Anyukám miért nem akar adni fogamzásgátlóra pénzt? Így miből fizessem?
Kb 2 hét múlva elkezdem szedni. Nincs zsebpénzem, abból nem tudom fizetni. A barátom ki tudná fizetni, mert kb heti 1 napot diákmelózik, de nem akarom, hogy az egészet ő fizesse.
Nem tudom, miért nem tud anyukám adni kb 4000 ft-ot 3 hónapra? Ennyi lenne nagyjából a fele...
Ráadásul jó az anyagi helyzetünk, meg se kottyanna az a 4 ezer ft. (beavatnak a családi kasszába)
Mit tegyek? Olyan furának érezném, ha mindig csak a barátom fizetné...
17/L
74es vagyok
Én 16 évesen kezdtem el gyógyszert szedni, anyukám biztatott, hogy egy fél éves kapcsolat már elég komoly ahhoz, hogy elkezdhessem a gyógyszert. Másfél évig szedtem. Amikor vége volt a kapcsolatomnak, abbahagytam.(Sokszor anyu fizette, mert a barátom munkanélküli volt) A következő hosszú kapcsolatomnál ismét elkezdtem szedni, májusban lesz a 3. éve.
Mindig a barátom fizette, mert többet keresett mint anyu+ apu együtt.
75ös: a menstruáció nem betegség, szóval ne hívd annak.
amúgy tényleg nem ritka h vki 9 évesen menstruál, ebbe azért már ne kössünk bele
Aki hitetlenkedik, nekem is 9 évesen jött meg, szinte azonnal be is állt, így gyakorlatilag 10 évesen már percre pontosan menstruáltam. Azért, mert valakinek későn jön meg, még nem jelenti azt, hogy csak olyan létezik. Nekem is volt pár szörnyű élményem az iskolában, mert az idióta tanár nem akarta elhinni, hogy hiába vagyok "kislány", attól még olyan menstruációs görcsöm van, amit több fájdalomcsillapítóval sem lehet megszüntetni... Nekem 16 évesen kellett elkezdeni fogamzásgátlót szedni (belső vérzéssel fenyegető petefészekcisztára), mai napig szedem.
Kérdező, ne törődj a r*bancoló, álszent válaszadókkal, jó, hogy gondolsz a védekezésre. Próbálj beszélni anyukáddal, hogy mi változott, hisz anyagilag sokkal jobban megéri, mint az óvszer (8000Ft fele 4000, ez három hónapra, tehát gyakorlatilag 1400Ft/hónap, ez egyáltalán nem sok, főleg, ha összehasonlítjuk a gumival). Apukád veletek él? Ő esetleg nem tud rá hatni?
Nekem is 9 évesen jött meg a menstruációm... Ja, és anyukám nekem is fizette a fogamzásgátlóm felét 17 évesen. Sőt,ő akarta hogy menjek el nőgyógyászhoz tablettát felíratni.
És most akkor mi van? Most akkor más ember vagyok, vagy mi?Te jó ég,hogy merészeltem én 17 évesen "kefélni"? Miért nem vártam az esküvőmig? Igaz 6,5 éve vagyok együtt a barátommal,de nem baj, én egy "büdös kurv@" vagyok mert már nem vagyok szűz ...
egyébként milyen érdekes hogy itt mindenfélére válaszoltok főleg arra hogy szűz-e még a kérdező vagy nem
itt a kérdés az volt hogy hogy vegye rá az anyukát hogy adjon rá pénzt.
ti meg azon izéltek miért nem szűz még meg hogy mennyibe kerül a fogamzásgátló meg hogy hány évesen menstruál először..
a kérdésre válaszoljatok, ne arra ami nem rátok tartozik..
Nem olvastam végig a válaszokat, szóval nem tudom, miket írtak előttem.
Próbáltál már anyukáddal beszélni erről? Kérd meg, hogy vezessétek be a zsebpénzt, havi szinten mondjuk 2-3 ezer forint talán nem sok (ha tényleg nem rossz az anyagi helyzetetek!).
Ülj le vele egy tea mellett, próbáljátok meg nyugodtan átbeszélni ezt a védekezés-dolgot, ne csak úgy félvállról venni ezt az egészet. Biztosan van elfogadható magyarázata is annak, hogy miért nem akarja. Esetleg ő nem tabletta mellett esett teherbe? Vagy bízik annyira a barátodban, hogy tudja: csak te vagy neki (gondolok itt a fertőzésekre)? Netalántán csak szimplán furcsa lenne neki, hogy a lánya ilyen szinten él már nemi életet...?
Nem ítéllek el, én is 17 éves korom óta szedek fogamzásgátlót, most akarom majd szüneteltetni pár hónapra. Azóta is ugyanazzal vagyok, majdnem 5 éve...
16 éves korom óta rendszeresen diákmunkázok, de sose kellett fizetnem a tablettámba. Elejétől fogva a barátom fizeti (egészségpénztáros kártyáról), soha nem engedte, hogy adjak bele - ezt kompenzálom azzal, hogy néha meghívom erre-arra. Szóval, ha eleinte a barátod akarja (és tudja is) fizetni, és tényleg akarod szedni, akkor engedd neki. Utána, teszem azt, 3-6-9 hónap múlva csak lesz valamennyi pénzed, és akkor tudod te venni az egész dobozzal. Vagy fizessétek felváltva: egyszer te veszed, egyszer ő...
Mikor mondtam anyunak, hogy szedni fogom, rögtön azt mondta, hogy ő nem tudja fizetni... Sőt, ő a gumira se adott soha pénzt. (Mondjuk a mi anyagi helyzetünk nem túl rózsás.)
A lényeg, hogy biztos van magyarázata arra, hogy miért nem akar adni.
Viszont, ha diákmunkázni akarsz, és regisztrálva vagy diákszövetkezetnél/szövetkezeteknél, akkor olyan nincs, hogy nincs munka, akár csak alkalmi. Hívogatni kell őket, akár hetente többször. Ne add fel, és ne azt várd, hogy hívjanak!
Sok sikert, és ha gondolod, írd meg, mi lett a történet vége!
20/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!