyaég... -.- El vagyok hűlve némelyik válaszon. Árad az önzőség, meg a butaság némelyikből.
Aki azt írta, hogy "nem szórakoztató" a síró kismama... gratulálok az empátiakészségéhez és a sok eszéhez! -.- Na meg hogy munkakerülő a kismamá. Könyörgöm! TERHES és GYÁSZOL!! Még jó, hogy nem dolgozik ilyenkor! Apám, mennyi értetlen ember... -.-
Kedves Kérdező!
Nagyon sajnálom, ami történt! Én is átéltem, bár nálunk én vagyok a srác, szóval nekem annyival "könnyebb" volt, hogy nem voltam terhes is. ...de a fájdalmat nagyon is jól ismerem. Szerintem fogadd oda a Húgodat, ez alap és ha a férjed nem érti, akkor Vele van a gond. Egy felnőtt embernek meg kéne értenie, hogy segítségre szorul, főleg a Testvéred és ha csak Hozzád fordulhat, nyilván nem fogsz nemet mondani. Abban is igazad van, hogy jobb lenne abból a házból "elhozni", mert ott is csak az emlékek fogják kínozni és a jövő, amit terveztek együtt.
Én odafogadnám a Húgomat!
Kitartást Nektek!
20/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!