Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Minden férj ilyen önző?

Minden férj ilyen önző?

Figyelt kérdés
Ma megint nagyon összevesztünk a férjemmel. A vita tárgya mindig ugyanaz: ő szeretne még egy gyereket én nem. Van egy gyönyörű, okos 6 éves kislányunk. Most megy iskolába. A párom nagyon szeretne egy fiút is. Én viszont már a kislány születésekor megmondtam: én ezt nem csinálom még egyszer végig. Tudom, hogy általában a nők azt mondják, hogy a terhesség és a szülés csodálatos, pedig dehogy. Én négy hónapig hánytam. Utána meg puffadtam, dagadt a lábam, nem tudtam kényelmesen aludni... stb. A szülés pedig iszonyúan fájt. Persze ezt is hallottam már, hogy mikor megkapod a gyereket, mindezt elfelejted. Hát nem. Imádom a lányom, örülök, hogy van, de ezt a tortúrát még egyszer nem vállalom. A férjem meg folyton nyaggat. Ti mit tennétek?

2012. jún. 17. 13:17
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 A kérdező kommentje:
Hatos, te tuti pasi vagy, aki még azt sem tudja, milyen egy görcsös menszesz!
2012. jún. 17. 13:32
 12/67 anonim ***** válasza:
36%

"Ha én nem akarok elmenni hegyet mászni a férjemmel, mert félek, hogy meghalok, akkor önző vagyok?"

Köszönjük, Emese! Mert a hegymászás meg a gyerekvállalás tényleg két összehasonlítható dolog. Igen, mondhatjuk, a szülésbe is bele lehet halni, de azért ne legyünk már ilyen sekélyesek, könyörgöm.

13/67 anonim ***** válasza:
19%

Ne haragudj de a fenti leírásból nekem inkább az jött le, hogy a feleség az önző! Az önzetlenség pedig, hogy képes vagyok feladni valamit magamból/boldogságomból/kényelmemből azért, hogy valami jót hasznosat tegyek valakiért (gyerek,férj, demográfia).

De a demográfiai statisztikák is elvárnák, hogy a párok legalább önmagukat(számban) reprodukálják.

14/67 anonim ***** válasza:
52%
Hatos vagyok, és nőnemű vagyok, legjobb tudomásom szerint. Szóval nem jött be.
2012. jún. 17. 13:33
 15/67 A kérdező kommentje:
Jelentkezzen, akit érdekel a demográfia, mialatt egy hangversenyzongorát próbál átpréselni egy személylift ajtaján. Annyi azonban a válaszokból kiderült, hogy igen, a pasik önzőek. Köszönöm!
2012. jún. 17. 13:34
 16/67 anonim ***** válasza:
52%

"De a demográfiai statisztikák is elvárnák, hogy a párok legalább önmagukat(számban) reprodukálják."

Lakatosnak hívnak-e??

2012. jún. 17. 13:35
 17/67 anonim ***** válasza:
66%
Kedves kérdező! Szerintem az a butaság vagy éppen felelőtlenség, ha a két fél az életük összekötése előtt nem beszél ilyen fontos dologról. Az, hogy "szeretnénk gyereket" nem elég. Fizetnie nem kell senkinek. Ha én egy gyereket akarok, a párom meg nagycsaládban gondolkodik, akkor vagy sikerül kompromisszumra jutnunk, vagy másik párt kell keresni.
2012. jún. 17. 13:35
 18/67 anonim ***** válasza:
94%
Milyen demográfia. 100 éve fele ennyien voltunk és jobban megvoltunk mint most :D
2012. jún. 17. 13:36
 19/67 anonim ***** válasza:
63%
Mond meg a férjednek, hogy tudsz egy példát (ez az én férjem), ahol az 5. gyerek lett lány, de sajnos hamar meghalt, és az utána következő gyerekek is fiúk lettek. Szóval ennyit az esélyekről.
2012. jún. 17. 13:36
 20/67 anonim ***** válasza:
88%
Demográfiai statisztika miatt szülni? Mi vagy te, robot?
2012. jún. 17. 13:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!