Mit gondoltok erről a drága édesanyáról?
Sziasztok!
Én egy 16 éves lány anyukája vagyok. A lányomnak 3 éve volt barátja, 1 hónapja szakítottak. A fiú szülei eléggé konzervatívak, ellentétben velem.
A fiatalok most újból összejöttek. A fiú most 18,5 éves, még a szüleivel lakik de már jár dolgozni , majd a suli mellett is fog.
Mivel egy város elválasztja a fiatalokat, felhoztam a fiú szüleinek hogy mi lenne ha július végéig átköltözne a fiúcskájuk, mert utána egy hónapot a lányom külföldön lesz, és a munkahelye is közelebb van hozzánk, reggel innen járhatna,vagy akár el is vinném. A drága mami teljesen kiakadt, hogy az ő fiának külön kell főzni, és az milyen bonyodalmas lenne áthurcolni neki az ebédet amit ő főz, és hogy a kisfia még soha nem lakott máshol, és hogy jajj ő még nem szeretne nagymami lenni. Viccelődtem vele, hogy én már nagyon szeretnék, de nem vette a lapot :-D :-(
Amúgy azt hozzátenném, hogy munka után a fia mindig nálunk van, és én mindig vagy olyat főzök amit ő is kedvel, vagy neki főzök külön. De jó kifogások..
Abban egyeztünk meg, hogy ma estig megbeszélik a férjével a kisgyermekük sorsát.
Mit gondoltok? :-)
Nem olvastam végig a rengeteg választ, bocs, ha már írták.
Nagyon korainak tartom, hogy egy 16 éves gyerek együtt éljen valakivel.
A srác mamája egyenesen nevetséges ezzel a kaja mizériával. Felnőtt a gyereke, majd ő eldönti, hogy hol akar lakni.
A külön főzés hülyeség, ha csak nem orvosi oka van. Azt egye, amit ti is. Mindennek van egy határa.
Ja, és ne akarj még nagymami lenni :) Ráérsz pár év múlva, vagy 10-15 év múlva is :)
Nah, de legalább már értem miért végződnek nálunk a házasságok több mint fele válással...
"Erény" a csúcson, bizalom a saját családunk iránt semmi, vak vezet világtalant...
Óvjuk a gyermeket, ez oké, de ha saját magától is akkor a tapasztalatot majd megszerzi válás után 3 gyerekkel egyedül - nem baj, az már nem a mi felelősségünk és hibánk, mi tökéletesek vagyunk...
Valahol mindkét félnek igaza van szerintem.
Egyrészt a fiús anyuka tényleg burokban neveli a gyerekét. Másrészt viszont, nem huszonéves, 30valahányéves férfiról beszélünk, hanem egy 18 éves fiúról. Az még félig-meddig gyerek. Szakítottak is előzőleg a lánnyal, ami nyilván nem véletlenül történt.
A Te hozzáállásod kicsit olyan lehet a szemében, mintha már Te eldöntött tényként kezelnéd, hogy a fiatalok holtomiglan-holtodiglan együtt lesznek, pedig az ilyen tinikorban induló kapcsolatok legnagyobb része szakítással végződik.
Ilyen fiatal korban butaság összeköltözni, szerintem. Még nagyon fiatalok a gyerekek ehhez. Engem 16 évesen még randevúzni sem engedtek el, nemhogy odaköltöztessenek egy fiút.
Nem biztos, hogy a szabadosság a legjobb módszer a gyereknevelésben.
Ahogy már írták, meg kell találni az arany középutat.
Nem kellene szigorúnak lenni - bár szerintem a fiú szülője inkább aggodalmas, mint szigorú - , de az se jó, ha valaki görcsösen legjobb barátnője akar lenni a gyerekének, és közben elfelejti, hogy szülő.
A srác anyjáról nem gondolok semmit, te viszont gáz vagy, kérdező!
Eleve bicskanyitogató stílusban beszélsz a nőről "drága mami", "kisgyermekük"... Pedig egy 18 éves srác sokszor még inkább gyerek, mint felnőtt, egy 16 éves lány pedig végképp NEM FELNŐTT! Megvan a véleményem rólad, én a 16 éves gyereklányomat fiúval sem aludni, sem nyaralni nem engedném, nemhogy még be is költöztessem a srácot egy időre!
26/N
14:18
Én azt hittem, mindenki észreveszi, de szinte hallom a gúnyt ezeknél a szavaknál. "Kisgyermekük, fiúcskájuk, drága mami."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!