Anyukám miért nem akar adni fogamzásgátlóra pénzt? Így miből fizessem?
Kb 2 hét múlva elkezdem szedni. Nincs zsebpénzem, abból nem tudom fizetni. A barátom ki tudná fizetni, mert kb heti 1 napot diákmelózik, de nem akarom, hogy az egészet ő fizesse.
Nem tudom, miért nem tud anyukám adni kb 4000 ft-ot 3 hónapra? Ennyi lenne nagyjából a fele...
Ráadásul jó az anyagi helyzetünk, meg se kottyanna az a 4 ezer ft. (beavatnak a családi kasszába)
Mit tegyek? Olyan furának érezném, ha mindig csak a barátom fizetné...
17/L
szerintem azért nem akarja anyukád mert elég sok mellékhatása lehet és félt.
én 17 évesen kezdtem el szedni, mondjuk más okok miatt (ismeretlen eredetű hormonális problémám van, egy sor kivizsgáláson estem keresztül de nem találták meg a okot. félévente volt menstruációm és 3 hétig tartott).
a doki azt mondta, ez talán rendszeressé teszi (előtte kaptam clostybegyt-et mert mindenféle hormonbombát és egyik se hatott).
anyum tiltakozott, de hát így mégsem élhetem az életem.
nekem nem semmi mellékhatása pedig 2 évig dohányoztam is (a vérvétel se mutatott változást).
17 évesen általában már érett a szervezet és ha a dokid mindent rendben taláál, úgyis csak akkor írja fel.
én beszélnék a helyedben anyukáddal, megkérném hogy indokolja meg a döntését. ha nem tudja vagy csak szeszélyből nem enged, én az óvszerre szánt pénzt költeném rá. sokkal kényelmesebb is óvszerrel védekezni, nálunk ugyanez volt, a barátomra nem találtunk normális óvszert és én meg végig stresszeltem hogy jaj, csak ki ne szakadjon, teljesen élvezhetetlen volt a szex abban a félévben mikor szüneteltettem a gyógyszert (két és fél év után javasolt az orvos másikat és azt mondta szünet sem kell, de én akartam).
21/L
Szerintem, ha már járok egy fiúval, legyen meg benne annyi, hogy megveszi az óvszert.
Tegyük hozzá, elég csúnyán beszélsz az olyanokkal akikkel nem egyezik a véleményed.
Ha pedig tudod, milyen emberek vannak itt, minek teszel fel ilyen kérdést?
Nem értem azt sem, hogy miért tőlünk várod a megoldást, mikor anyukád valószínűleg közelebb van?!
9???!!! AZ AZ KILENC ÉVES KOROD ÓTA rendszermestruálsz?
Ez egy kamu kérdés. (azt írtad 8 éve rendszeresen megvan).
Egy kis nyomorék nagyszájú ribi vagy.Itt osztogatod az embereket,akinek a válasza nem tetszik pedig vagy jogos vagy jó ötlet.
Te apáca vagy,aki már 15 évesen kefél?LEgalább ne legyél naív és ne élj tévhitben.
Válaszom pedig,beszéld meg anyuddal amikor jó kedvű lesz vagy jobban keress munkát vagy fogadd el a a barátod ajánlatát.Te kis kisebbségi komplexusos itt pattogással kompenzáló kis csaj..
Én is 9 éves korom óta menstruálok...ez manapság egyáltalán nem ritka...
15L
Szóval itt mindenki húsz év felett kezdett nemi életet élni,és természetesen mindenkinek volt saját keresete is..:D Én 20 vagyok,egyetemista,nekem nincs saját keresetem,bele se férne sajnos az időmbe.Szóval nekem így 20 évesen is anyumék segítenek anyagilag mindenben.Majd ha dolgozok adok nekik.Nem igazán értem,miért olyan nagy bűn,hogy 17évesen nincs rá pénze.Legalább gondol a védekezésre.Plusz azért már nem egy 13éves kislányról van szó,hogy olyan durva lenne,hogy már szexel..
Kérdező,a többit meg már leírták,mond el neki az érveidet,beszéljétek át stb.Jobb ötletem nincs.
ma 14:22
Nekem is megvan 10éves koromtól..
ma 14:32
Én meg 19voltam,és nem hinném,hogyha valaki x idő után lefekszik a barátjával,tehát a barátjával nem fűvel fával minden hétvégén,akkor az ribanc lenne.Ez a pénz dolog is..Úristen ha nincs munkája,mert még tanul és ideje sincs rá az embernek akkor nincs..Akkor én is kislány vagyok még és ne éljek nemi életet,mert az egyetem mellett nincs időm dolgozni és anyum segít.Hát ok.
Ha jól értem, 4000 ft-t kérnél anyukádtól, ami a gyógyszer árának a fele. 8000 ezer ft-s gyógyszert mi az atya úristennek szedsz?
Én iratnék olcsóbbat.
Egyébként: kérdezd meg anyukádat, mit gondol melyik a jobb.
Ha elkezded szedni a gyógyszert, vagy ha esetleg teherbe esel?
Egyébként nem ártott volna megkérdezned, hogy: Anyu, esetleg az a probléma, hogy túl drága a gyógyszer? Irassak olcsóbbat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!