Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sz. Emét dolog pénzt kérni a...

Sz. Emét dolog pénzt kérni a tesómtól gyerekvigyázásért?

Figyelt kérdés

Otthon lakik,és én is. Tegnap buliba akart menni és én nem válaltam,kérdeztem mennyit fizetsz? Mondja nincs pénze és nem is adna,mert milyen dolog az h a saját tesómtól pénzt kérek h a rokonomra vigyázzak.

Én meg mondtam neki h miért mit képzel magáról majd elvállalom mikor más(a barátnői) több 10ezret megkapnak pár óra vigyázásért ha ugy van. Nekem is jól jönne a pénz.

De ez tényleg így van ha ő buliba akar menni vagy csak akárhova akkor általába a barátnői vigyáznak a gyerekére(2,5 éves) és 10 ezret ad nekik,van amikor többet.

Rám vagy anyukámra azért nem hagyja mert nekünk másnap suli,meló.

De ha mi vigyázunk rá,még egy köszit se dob.

2012. márc. 3. 20:20
 71/115 anonim ***** válasza:

Apukádnak ha jól sejtem van más jövedelme, mert van rá lehetősége.

Viszont ha szerelőt kellene választanod, mert az autód tönkrement és fizetnél érte, akkor kinek fizetnél szívesebben? Apukádnak vagy egy idegennek? Mert én apukámnak..

2012. márc. 4. 00:19
 72/115 anonim ***** válasza:
39%

De nem tudom, ki az, aki családon belül "szolgáltatást végez", és nem pedig "szívességet tesz."

És igen, mielőtt valaki írja, a nővér állati gáz. De a kisebbik is, csak (még) kevésbé.

2012. márc. 4. 00:19
 73/115 anonim ***** válasza:
Én apukám egy fillért sem fogadna el...
2012. márc. 4. 00:20
 74/115 anonim ***** válasza:
39%
Lehet itt okoskodni, akkor is undorító a saját közvetlen családtagokon keresni. Persze mint a példák mutatják van akiknél ez normális, de hála az égnek én nem ilyen közegből jövök. Igazából el sem tudom képzelni milyen család lehet, ahol ez normális...és ez nem csak a kérdezőre vonatkozik, hanem a helyeslőkre is.
2012. márc. 4. 00:21
 75/115 anonim ***** válasza:
100%

A kisebbik lánynak egyszerűen van igazságérzete.

Szép dolog,ha valaki olyan családban él, mint te és ilyen a légkör, de el kell fogadni, hogy nem mindenhol megy ez így.

És én adnék a gyerekemnek azért is, ha elmosogat. Hadd gyűjtse a pénzét, ezerszer korrektebb, ha így szedi össze a pénzét és vesz meg magának valamit, mintha simán csak kér, vagy ne adj isten ezért nem vesz magának kaját a suliban.

2012. márc. 4. 00:22
 76/115 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát, ha van egy haver, aki megszereli a kocsimat, annak fizetek. De ha a kocsimat apám szereli meg, vagy a bátyám, akkor neki nem adok pénzt. Fordítva: ha én megteszek valamit a testvéremnek, el sem fogadnék pénzt. Ám ha nem én teszem meg, hanem egy családon kívüli illető, akkor ő kap érte pénzt.

Érthető?"

Jó, és ha a tesód közli, hogy szereld meg vazze a kocsimat, mert a kötelességed, a legutóbbi alkalomnál azt se mondaná, hogy köszi, szórja jobbra-balra a pénzét, akkor te kedvesen mosolyogva megszerelnéd és örülhetsz hogy segítesz? Az ilyet nem segítő családtagnak hívják, hanem baleknak.

77/115 anonim ***** válasza:

" Apukádnak ha jól sejtem van más jövedelme, mert van rá lehetősége. "

Egy kiskamasznak természetes, hogy nincs jövedelme.....

78/115 anonim ***** válasza:

Az én apukám sem fogadná el, de nem érted mi a különbség, komolyan????

Apukád nem rokkan bele anyagilag, ha neked segít, de a lány még nem vállalhat munkát. Semmi lehetősége dolgozni.

2012. márc. 4. 00:23
 79/115 anonim ***** válasza:

Nem, nem baleknak....EMBERNEK, kedvesem. Embernek.

Amiből a kérdező-féléknek "hála", és pár válaszolónak, egyre kevesebb van.

A világ egyre anyagiasabb, egyre hányadékabb. Már az is normális, hogy valaki a családján keressen, különben lebalekozzák.

2012. márc. 4. 00:23
 80/115 anonim ***** válasza:
Azért annyira nem természetes. 16 éveseket elég sokat látok diákmunkára járni, főleg nyáron. Ha pedig munkája nincs, akkor kap elég pénzt a szüleitől,de én úgy vettem észre, hogy szeretnek saját maguk megdolgozni a pénzért és azt osztani szorozni. Ami megint csak egy teljesen normális dolog.
2012. márc. 4. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!