Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az normális hogy...

Szerintetek az normális hogy a barátnőm akit elfogadtam 2 kislányával, ha majd szeretnénk sajat gyermeket akkor az en roma eredetu vezetéknevem nem engedné a kisgyerekunknek az indokból mert ezáltal masodrendu bánásmódban reszesulnenek az eletben???

Figyelt kérdés
Mármint pl:kikozositenék őket mert romák ,vagy kesobb nem vennék pl majd fel őket egy munkahelyre a szarmazasuk végett ***Magyar baratnom van***

tegnap 21:35
1 2
 1/18 Janaqks ***** válasza:
63%
szerintem nem szép dolog..
tegnap 21:44
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Sajnos megértem az álláspontját, kutya világot élünk. Nem tudom mi a neved, de pl. egy Lakatos névnél szerintem nem kellene félnie, de vannak olyan nevek, ami alapján egyből ítélnek az emberek, anélkül, hogy látták volna a másik embert.
tegnap 21:46
 3/18 anonim ***** válasza:
85%

Nekem egy munkatársam Oláh, szőke kék szemű, soha nem jutott eszembe, h cigány, mindig ő mondta magáról. :D

Sajnos tényleg vannak ilyen emberek az országban. Sztem nem normális, de mindenképpen le kéne ülnötök és megbeszélni.

tegnap 21:49
 4/18 anonim ***** válasza:
78%
Rád nézve nem szép dolog az biztos.De a "gyerekre" tekintettel én megértem.Neki akarna csak jót.Nem hiszem hogy ellened szólna ez
tegnap 21:50
 5/18 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem nem normális. Téged is szégyel, vagy mi van? Kéne örüljön, hogy 2 gyerekkel kapott valakit, nemhogy itt még húzza az orrát.
tegnap 22:21
 6/18 anonim ***** válasza:
89%

Nem téged akarlak bántani, de erre gondolhatott volna a barátnőd azelőtt, hogy összeállt egy romával, ha ilyen félelmei vannak...

Ha romának fognak kinézni a gyerekeitek, akkor hívhatják őket Tonhausernek is, akkor is valószínű, hogy a kinézetük alapján fogják megítélni őket, ha pedig szőkék, kékszeműek, akkor nem hiszem, hogy hátrányuk származik majd egy Lakatosból sem.

Eleve hol találkozik bárki is a gyerek nevével úgy, hogy vele személyesen nem? Hol, milyen hátrány érhetné?

tegnap 22:22
 7/18 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, ha téged elfogad, akkor fogadjon el a neveddel együtt. Ami együtt jár azzal is, hogy a gyereketek is ilyen nevű lesz.

Egyébként mi a vezetékneved? És valóban roma vagy?

A Lakatos vagy az Oláh simán lehet nem romának a neve is, sőt az Orsós vagy a Bogdán is. A Kolompár, Kalányos aligha. De aki igazán szeret, az büszkén vállalja, hogy adott esetben ő is mondjuk Kolompárné Horváth Andrea és a gyereke mondjuk Kolompár Gergely.

Az pedig nevetséges ostobaság, hogy emiatt nem veszik fel egy állásra.

Ne segédmunkás akarjon lenni. Egy orvos esetében senkit sem érdekel, hogy dr. Kovács János, dr. Kolompár János, vagy dr. Abu Hasszán a neve. De ha mérnök, informatikus, közgazdász, akkor is: egy multicégnél fütyülnek az ilyesmire, sőt, meg is ütné az az ember a bokáját, aki emiatt akarna különbséget tenni a jelentkezők között.

Egyébként ismerek egy Savanyó nevezetű roma vállalkozót, akinek fürdőszoba-szaküzlete van, fehér bőrű a felesége (aki szembe mert szállni a saját szüleinek az előítéleteivel is). Fölneveltek két fiút, akik természetesen apjuk nevét viselik. Ma már dolgoznak, vállalkozók ők is.

tegnap 22:34
 8/18 A kérdező kommentje:
Bogdán Ferencnek hívnak ,az előző párja Orsós nevezetű akivel tobb mint 10 évet volt es akitol van a két kislánya
tegnap 23:14
 9/18 anonim ***** válasza:
84%

Hát akkor inkább Bogdán, mint Orsós.

Sajnos tény, hogy a gyerekek nagyon kegyetlenek tudnak lenni és ott állnak bele a másikba, ahol csak tudnak. Hiába neveled normálisan a gyermekedet, ha jön egy takonypóc, aki elkezdi szekálni.

Pont ezért, én pl. Oláh vagy Lakatos helyett, inkább csak a saját vezetéknevem adnám a gyereknek. Nem azért, mert nekem gáz, hanem mert ilyen világban élünk és nem szeretném, ha a gyerekem minden nap sírva jönne haza az iskolából. Te elbeszélgetsz vele, megvigasztalod, elmondod, hogy semmi gond nincs a nevével, a többi gyerek viselkedése nem helyénvaló blabla...de aztán másnap amint belép az iskolába, minden kezdődik elölről...

tegnap 23:36
 10/18 A kérdező kommentje:
Csak nálunk romáknál(meg szerintem a magyaroknál is) az a szokás hogy a férfi szülő vezetéknevét kapja az újszülött gyermek. Szóval nem értem ilyenkor mivan.
tegnap 23:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!