Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden férj ilyen önző?

Minden férj ilyen önző?

Figyelt kérdés
Ma megint nagyon összevesztünk a férjemmel. A vita tárgya mindig ugyanaz: ő szeretne még egy gyereket én nem. Van egy gyönyörű, okos 6 éves kislányunk. Most megy iskolába. A párom nagyon szeretne egy fiút is. Én viszont már a kislány születésekor megmondtam: én ezt nem csinálom még egyszer végig. Tudom, hogy általában a nők azt mondják, hogy a terhesség és a szülés csodálatos, pedig dehogy. Én négy hónapig hánytam. Utána meg puffadtam, dagadt a lábam, nem tudtam kényelmesen aludni... stb. A szülés pedig iszonyúan fájt. Persze ezt is hallottam már, hogy mikor megkapod a gyereket, mindezt elfelejted. Hát nem. Imádom a lányom, örülök, hogy van, de ezt a tortúrát még egyszer nem vállalom. A férjem meg folyton nyaggat. Ti mit tennétek?

2012. jún. 17. 13:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
80%
De tényleg: mi a helyzet az örökbefogadással és a béranyával? Elvileg egy tökéletes kompromisszum lenne.
2012. jún. 17. 15:05
 42/67 anonim ***** válasza:
91%

Mint egy 2 gyerekes anya, aki mellesleg nagyon önző, válaszolok neked: teljesen megértem, amit érzel! Nekem sem hiányzik még1 terhesség és szülés. Valljuk be őszintén: egy szükséges rossz az egész, amit ráadásul rohadt igazságtalan módon jelenleg csak a nőknek kell végigszenvedniük! Oké, az a része csodálatos, hogy bennem növekszik egy kis ember, aki félig a páromból van, ezt nem vitatom. Ha ez nem így lenne, akkor valószínűleg egyszer sem vállaltam volna be :)

Viszont ugye a férjedet is meg lehet érteni, mert ő nem képes egy gyereket kihordani és megszülni, így tulajdonképpen teljesen jogosan tőled "várja el". Ha belegondolsz, egy terhesség és a szülés + szoptatás összesen max. 2 évet "vesz el" az életedből, míg a férjednek egy egész életre le kéne mondania az újabb gyerek iránti vágyáról.

Most így kívülállóként azt mondom, hogy talán a férjed kedvéért bele kéne menned és még az is lehet, hogy szakítanál a hagyományokkal és egy gyönyörű terhességed és szülésed lenne :) Ha meg neadjisten mégsem így lenne vagy esetleg újabb lány érkezne, akkor a férjed (ha van egy kis esze -gondolom van) örökre békén hagyna a dologgal.

Bár, mint mondtam, kívülálló vagyok. Ha most engem kezdene el győzködni valaki, hogy vállaljak még1-et, úgy elküldeném melegebb éghajlatra, ahogy nem szégyellem :)

2012. jún. 17. 16:09
 43/67 anonim ***** válasza:
56%

Egyikőtök sem önző, csak mindketten mást szeretnétek.

Meg lehet érteni a férjed, de téged is.

Ha férjed annyira szeretne egy kisfiút, én elgondolkoznék az örökbefogadáson.S legalább biztos, hogy fiú lesz.

2012. jún. 17. 16:16
 44/67 anonim ***** válasza:
15%

Mi az, hogy jelenleg csak a nőknek elérhető? Vannak olyan barmok, akik olyan szinten bele akarnak szólni a természetbe, hogy a férfiak is kihordhassák a gyereket, csak hogy nekünk nőknek kényelmesebb legyen?

Mondjuk simán el tudom képzelni, hamarosan már kitalálják a nők, inkább keltetőben fejlődjön a gyerek valami üvegbúrában, hogy ne kelljen szülni...

2012. jún. 17. 17:02
 45/67 anonim ***** válasza:
58%
Hogyha nem lenne az egész herce-hurca, akkor sem szeretnél gyereket? Mert ha a fájdalmak nélkül igen, akkor tényleg vannak még opciók. Ha "csak" ez a problémád, kérhetsz császármetszést, akkor nem kell órákig vajúdnod, örökbe is fogadhattok. De ha sehogy sem szeretnél gyereket, akkor egyértelműen mondd meg a férjednek hogy reménykedjen.
2012. jún. 17. 19:02
 46/67 anonim ***** válasza:
OMG, a klasszikus "csak a fiúgyerek a gyerek" szindróma, csak burkoltan.
2012. jún. 17. 21:33
 47/67 anonim ***** válasza:
34%

Kerdezo, ne sertodj meg, de szerintem egyszeruen hisztis vagy.

Faj a szules, es a terhesseg sem habostorta, persze, de lassuk mar be: azzal, hogy az ember lanya nonek szuletett, a termeszet azt a csodas feladatot bizta ra, hogy eletet adhat. Es a legtobb boldogsagot ado dolog fajdalommal, kuzdelemmel jar.

Es hogy tudd, nem a vakvilagba beszelek. Ket gyermeket szultem ket even belul, 27 oras vajudassal, ugy, hogy majdnem mindketten ottmaradtunk. Utana fel ev kezeles, intimtorna, hajhullas, asztmarohamok, ami belefer. Es ha szeretnek meg gyermeket a ferjemmel, akkor a terhesseg/szules mizeriaja nem fog visszatartani egy eleten at tarto boldogsagtol.

A dolog masik oldala pedig: ha ennyire nem akarsz szulni, akkor tenyleg, miert nem fogadtok orokbe egy fiut??

Johet a lepontozas :D

2012. jún. 17. 21:49
 48/67 anonim ***** válasza:
63%
21:49, Ha ilyen önpusztító nejem lenne sírvafakadnék.
2012. jún. 17. 21:51
 49/67 A kérdező kommentje:
48-as :D :D :D egyetértek. Na pont erről írtam korábban, most már azt hiszem szerencsére nem vagyok ilyen. Egyébként megmutattam a páromnak a válaszokat. Kicsit meglepődött, de utána mondott egy érdekest. Hogy miért nem azt kérdeztem, hogy én akarok gyereket, ő nem. Arra mik jöttek volna, hogy biztos én lennék a legutolsó sz.mét r.banc, aki biztosan így aka egy pasit megtartani. Jót nevettünk és azt hiszem ez végre segített. Talán megértette, hogy nekem mi a fontos. Azt meg ő tette hozzá, hogy legfeljebb a tesóm két fiával focizik majd. Az értelmes válaszokat köszönöm, a bigottaknak és szűk látókörűeknek további jó dagonyázást!
2012. jún. 17. 21:58
 50/67 anonim ***** válasza:
22%

Érdekes, arra nem válaszolsz, hogy miért nem fogadtok akkor örökbe egy kisfiút, ha a férjednek ennyire az a vágya?

Mindegy, a lényeg, hogy megnyugodtál, s nem kell vállalnod még egy szülést. Férjed is megnyugodott. Boldogan éltek.

Csak nem értem, hogy ezt miért nem tudtátok eddig megbeszélni, ha most ilyen könnyen ment.

2012. jún. 17. 22:10
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!