Minden férj ilyen önző?
Mint egy 2 gyerekes anya, aki mellesleg nagyon önző, válaszolok neked: teljesen megértem, amit érzel! Nekem sem hiányzik még1 terhesség és szülés. Valljuk be őszintén: egy szükséges rossz az egész, amit ráadásul rohadt igazságtalan módon jelenleg csak a nőknek kell végigszenvedniük! Oké, az a része csodálatos, hogy bennem növekszik egy kis ember, aki félig a páromból van, ezt nem vitatom. Ha ez nem így lenne, akkor valószínűleg egyszer sem vállaltam volna be :)
Viszont ugye a férjedet is meg lehet érteni, mert ő nem képes egy gyereket kihordani és megszülni, így tulajdonképpen teljesen jogosan tőled "várja el". Ha belegondolsz, egy terhesség és a szülés + szoptatás összesen max. 2 évet "vesz el" az életedből, míg a férjednek egy egész életre le kéne mondania az újabb gyerek iránti vágyáról.
Most így kívülállóként azt mondom, hogy talán a férjed kedvéért bele kéne menned és még az is lehet, hogy szakítanál a hagyományokkal és egy gyönyörű terhességed és szülésed lenne :) Ha meg neadjisten mégsem így lenne vagy esetleg újabb lány érkezne, akkor a férjed (ha van egy kis esze -gondolom van) örökre békén hagyna a dologgal.
Bár, mint mondtam, kívülálló vagyok. Ha most engem kezdene el győzködni valaki, hogy vállaljak még1-et, úgy elküldeném melegebb éghajlatra, ahogy nem szégyellem :)
Egyikőtök sem önző, csak mindketten mást szeretnétek.
Meg lehet érteni a férjed, de téged is.
Ha férjed annyira szeretne egy kisfiút, én elgondolkoznék az örökbefogadáson.S legalább biztos, hogy fiú lesz.
Mi az, hogy jelenleg csak a nőknek elérhető? Vannak olyan barmok, akik olyan szinten bele akarnak szólni a természetbe, hogy a férfiak is kihordhassák a gyereket, csak hogy nekünk nőknek kényelmesebb legyen?
Mondjuk simán el tudom képzelni, hamarosan már kitalálják a nők, inkább keltetőben fejlődjön a gyerek valami üvegbúrában, hogy ne kelljen szülni...
Kerdezo, ne sertodj meg, de szerintem egyszeruen hisztis vagy.
Faj a szules, es a terhesseg sem habostorta, persze, de lassuk mar be: azzal, hogy az ember lanya nonek szuletett, a termeszet azt a csodas feladatot bizta ra, hogy eletet adhat. Es a legtobb boldogsagot ado dolog fajdalommal, kuzdelemmel jar.
Es hogy tudd, nem a vakvilagba beszelek. Ket gyermeket szultem ket even belul, 27 oras vajudassal, ugy, hogy majdnem mindketten ottmaradtunk. Utana fel ev kezeles, intimtorna, hajhullas, asztmarohamok, ami belefer. Es ha szeretnek meg gyermeket a ferjemmel, akkor a terhesseg/szules mizeriaja nem fog visszatartani egy eleten at tarto boldogsagtol.
A dolog masik oldala pedig: ha ennyire nem akarsz szulni, akkor tenyleg, miert nem fogadtok orokbe egy fiut??
Johet a lepontozas :D
Érdekes, arra nem válaszolsz, hogy miért nem fogadtok akkor örökbe egy kisfiút, ha a férjednek ennyire az a vágya?
Mindegy, a lényeg, hogy megnyugodtál, s nem kell vállalnod még egy szülést. Férjed is megnyugodott. Boldogan éltek.
Csak nem értem, hogy ezt miért nem tudtátok eddig megbeszélni, ha most ilyen könnyen ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!