Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek normális dolog,...

Szerintetek normális dolog, hogy a fiam az unokámmal "zsarol"?

Figyelt kérdés
Sajnos meg özvegyültem, van új párom, akit évekig elfogadott gyermekem, de az utóbbi időben nem igazán harmónikus a kapcsolat vele. Nem tudom, hogy miért csak találgatok, telefonon nem hív fel, csak akkor beszélünk, ha én felhívom. Azonban azt a fejemhez vágja, hogy jólenne, ha sürübben elmennék, mert az unokáknak nagy szüksége lenne rám. Évente 5-6 alkalommal találkozunk mert 350 km.re lakunk egymástól. Nekem is szükségem lenne rá mint gyermekemre, az nem jut eszébe? Nem tudok sürübben elmenni, akkor miért bánt engem ezzel? Tata vagyok egyébként nem mama, horábban volt aki le hisztis öregasszonyozott.
2012. febr. 15. 07:43
 1/6 anonim ***** válasza:
94%

Nem értem, mi ebben a zsarolás, a fiad egyszerüen szeretné ha többet lennél a kicsivel.

Az meg, hogy ennyire messze laktok, megindokolja, hogy mert nem tudsz gyakrabban menni. Ha szerinte túl kevés a kapcsolat, akkor ök is meg tudnak téged látogatni.

MI abban a bántás, hogy szeretne gyakoribb kapcsolatot?

De azt nem értem, hogy mit akar ez a mondat jelenteni: "Nekem is szükségem lenne rá mint gyermekemre, az nem jut eszébe? "

Nekem eszembe sem jutna, hogy szükségem van a gyerekeimre, természetesen örülök, ha találkozunk, de akkor sem vagyok bajban, ha nincsenek itt.

54/N négy felnött gyerekkel, akik máshol élnek az unokákkal együtt

2012. febr. 15. 07:52
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem zsarolás, csak jelzi a fiad, hogy hiányzol nekik. Ennek inkább örülnöd kellene. Az évi 5-6 alkalom nagyon kevés. A pároddal való rossz viszonyát neked kellene kideríteni és rendezni a kapcsolatot, hiszen ha ilyen ritkán látjátok egymást a gyerekeddel meg az unokáddal el fogtok hidegülni még jobban egymástól. Kommunikáljatok, hiszen az egyiknek a párja a másiknak meg a szülője vagy!
2012. febr. 15. 08:00
 3/6 A kérdező kommentje:
Nekem nem azzal van problémám, hogy szeretné, ha sürübben találkoznék az unokákkal, ez normális dolog. Az a probléma, hogy Ő ezt észre veszi, de azt nem, hogy hónapokid fel sem hív, nem beszélünk ha én nem hívom.
2012. febr. 15. 08:10
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha az a gondod, hogy a fiad nem hiv fel hosszabb ideig, akkor miért nem azt irod a kérdésedbe? Másrészt ha hiányzik a kapcsolattartás, akkor miért nem hivod te öket? Nekik valószinüleg sokkal kevesebb a szabadidejük, mint neked, mert a család, gyerek meg munka elég idöigényes, gondolom, neked meg vagy nyugdijad van, vagy esetleg dolgozol, de utána akkor telefonálsz, amikor akarsz.

Hivd fel öket gyakrabban és meg van oldva a dolog.

Azt meg, hogy mi a bajuk a barátnöddel csak úgy fogod megtudni, ha megkérdezed. Könynen lehet, hogy az egész valami félreértés, pl azt hiszik, hogy miatta nem jelentkezel gyakrabban.

2012. febr. 15. 08:16
 5/6 anonim ***** válasza:

Elmondom a másik oldalt is, nálunk pont fordítva van.

Apám a város másik végén lakik, autóval kb fél óra. Fél évente egyszer valami mondvacsinált üggyel idejön "megnézni az unokáját" csinál róla 100 fotót, kivakuzza a szemét am kicsinek, majd elmegy.

Ezen felül havonta ír egy e-mailt, hogy "szóljak, ha szívesen látom". Csak az a baj, hogy nekem hihetetlen megterhelő, ha idejön. Pöccre ki kell nyalni a lakást, mert ő tisztaságmániás, játékokat elpakolni, mert mindenért beszól, megjegyzi, mekkora mocsokban élünk, milyen rendetlenek vagyunk, stb. És persze meg van sértődve, hogy "azért nem jövök, mert nem hívtok".

Szóval ilyenkor menj el unokázni! Örülj, hogy szükségük van rád, hogy hiányzol nekik!

2012. febr. 15. 11:48
 6/6 A kérdező kommentje:
5-ös válaszolónak. Ha hiányozok, akkor miért nem hívnak fel? Ha nem keresnek akkor mi a francnak menjek oda. Nem mehettem el az oviballagásra, mert kicsi volt a hely és azt mondták csak a szülők menjenek. Videón láttam, hogy a másik nagytata és nagymama ott biggyeszkedett.
2012. febr. 15. 12:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!