Ismerősöm pánik beteg rohamai is vannak.. kirendeltek mellé egy gyámot (29éves a srác) A gyám megengedte , hogy hitelre hozzon ki laptopot telefont és már ott tart, hogy mar nem fízeti a szamlakat nem csak a telefonszamlat.. Áramot kikapcsoltak nála?
A telefont is.. félő, hogy a gyám ráakarja tenni a kezét a házra és mondja , hogy irassa rá mert akkor nem tudjak elvenni a házat.. utána meg szepen berakja egy gyógyintézetbe és övé a ház.?
Nem lehetne ezt megakadályozni? Akkor már tenyleg menthetetlen lenne szegény mentálisan is meg mindenhogyan:/ ?

Ha gondokság alatt van, akkor az ő aláírása semmis. Mondjuk attól is függ, hogy milyen ügycsoportban cselekvőképtelen, de a pénzügyeket elsőként szokták elvenni. Tehát nem adhatja és nem ajándékozhatja el a gondok (pontosabban a gyámhivatal ) beleegyezése nélkül senkinek. És mivel közte és a gondok között érdekkellentét van (lenne), így kineveznek/kineveznének mellé egy eseti gondokot. Aki minden esetben ügyvéd. Ergo a "ráíratás" az nem játszik.
Nem állítom, hogy nem lehet ilyen ügyekben szemétkedni, de azért nem annyira egyszerű ez.
A többi eset pedig mind a gondok hibája. Hogy hagyta, hogy hitelre vegyen bármit is.
Ha valóban cselekvőképtelen, úgy azok az aláírások is semmisek.
Sok mindenétől bűzlik a sztori, kérdező..
Csak nem te vagy az érintett?
Nem én mint kívülálló!
Nem cselekvő képtelen teljesen normális agyilag vsak egyszerűen olyan sok rohama van , hogy kethavonta be kell vonulnia a korházba

6-os, ezen vagyok megdöbbenve én is!
Sőt: kizártnak tartom, hogy CSAK EMIATT gondnokság alá vegyenek valakit.
Vannak itt még más dolgok is, amiket vagy nem mond el a kérdező, vagy ő sem tud róluk.

Ez az egész történet úgy ahogy van kamu. Sehol nem lehet gyámság alá vetetni senkit pánikbetegség miatt!
Plusz ha valaki gyámság alatt áll ő maga nem intézhet semmit csak a gyámja, szóval olyan nincs, hogy a gyám ráveszi dolgokra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!