Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről a drága...

Mit gondoltok erről a drága édesanyáról?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Én egy 16 éves lány anyukája vagyok. A lányomnak 3 éve volt barátja, 1 hónapja szakítottak. A fiú szülei eléggé konzervatívak, ellentétben velem.

A fiatalok most újból összejöttek. A fiú most 18,5 éves, még a szüleivel lakik de már jár dolgozni , majd a suli mellett is fog.

Mivel egy város elválasztja a fiatalokat, felhoztam a fiú szüleinek hogy mi lenne ha július végéig átköltözne a fiúcskájuk, mert utána egy hónapot a lányom külföldön lesz, és a munkahelye is közelebb van hozzánk, reggel innen járhatna,vagy akár el is vinném. A drága mami teljesen kiakadt, hogy az ő fiának külön kell főzni, és az milyen bonyodalmas lenne áthurcolni neki az ebédet amit ő főz, és hogy a kisfia még soha nem lakott máshol, és hogy jajj ő még nem szeretne nagymami lenni. Viccelődtem vele, hogy én már nagyon szeretnék, de nem vette a lapot :-D :-(

Amúgy azt hozzátenném, hogy munka után a fia mindig nálunk van, és én mindig vagy olyat főzök amit ő is kedvel, vagy neki főzök külön. De jó kifogások..

Abban egyeztünk meg, hogy ma estig megbeszélik a férjével a kisgyermekük sorsát.

Mit gondoltok? :-)

2012. júl. 9. 12:58
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/158 anonim ***** válasza:
83%

Én 4 év járás után költöztem össze a párrommal, még ezt sem akartam de sajnos így jött ki a lépés....

De nem bántam meg egyáltalán hogy sokáig "udvaroltattam" tudjátok mit örülök mert erős kapocs kötelék alakukt ki köztünk, nem untuk meg egymást idő előtt hagytuk hogy megismerjük a másikat, és még körülöttünk sorra mennek tönkre a kapcsolatok a túl gyors döntések miatt....8 éve vagyunk együtt 1 éve házasok és boldogok vagyunk még sohasem veszekedtünk....és hiszem hogy az igazi jó kapcsolat kialakítására kell időt szánni jó lehet nem annyit mint én.....

De 16 évesen két embert összeerőltetni nem jó, még saját magukat is keresik nem hogy eltűrjék egymás nyűgjeit hacsak 20 napról is van szó....nehéz az "együttélés" ezt neked tudnod kellene a gyerekek kapcsolatát ne rontsd el ezzel...nem prűdnek kell lenned hanem anyának és ezzel együtt érett felnőtt nőnek, komolyan azt gondolod ez a jó megoldás a lányodat és a jövőjét is figyelembe véve?

2012. júl. 9. 13:50
 52/158 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem ez elég durva, már többen is leírták előttem, hogy miért. Nekem ez a második komoly kapcsolatom, az első négy évig tartott, ez egy éve tart; az első komoly kapcsolatomban mi is több napokat voltunk együtt folyamatosan, megszakítás nélkül, és mit ne mondjak, 16 évesen egyáltalán nem tetszett annyira, mint ahogy hittem, hogy tetszeni fog. Sokszor már rémesen bosszantó volt, hogy nem csinálhatok egyedül semmit, valaki mindig van rajtam kívül a szobámban. Most 20 évesen nem követem el még egyszer azt a hibát, hogy nem saját lakásban (ott nyilván nem tudod hazaküldeni a másikat) állandóan egymás nyakán ülünk, mindenkinek kellemetlen, főleg, hogy nekünk kicsi a lakásunk. A barátoméknál vagyunk sokat, mert nagyon nagy a ház, és sokszor vigyázni kell rá, ha a szülők elutaznak; de tartunk olyan napot/napokat is, amikor mindenki intézi a saját dolgait, ilyenkor van idő a legtunyább macinaciban ülni a gép előtt, és értelmetlenségeket böngészni a neten, ilyesmik. Egy-egy ilyen nap után ugyanúgy várom a találkozást, mint az első randit, viszont még tisztán emlékszem, hogy 16 évesen az előző barátommal mennyire egymáson lógtunk, mi is "imádtunk együtt lenni", de attól majd' megőrültem, hogy non-stop kerülgetnem kellett valahol, és szórakoztatnom. Szerintem egyáltalán nem jó ötlet, pedig én nem vagyok sokkal idősebb, mint a lányod... Hiába vagyok (leszek) szociológus, amit szeretnek általában egy szókapcsolattal lerendezni (mindegy, milyen sértő szó legyen, elé kell tenni a "liberális" jelzőt, és kész is), ennek ellenére az ő felfogását jobban magaménak érzem, mint a tiédet.
2012. júl. 9. 13:51
 53/158 Shaddark ***** válasza:
40%

Viszont mamám az "anyós"hoz hasonló majomszeretettel csüngött rajtam, én is 30 évesen költöztem otthonról, piszok nehéz volt normális emberré válnom.

Már úgy értve hogy belűlről, kifelé mindenki irigyelt meg minden, diploma, jó melóhely...

Csak épp önálló FÉRFI nem lettem mert ahhoz le kell szakadni a szülőkről, rá is ment az első 2 komoly kapcsolatom mire tudatosan felépítettem magam.

2012. júl. 9. 13:54
 54/158 anonim ***** válasza:
94%

Lehet hogy van oka hogy nem csípik a lányodat..ha anyukája cinikus és lenéző stílusát örökölte, megvan az oka.

Rettentő gyerekes vagy. EGy anyuka máshogy gondolja a dolgokat, mint te, erre idejössz és egy raklapnyi idegennek hordod el a másik anyukát cinikus modorban.

EGyébként az hogy egy férfi, akinek nevelt gyerekei vannak és egy tini aki anyósának akar, nekem nem garancia arra hogy neked van igazad.... Az ide válaszoló szülők közül kb. senki nem veled értett egyet. Legalább ez felnyithatná a szemed.

2012. júl. 9. 13:54
 55/158 anonim ***** válasza:
75%

"Viszont mamám az "anyós"hoz hasonló majomszeretettel csüngött rajtam, én is 30 évesen költöztem otthonról, piszok nehéz volt normális emberré válnom. "

EGy férfi, akinek van öntudata, megvan a határozottsága ahhoz, hogy leváljon. De könnyebb otthon maradni és anyucit okolni :) Van ilyen férfi ismerősöm. 30 éves, otthon lakik, szidja a szülőket de közben már rég elköltözhetett volna. MIkor kérdezzük, miért nem mész? A válasz: "hmmm...ühm...hátt....."

Ennyi. Mert nem akar. Mert kényelmes és anyagilag is jobban jár anyucinál, csak ezt állati ciki lenne kimondani.

2012. júl. 9. 13:57
 56/158 anonim ***** válasza:
77%
Problémás a srác nem éri meg az időt pazarolni rá . Itt vagyok én 20F :)
2012. júl. 9. 13:57
 57/158 Shaddark ***** válasza:
0%

Szerintem az hogy gyakorolja az együttélést a párjával 20 kemény napig :) nem fog megártani neki.

Fejlődni így lehet, a tapasztalatok által.

Ha a saját anyukája nem félti akkor nem hiszem hogy átlagos 16 éves lenne, szerintem a szülői szeretet és őszinte kapcsolat jó alap ehhez neki.

Sok 30-40 éves se képes rá még, alá és fölé rendeltségi viszonyokon harcolnak mint a gyerekek, nem biztos hogy az életkoron múlik...

2012. júl. 9. 13:59
 58/158 anonim ***** válasza:
80%

20 napról van szó. Nem 20 évről...jézus.

Bezzeg ha úgy tették volna fel a kérdést, hogy "ti leengednétek a lányotokat 2 hétre a balatonra a barátjával?" akkor sokkal többen írták volna, hogy igen, hiszen nyaralnak, érezzék jól magukat, de legyen bekapcsolva a telefonja, hogy el tudjam érni blablabla.

Elmondom nektek: a kettő ugyan az a helyzet, csak nem a balatonon...semmi különbség nincs közötte. Nézzétek úgy, mint egy nyaralást. Elmennek nyaralni, ott vannak, aztán majd hazamennek, kész. Én értem a kérdezőt és inkább legyen ilyen, mint a srác anyja, aki külön főzőcskézik még a felnőtt fiának. Na mindegy. A srác anyja helyében én annyit mondtam volna: kérdezd meg a fiamat, hogy ő mit akar. Slussz passz

2012. júl. 9. 13:59
 59/158 Shaddark ***** válasza:
58%

"EGy férfi, akinek van öntudata, megvan a határozottsága ahhoz, hogy leváljon."

Erről van szó. Soha nem lessz akarata és soha nem válik határozottá SENKI sem amíg így él és ilyenek nevelik.

Azért KELL a szülőnek elengedni.

Aztán az életben meg már jönnek a tapasztalatok ezerrel, de amíg ezek nincsenek mert valaki más vállalja a felelősséget az életben addig nincsenek.

Kifogások mindig vannak, én pl. egyetemre jártam addig, mivel későn kezdtem el azt mondtam hogy amíg el nem végzem maradok, de nem lett volna szabad nekem sem addig otthon ülnöm.

2012. júl. 9. 14:03
 60/158 anonim ***** válasza:
28%
Ha anyukát kellene választanom akkor a fiú anyukáját kérném.....és öngyilkos is lennék ha ilyen lenne az anyám, mint te :S
2012. júl. 9. 14:03
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!