Ma megint nagyon összevesztünk a férjemmel. A vita tárgya mindig ugyanaz: ő szeretne még egy gyereket én nem. Van egy gyönyörű, okos 6 éves kislányunk. Most megy iskolába. A párom nagyon szeretne egy fiút is. Én viszont már a kislány születésekor megmondtam: én ezt nem csinálom még egyszer végig. Tudom, hogy általában a nők azt mondják, hogy a terhesség és a szülés csodálatos, pedig dehogy. Én négy hónapig hánytam. Utána meg puffadtam, dagadt a lábam, nem tudtam kényelmesen aludni... stb. A szülés pedig iszonyúan fájt. Persze ezt is hallottam már, hogy mikor megkapod a gyereket, mindezt elfelejted. Hát nem. Imádom a lányom, örülök, hogy van, de ezt a tortúrát még egyszer nem vállalom. A férjem meg folyton nyaggat. Ti mit tennétek?
Szerintem egyáltalán nem önző a kérdező. Miért nem lehet joga ahhoz egy nőnek hogy meghatározhassa hogy mennyiszer akar szülni??? Elégedett avval hogy van kislánya, miért kéne kényszeríteni arra hogy végigkínlódjon még egy szülést, pláne hogy először sem voltak jó élményei??? Gondolom ha egy férfi problémázna itt, hogy ő nem akar gyereket, de a felesége igen, akkor mindenki a férfi pártját fogná. Miért vagytok nőellenesek?
2012. jún. 17. 14:05
32/67 anonim válasza:
Látszik, hogy a válaszadók többsége férfi (inkább kisfiú még). Ők az önzők, nem a kérdező.
2012. jún. 17. 14:06
33/67 anonim válasza:
BÉRANYA!!! minden gondotokat megoldja :D
2012. jún. 17. 14:07
34/67 anonim válasza:
Kedves kérdező!
Nekem egy fiam van. Veled ellentétben én nagyon gyorsan szültem meg a fiamat. 15 perc után a karomban tartottam.
De én se szerettem terhesnek lenni. Bár nem hánytam, nem voltak különös bajaim, de a sok apró kellemetlenséget ami a terhességgel jár nem igazán szerettem.
Ma már magam is meglepődöm, hogy mertem a fiamat is vállalni,mert nekem nagyon kicsi a fájdalomküszöböm. Nem bírom a fájdalmakat. Nálam ez az ok amiért több gyerekem nincs, bár a volt férjem szeretett volna egy kislányt is. Bevallom én is. De erősebb volt a fájdalom érzés miatti félelmem. Én a fiam után soha többé nem szültem..Ha valaki önzőségnek veszi, hát legyen. De nekem így is teljes az életem.
Szóval ha nem akarsz,ne szülj..ennyi.
2012. jún. 17. 14:11
35/67 A kérdező kommentje:
Kedves 31-es. Látom te érted miről beszélek. Az emberek többsége el sem tudja képzelni, milyen kínlódáson mennek közülünk páran át. Ítélkezni könnyű. Leírtam már, nem akarom magam ismételni, de hogyan lehet kis kellemetlenségnek nevezni azt, mikor a gyomorsav szétmarta a nyelőcsövet és a torkod? Tudom, hogy van olyan nő - és örülök a szerencséjének!- Aki hírből sem ismeri ezt. De aki igen, az tudja miről beszélek. Pasik nyelvére lefordítva: négy hónapon keresztül vállalnátok napi 10-12 erőteljes hererúgást egy gyerekért? Így már érthető?!
2012. jún. 17. 14:14
36/67 A kérdező kommentje:
34-es, köszönöm! :)
2012. jún. 17. 14:15
37/67 anonim válasza:
Kedves kérdező!Nem olvastam a válaszokat, de én teljesen megértelek, és nem vagy önző!A férjed se az, érthető ha szeretne még egy babát, de meg kell értenie a Te hozzáállásodat is.Nem lenne jó ha esetleg "kényszerből" vállalnál még egy babát,Neked se, Neki se és a babának se.
Én nagyon szeretnék még egy gyereket, de annyira rossz volt és problémás a szülés és az utána következő két hét a babánknak, hogy nem merek még egyszer szülni!Mondja bárki, hogy önző vagyok én nem szeretnék még egyszer ennyit szenvedni és aggódni a gyermekem egészségéért.
2012. jún. 17. 14:39
38/67 anonim válasza:
Nekem császármetszéssel születtek a lányaim,mind a 3.Én iszonyatosan féltem a gerinc érzéstelenítőtől.A többiről már nem is beszélve,ami a 9 hónap alatt történik,és végig azon aggódni hogy egészséges lesz e?!vagy nem e lesz vetélés a vége?!ezt csak mi nők tudjuk.Ha félsz ne vállald!Ez nem kis kellemetlenség ami elmúlik varázs ütésre hanem a mindennapjaidat teszed tönkre a rágódás miatt.Zárd rövidre a vitákat és ne hozz fel neki érveket hogy miért nem,úgysem értik meg(többségében)!Ha nem erőlteti lehet még elmúlik a félelmed,ha saját döntésnek érezheted és nem kényszernek.
2012. jún. 17. 14:41
39/67 anonim válasza:
Egyszerű:kérd meg a férjed,hogy szüljön ő.Elég fejlett már az orvos tudomány.
2012. jún. 17. 14:50
40/67 anonim válasza:
Párommal két gyereket szeretnénk, de megbeszéltük, ha az első rossz nyomokat hagy bennem, ékén fog hagyni.
Neked semmit nem kell tenned, ha ennyire nem fogja fel, menni fog magától, bármennyire is próbálsz a lelkére beszélni, hogy neked ez sajnos nem megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!