Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek az normális hogy...

Szerintetek az normális hogy a barátnőm akit elfogadtam 2 kislányával, ha majd szeretnénk sajat gyermeket akkor az en roma eredetu vezetéknevem nem engedné a kisgyerekunknek az indokból mert ezáltal masodrendu bánásmódban reszesulnenek az eletben???

Figyelt kérdés
Mármint pl:kikozositenék őket mert romák ,vagy kesobb nem vennék pl majd fel őket egy munkahelyre a szarmazasuk végett ***Magyar baratnom van***

tegnap 21:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Az Orsós jó volt neki, a Bogdán meg nem lesz az?

Egyébként, noha a Bogdán valóban lehet romának a neve is, lehet szláv eredetű is, gondoljunk Bogdan Hmjelnyickijre, aki kozák (ukrán) uralkodó és hadvezér volt az 1600-as években. Nekem volt Bogdán nevű gimnáziumi tanárom, aki biztos nem volt roma, inkább szláv (szőke, világos bőrű). Igaz, ismertem Bogdán Piroskát, aki roma volt.

Egy szó, mint száz: én a helyedben kerek-perec megmondanám, hogyha a nevemet és roma identitásomat nem vállalja fel bennem és a gyerekeinkben, akkor nem akarok vele közös jövőt.

Én biztosan arra tanítanám a gyerekeimet, hogy soha ne szégyelljék a nevüket és a roma identitásukat. És ugyanezt a hozzáállást várnám el a páromtól is.

ma 00:10
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a Bogdán pont egy olyan név, amit viselhet nem roma is. Van szőke, kék szemű, magyar nőismerősöm ezzel a vezetéknévvel.
ma 00:14
 13/18 anonim ***** válasza:
81%
Nekem is roma hangzású nevem van, pedig fehér vagyok. Szívás, mert ha telefonon bemutatkozok és pl. vennék valamit a jófogáson , akkor egyszerűen szóba sem állnak velem, lepasszolnak. ugyhogy megértem a barátnődet. Én már a névváltoztatáson gondolkodok.Neked is lehetne pl Bogdányi
ma 00:58
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg a két kislányt bántják már emiatt, nem akarja ezt a picinek is.

Az még, hogy kinek a nevét viseli... Nálunk az én (anyu) vezetéknevemet viselik a gyerekek. Megegyezés kérdése.

ma 05:30
 15/18 anonim ***** válasza:
36%
AZ hagyán hogy gyerekek ,de munkahelyen jelentkezéskor,vagy felsöoktatásban stb. Szintén hátrányba lenne neve miatt.
ma 06:00
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem a helyzet nem normális, hanem a barátnőd. Az nem gond, hogy rendre cigányokkal áll össze, gyereket is vállal velük, de az igen, ha a gyerek neve cigány lesz? Hogy van ez? Az nem ciki, hogy ő egy cigánnyal van, a gyerekek vére cigány, apjuk cigány, lehet, a kinézetükön is látszik, de a neve ne legyen az? Nonszensz...

Mellesleg a Bogdán szerintem egyáltalán nem gáz. Az Orsós..., na, attól már látatlanban is menekül a magyar... Itt nem a névviselés a probléma...

ma 06:24
 17/18 anonim ***** válasza:
44%
Az csuda, hogy ebbe a kapcsolatba több gyereket is terveztek... mióta vagytok egyáltalán együtt? Miből tartotok el majd minimum 4 gyereket?
ma 06:35
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább Bogdán, mint az Orsós :D
ma 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!