Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye normális, hogy szeretnék...

Ugye normális, hogy szeretnék már dolgozni?

Figyelt kérdés
Azt látom mindennap, hogy a szüleim 8 és 12 órában járnak melózni és fizetik a hitelt, meg a számlákat, ételt vesznek és én nem tudok mit beleadni. Magyarán én csak költöm a pénzüket. Illetve nagyszüleim is rengeteget segítettek már nekünk anyagilag és emiatt szintén rosszul érzem magam - nem amiatt, hogy segítettek nekünk, hanem hogy nem tudom azt a sok pénzt visszafizetni nekik meg ha nagyim nem lenne akkor a szüleim maximum hétvégén tudnának főzni, emiatt is lelkifurdalásom van mert hiába fantasztikus szakács a nagyim fáj a lába - és ilyenkor jön az, hogy ferde szemmel nézek a szomszéd nénikre akiknek haj de semmi dolguk, egész nap csak pletykálkodnak meg sétálnak, megnéznék nagyim mennyit dolgozik. Csillog-villog a lakása, minden nap meleg ételt tesz az asztalra és patyolat tiszta: nem csak ő, hanem a nagypapám is. Meg amiatt is rosszul érzem magam, hogy ő tett el nekem pénzt a későbbiekre és én abból kértem el egy keveset mert azt hittem hű, de jó üzletet fogok kötni erre meg vettem egy telót ami ugyan jó, meg szép csak bolti áron olcsóbb. Anya azt mondja ugyan már az a 4ezer forint meg ő már beleszeretett de én csak akkor tudnék lenyugodni ha fizettem nagyimnak. Van, hogy sokszor a fogszabim árát szintén ő állja és nem tudom visszafizetni. Ráadásul most amiatt van még bűntudatom, hogy exem sok hülyeségbe belevitt és amikor nem láthattam exemet goromba voltam velük - mindenkivel - és másnál aludtam (emiatt büntiben vagyok most). Szeretnék dolgozni, visszafizetni azt a rengeteg törődést, azt a sok pénzt amit adtak nekünk! De még 4 hónap és olyan rossz, hogy a szüleim hazajönnek fáradtan, nagyszüleim szintén szoktak dolgozni (házimunka stb..) én meg itthon ülök max. készülök az emelt történelemre meg ha úgy van néha egy-egy dolgozatra mert annyira nem erőltetnek meg minket hogy belehaljunk a sok tanulásba. Érettségi után szeretnék nyelvsuliba menni meg egyetemre de dolgozni is... szeretném megtapasztalni milyen ez, meg akarok dolgozni azért amit eszem meg azért amit veszek és rájönni hogy mit miért kapok. Ugye normális ez 18 évesen?
2012. febr. 11. 14:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
83%
Köszönjük az önfényezést! Igen nagyon rendes, okos kislány vagy!
2012. febr. 11. 15:07
 2/14 anonim ***** válasza:
79%
Normális. És nyugi, mindenkitől meg fogod kapni a vágyott virtuális vállonveregetést.
2012. febr. 11. 15:12
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

most nem azért, de én 14éves koromtól diákmunkáztam, nyaranta vagy suli után...

igen, fizettek a szüleim sok mindent, a nagyszüleim is, miért furdalt volna a lelkiismeret? azért adnak mert szeretnek, annyit adnak amennyit tudnak, amennyi belefér nekik.

majd ha felnőtt leszel, megérted te is, és reméljük a te gyerekedet nem fogja furdalni a lelkiismeret hülyeségekért. majd a te gyerekednek te is adsz zsebpénzt, meg reméljük, az unokádnak is :I

ennyi idősen elég érett vagy ahhoz, hogy bocsánatot kérj, amiért undok voltál velük.

amúgy igen, dolgozni akarsz, ez normális 18évesen - ha csak ezt akartad hallani

30N

2012. febr. 11. 15:20
 4/14 anonim ***** válasza:
64%

Bárcsak mindenkinek annyi problémája lenne, mint neked..... :-D

Normális, és persze nagyon elkiismerets, ügyes, okos, érett, stb vagy, gondolom valami ilyesmit szerettél volna olvasni a kérdésed alatt :D

2012. febr. 11. 15:24
 5/14 anonim ***** válasza:
71%
Ha dolgozni akarsz, dolgozz, és ezzel levan a gond :)
2012. febr. 11. 15:26
 6/14 anonim ***** válasza:
23%

18 évesen mit akarsz dolgozni drágám?Mert ha csak egy érettségid van, az semmire nem jó.Ha normális munkahelyet akarsz akkor kell egy középfokú nyelvvizsga meg egy végzettség.És akkor talán lehet normális munkahelyed.

Azt hogy egy gyárba mész sorra azt nem tanácsolom , 18 évesen elmennél ilyen helyre pár év alatt évtizedeket öregednél meg mentális problémáid alakulnának ki , egy idegroncs lennél.

Persze hogyha van ismerősöd aki beszerez egy jó helyre akkor semmi gond.Élj a lehetőséggel!

2012. febr. 11. 15:32
 7/14 anonim ***** válasza:
78%

Azért én 18 évesen elmentem dolgozni..eladó voltam egy kis butikban.Mellette készültem az érettségire,és az egyetemre.Azért én 18 évesen nem csak néztem hogy mit tesznek a szüleim értem,hanem segítettem én is.Én takarítottam,és bizony tanulás mellett is tudtam főzni.(addig is pihent az agyam)

Nem csak leírni kell,hogy jaj így jaj úgy,hanem lépni is kéne..Tessék elmenni dolgozni.Tessék otthon a mamának azt mondani,hogy "nagyi üljön le,és majd én megfőzök..tanítson meg,hogy olyan finomakat főzzek,süssek én is"

21/N

2012. febr. 11. 15:39
 8/14 anonim ***** válasza:
86%

ma 15:32

22 éves nő vagyok.Részmunkaidőben gyárban dolgozom.Mellette egyetemre járok.Soron dolgozom,diódákat dugdosok.Lassan 2 éve dolgozom gyárban,és nem vagyok idegroncs,nem öregedtem 20 évet.Nem kell azért a gyárat úgy leírni..Ha más nincs az is jó..Én sem akarom az életemet gyárban letölteni,de amíg tanulok,és járhatok 4órába nagyon is megfelel.

2012. febr. 11. 15:45
 9/14 anonim ***** válasza:
85%
18 évesen büntiben vagy? Na...ne...!
2012. febr. 11. 15:47
 10/14 anonim ***** válasza:

Jól le lettem pontozva, pedig tényleg így működik, munkát kell keresni, és akkor dolgozhat az ember.

16 éves korom óta dolgozom, egy gyorsétteremben kezdtem, utána átültem a pénztárba, voltam árurakodó, de takarító is. Egész jó eredménnyel érettségiztem, jelenleg egyetemre járok, és amellett dolgozom.

2012. febr. 11. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!