Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden férj ilyen önző?

Minden férj ilyen önző?

Figyelt kérdés
Ma megint nagyon összevesztünk a férjemmel. A vita tárgya mindig ugyanaz: ő szeretne még egy gyereket én nem. Van egy gyönyörű, okos 6 éves kislányunk. Most megy iskolába. A párom nagyon szeretne egy fiút is. Én viszont már a kislány születésekor megmondtam: én ezt nem csinálom még egyszer végig. Tudom, hogy általában a nők azt mondják, hogy a terhesség és a szülés csodálatos, pedig dehogy. Én négy hónapig hánytam. Utána meg puffadtam, dagadt a lábam, nem tudtam kényelmesen aludni... stb. A szülés pedig iszonyúan fájt. Persze ezt is hallottam már, hogy mikor megkapod a gyereket, mindezt elfelejted. Hát nem. Imádom a lányom, örülök, hogy van, de ezt a tortúrát még egyszer nem vállalom. A férjem meg folyton nyaggat. Ti mit tennétek?

2012. jún. 17. 13:17
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
Az örökbefogadásra nyilván azért nem gondoltak, mert saját gyermeket szeretnének, ezzel a legtöbben így vannak.
2012. jún. 18. 05:08
 62/67 A kérdező kommentje:

Örökbefogadásra azért nem gondoltunk, mert akinek van saját gyereke, az nem fogadhat örökbe. ( Kivétel, ha valamilyen közeli családtag meghal és annak a gyerekeit lehet. De ilyen inkább ne legyen!!!!) Csak nevelőszülő lehetne valaki, ott meg fennáll annak a veszélye, hogy megjelenik a szülő és elviszi a gyerekét, akit te x éve nevelsz.

A férjemet egyébként, és itt most hatalmas tisztelet a kivételnek, az itt összehordott nagy butaságáradat győzte meg. Igaza volt Einsteinnek: két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság. Bár az előbbi nem biztos.

Szóval még egyszer köszönöm a normális választ adóknak.

(Ja és a leírt feltételekkel valahogy egy pasi sem jelentkezett. Úgy látszik beszélni mégis csak könnyebb!)

2012. jún. 18. 08:07
 63/67 anonim ***** válasza:
68%

Nem feltétlen kisebb az esélye hogy lány legyen a következő.

Nagyszüleim addig próbálkoztak fiúval,mig 5 lány után ikerlányok születtek,igy 7 gyerek után beletörödtek :) /50éve nem volt gond 7 gyereket felnevelni falun/

Mi még a kapcsoalt elején átbeszéltük.Én egyetlen egészséges gyereket akarok,többet biztos nem.Párom is egyke,igy ebben maradtunk.Szülni programozott császárral fogok,amig nem volt meg hogy x orvos y összegért vállalja,addig bele se kezdtünk a babatervezésbe...

2012. jún. 18. 09:34
 64/67 anonim ***** válasza:

ma 05:06

Most okosat írtál!:) Veregesd magad vállon.

Nem érted amit írtam.De lényegtelen, a kérdező már megoldotta. Egyébként az se írtam sehol, hogy én vagyok a meddő. Elég érdekes ahogy egy-egy mondatba beleképzeltek dolgokat.

2012. jún. 18. 19:53
 65/67 anonim ***** válasza:
100%

"Einsteinnek: két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi butaság. "

Kérdező! Ezen az oldalon ne is várj sok értelmes embert, én már tapasztaltam.

2012. jún. 18. 19:54
 66/67 anonim ***** válasza:

Nem minden férfi ilyen önző. A nőnek van inkább joga eldönteni, vállal-e még egy gyereket.

De remélhetőleg a férjed megértette ezek után a lényeget, és már nem fog nyaggatni többet.

Elég butaság a fiúgyereket felhozni indokként, mert ugyanannyi az esélye, hogy lány lesz.

Nagyon helyesen tetted, hogy felajánlottad, hogy menjetek külön, és legyen mástól fia.

2012. jún. 27. 16:18
 67/67 anonim ***** válasza:

Megértem a félelmedet.

Az első terhességem maga volt a pokol. Hányás, émelygés, fura dolgok kívánása (citromos nápolyi mustárral), minden parfümtől mosóportól öblítőtől hánytam.

Öt hónapos veszélyeztetett terhes voltam, amikor az egyik testvérem felhívott, hogy a szüleim és a legkisebb húgom autóbalesetet szenvedtek, többet ő sem tud. Elvetéltem.

Szerencsére a testvéremnek és a szüleimnek nem volt semmi komoly bajuk.

De utána én kijelentettem: soha többet nem akarok terhes lenni. Kicsit úgy éreztem, hogy négy hónapig "feleslegesen" szenvedtem.

A férjem remélte, hogy túljutok a krízisen. Jó egy évig, ha reggel nem jött meg, már teszteltem, és imádkoztam, hogy ne legyek terhes.

Persze sikerült végül megnyugodnom. Beállt a ciklusom, és ismét élveztem a pásztorórákat.

Egyszer anyukám rákérdezett: nem vagy te terhes? Szinte üvöltöttem, hogy nem. Anyósom is megkérdezte. Leintettem mindenkit.

Persze, voltak fura álmaim, híztam is, de ezt a lelki egyensúlyomra fogtam. El is felejtettem az egészet. Elmentem szűrésre, ahol kiderült, hogy 22 hetes terhes vagyok. Magyarán túljutottam a terhességem több mint felén!

Szinte feldolgozni nem volt időm, már dudorodott a hasam, álltunk neki előkészülni a lányom érkezésére. Meg sem fordult a fejemben, hogy nem kell.

A szüléstől én is rettegtem. Az első babát is meg kellett szülnöm. Tágítottak, mindent csináltak, maga volt a pokol!

Talán ez is betett annak, hogy túlhordtam másfél héttel, nem tágultam. A szülésznő mondta azt, hogy mintha nem akarná a testem elengedni a babát.

Végül császároztak.

A lányom 5 és fél kilóval, 60 centivel látta meg a műtőlámpát. Azon vicceltek a csecsemős nővérkék, hogy totyogóst szültem.

Most tervezzük a másodikat, fiúnak (lesz ami lesz), egy kicsit félek. Tudom milyen a pocsék terhesség, és az álomterhesség. Magyarán nincs semmire garancia.

2012. júl. 11. 08:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!