Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Sz. Emét dolog pénzt kérni a...

Sz. Emét dolog pénzt kérni a tesómtól gyerekvigyázásért?

Figyelt kérdés

Otthon lakik,és én is. Tegnap buliba akart menni és én nem válaltam,kérdeztem mennyit fizetsz? Mondja nincs pénze és nem is adna,mert milyen dolog az h a saját tesómtól pénzt kérek h a rokonomra vigyázzak.

Én meg mondtam neki h miért mit képzel magáról majd elvállalom mikor más(a barátnői) több 10ezret megkapnak pár óra vigyázásért ha ugy van. Nekem is jól jönne a pénz.

De ez tényleg így van ha ő buliba akar menni vagy csak akárhova akkor általába a barátnői vigyáznak a gyerekére(2,5 éves) és 10 ezret ad nekik,van amikor többet.

Rám vagy anyukámra azért nem hagyja mert nekünk másnap suli,meló.

De ha mi vigyázunk rá,még egy köszit se dob.

2012. márc. 3. 20:20
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/115 anonim ***** válasza:
A kérdésnek volt egy kifejtése is, az volt a lényeg. Ha nem sikerült leszűrni, az nem a mi hibánk.
2012. márc. 4. 00:38
 102/115 anonim ***** válasza:
46%

Mögöttes érzés, ezt akkor kifordítanám:

TE BESZÉLSZ pénzről, ugyanis azt mondod, igen kérjen.

ÉN BESZÉLEK mögöttes érzésről, nevezetesen arról, hogy a családból ne húzzunk hasznot. A szóban forgó család már így is esik szét, nem kell a kislány alá adni a lovat, hogy tovább rohassza..

2012. márc. 4. 00:38
 103/115 anonim ***** válasza:
100%
Mögöttes érzés: Megalázzák, mert elhitetik mással, hogy ilyen idősen már gyereke van, hogy annak a gyereknek az apja sehol sincs, megalázzák az anyát, akinek a 15 éves lánya szintén anyuka és meg sem köszönik a munkát.
2012. márc. 4. 00:39
 104/115 anonim ***** válasza:
100%

De fontos az, hogy mit írt utána.

"De ha mi vigyázunk rá,még egy köszit se dob."

Vagyis többször is vigyáztak rá, de még egy köszönömöt sem kaptak, csak természetes volt a segítségük.

2012. márc. 4. 00:40
 105/115 anonim ***** válasza:
100%
Szóval képzeld el a légkört. Nyilván ha a nővére pitét sütne és csak néha el akarna ugrani a barátnőihez akkor esze ágában sem lenne pénzt kérni a testvérétől, de ebben a helyzetben ez a feltevés NEM HELYTÁLLÓ!
2012. márc. 4. 00:40
 106/115 anonim ***** válasza:
42%

De tudjátok mit? Végülis hála égnek nem az én családom, legyen ahogy akarjátok:

Kedves kérdező, szerintem is kérj pénzt. Ha a nővéred a barátnőknek ad, akkor neked is jogod van a kicsi unokaöcsivel töltött időt megfizettetni, mert még fiatal vagy, és máshogy nem jutsz pénzhez hogy hajvasalót (csokit, bármit) vegyél, csak akkor, ha a kicsivel töltött időért pénzt követelsz. Ezt megteheted, hiszen a tesód egy görény. Akkor te is lehetsz az, elvégre szemet szemért.

Ráadásul felelősséggel is jár a vigyázás, ezért kérjél szerintem felárat. Ha a tesód kitartott, akkor te is lehetsz pénzéhes, ez követendő példa, ahogy itt írták előttem, tehát simán kérj pénzt! Jól teszed. A családban nem lehet, hogy csak a nővéred viselkedjen gázosan, nehogymár.....

Üdv

2012. márc. 4. 00:41
 107/115 anonim ***** válasza:
100%

Jó, akkor szerinted mi a megoldás? Ugorjon a lány bármikor amikor a nővérének bulizni támad kedve?

Szerinted ez hová vezet majd? A nővérke egy nap a homlokára csap, hogy jaj de undi vagyok, köszönöm drága családom, hogy így segítetek, holnaptól állást keresek??? Frászt. Most vigyázzon rá, holnap etesse meg, harmadnap vegyenek neki pelenkát, negyedik nap meg hazajön, hogy megint terhes, és ezt a gyereket is másra lőcsöli.

2012. márc. 4. 00:43
 108/115 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, van akinek ez jön le. Erre már nem lehet mit reagálni, akinek ennyiből nem jutott el a tudatáig,felnőtt ember létére, hogy mit magyarázunk itt már ketten isten tudja mióta, annak felesleges tovább mondani, kb. mintha az előttem álló szekrénynek mondanám.
2012. márc. 4. 00:43
 109/115 anonim ***** válasza:
100%
Én azért reménykedem abban, hogy majd megmondja a tutit, hogy mit kellene csinálni, mi a jó megoldás, mert a csukám tele van az olyan megjegyzésekkel, hogy ezt vagy azt rosszul csináltad. És amikor visszakérdezek,, hogy akkor mit kellett volna tenni, akkor jön a válasz, hogy nem tudom. De te rosszul csinálod.
2012. márc. 4. 00:45
 110/115 anonim ***** válasza:
100%

Engem azért annyira nem háborít fel :) Vannak ilyenek, mintha szándékosan nem értenék a dolgok lényegét.

Lefordítva egyébként annyi, hogy csinálja csak a kislány köszönöm nélkül, mert attól család a család. Én ezzel nem tudok egyetérteni.

2012. márc. 4. 00:53
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!