Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el hugomnak,...

Hogy mondjam el hugomnak, hogy ne sértődjön meg azt, hogy melléfogott a párválasztással?

Figyelt kérdés

Kb. 4 hónapja vannak együtt. A srác eljött bemutatkozni koszosan, piszkosan, büdösen. Hugom eddig igényes volt (napi 2-3x is zuhanyzott nyáron), nem értjük, hogy választhatott ilyen pasit. Napi 1 és fél doboz cigit szív (családunkban senki nem dohányzik). A csikkeket az utcán az árokba dobálta, nálunk az udvarba szanaszét, pedig hamutartónk is van, ha esetleg dohányos ember jönne hozzánk. Én bíztos nem fogom összeszedni, örülök, hogy a doki azt mondta mozoghatok mostmár, mert veszélyeztetett terhes vagyok. Arról volt szó, hogy ők főznek, erre minden rám hárult, szertencsére párom itthon volt így ő segített. Otthon hátfelujítás van (villanycsere, mert már életveszélyessé vált, erre hugom elment a sráchoz és semmit nem segít. Apunak az idegességtől felment a cukra (cukorbeteg), édesanyám meg a sok pakolástól (festés miatt), meg az egyéb munka miatt fáj a keze, én meg sajnos most nem tudok neki segíteni. Nem is engedik, mert tavaly 22 hetesen halva születt a kislányunk és félnek megismétlődik.

Hogyan lehetne hatni hugomra? Az egész család ki van rá bukva, és a srácra is.

2012. márc. 11. 10:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
én megtiltanám hogy a házamba jöjjön.. a helyedben. nem jó az idegesség senkinek se,főleg neked,ha még veszélyesztetett terhes is vagy...
2012. márc. 11. 10:53
 2/11 KlenDie ***** válasza:
75%
Fenyegesd meg, hogy ebben a Viktor világban semmi nem működhet így mutasd meg neki a legközelebbi nevelőintézetet, ha ez sem válna be sajnálom.
2012. márc. 11. 10:54
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha a srác ilyen, akkor ne engedjétek, hogy jöjjön.

Elmondani a hugodnak, el lehet mondani, de azt, hogy Őt kit választ, nagyon beleszólásotok nincsen.

Majd rájön, most ellepte az agyát a rózsaszín felhő, és nem érdekli semmi.

De rá fog jönni, de ne engedjétek, hogy menjen hozzátok, ha a ti házatokban lakik a hugotok, abban van beleszólásotok, mikor jön a fiúja.

2012. márc. 11. 10:56
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a szüleidnek kellene elrendezni a húgoddal. Te legfeljebb a te otthonod vonatkozásodban hozhatsz neki szabályokat, de a szüleid azok, akik konkrétan a magatartására is hatni tudnak. A szüleiddel beszélj, hogy térítsék észhez.
2012. márc. 11. 11:06
 5/11 anonim ***** válasza:
82%

Én azt nem értem, miért a sráccal van gondod. Ha a húgodnak tetszik, az ő dolga. Az is lehet, hogy mikor hozzátok ment, munkából ment, így persze, hogy koszos volt. Sógor autószerelő, nahát ő úgy néz ki mindig, hogy tiszta olaj, kosz. Az hogy a húgod nem segít, azért ne a srácot okold, a húgosnak kellene szólni érte. A szétdobált csikkeket azzal oldottam volna meg, hogy udvariasan odaadom a hamitartót, ha után ledobja, szólok, hogy van ám hamutartó.

Szóval ne a srácra bukj ki, mert nem segít a húgod, hanem a húgodra.

2012. márc. 11. 11:58
 6/11 anonim ***** válasza:
81%
Sehogy. Majd rájön magától is. A kérdés, hogy mikor. Nehogy késő legyen.
2012. márc. 11. 13:58
 7/11 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a srác a szüleid pukkasztása miatt van, lázadás a húgod részéről. Talán az nem tetszik neki, hogy minden körülötted és az állapotod körül forog, vele meg nem törődnek úgy, mint régen.
2012. márc. 11. 15:23
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Beszéltem szüleimmel. Hugom ha hazajön beszélnek vele. Már finoman a tudtára adtuk, hogy a családnak nem tetszik a dolog. Hugom 23 éves, mostmár igazán túl lehetne a lázadáson.

Kedves 5-ös válaszadó. Az én párom is autószerelő, mégis amikor először jött hozzánk lefürdött és tiszta ruhába jött. Most ha munkából is hazamegyünk szüleimhez gyorsan ruhát vált, ha nem is fürdik, vagy ha levisz szüleimhez és koszos be se jön, csak ha kérik.

Ez a srác éttermes részen dolgozik, de akinek ez a munkaruhája, attól még én se vennék ételt. Ráadásul arra volt ideje, hogy a pecacuccát bepakolja, de arra nem, hogy átöltözzön? Ez egy kicsit érdekes, mert első alkalommal azért az ember jó benyomást akar kelteni a barátnője szüleire. Vagy bemutatta, hogy ő ilyen, vagy ami rosszabb ez volt a jobbik oldala???

Na mindegy szerdán beszélnek hugommal, de az tuti, hogy anyu nem fogja fizetni hugom telefonálgatását, se mást. Ideje lenne ha elmenne munkát keresni, kicsit erősebb behatással, mert eddig hiába mondták neki.

2012. márc. 11. 19:40
 9/11 coachSzilvia válasza:
100%
Szerintem csak úgy tudtok a húgodra hatni, ha megértést mutattok és elfogadjátok a srácot olyannak, amilyen. Csak úgy lehet valakire hatni, ha az ő "világában" vagy. Ha kritizálod, elítéled, akkor érzi, hogy nem érted meg és nem fogadja el, amit mondasz. Erőszakkal lehet próbálkozni, ami átmenetileg meg is oldhatja a problémádat, vagyis a srác nem megy hozzátok, de vajon a kapcsolatod a testvéreddel milyen lesz? Miért olyan nehéz elfogadni valakit, aki teljesen más, mint amilyen Te vagy? Miért ítélkezel felette? Mi az, amit nem akarsz önmagadban elfogadni? Legkönnyebb azt mondani, hogy a másikban van a hiba, de ha valami ennyire zavar, ha valami ennyire heves indulatokat vált ki belőled, akkor én megvizsgálnám, miért is van az. Sok sikert!
2012. márc. 12. 15:32
 10/11 A kérdező kommentje:

Kedves kilencedik válaszoló:

Értem mit akarsz mondani, én is voltam hasonló cipőben, mármint szüleimnek nem tetszett a srác. Nővérem cseszegetett is miatta. 3 hónapig alig beszélgettünk, de szerencsére elszált a rózsaszín köd és rájöttem igaza van, de ehhez fel kellett nyitnia a szemem. Bár sajnálom, hogy utána ritkábban beszélgettünk. Amióta szétmentem azzal a sráccal minden rendben lett, bár még néha a fejemre olvassák. Hugomat meg féltik, mert elég beteges volt, minden meg van neki engedve, és elég makacs, félnek, hogy végleg elmegy itthonról s mikor neki is elszáll a köd nem akar hazajönni, hogy úgy cseszegessék mint engem és megkapja, hogy ők megmondták. Nem bánom, hogy a finoman tudtára adtam, hogy otthon nem szerzett jó pontokat, mert talán így elgondolkodik rajta. Az, hogy szegény a srác anyuékat nem zavarta eddig se, de ahogy bemutatkozott azzal voltak a gondok. Mi se vagyunk gazdagok, de ha vendégségbe megyünk azért szerintem mindenki a jobbik oldalát mutatja és legalább tiszta ruhába megy. A csikket nem szanaszét dobálja, hanem megkérdezi hova rahatja, mert nálunk nem dísz a hamutartó, elég sokan megfordulnak nálunk, de senki nem szemetel.Nem szívesen takarítom más szemetét, miközben veszélyeztett terhes vagyok és csak keveset mozoghatok. Már annak is örülök, hogy 18 hét fekvés után felkelhetek. Párom meg nem győzi egyedül, és erre még plusz csikkeket is szedhet. Hát reméljük hugom észhez tér, vagy legalább kimossa a srác ruháit és legközelebb tiszta ruhában jön.

2012. márc. 13. 11:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!