Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ugye normális, hogy szeretnék...

Ugye normális, hogy szeretnék már dolgozni?

Figyelt kérdés
Azt látom mindennap, hogy a szüleim 8 és 12 órában járnak melózni és fizetik a hitelt, meg a számlákat, ételt vesznek és én nem tudok mit beleadni. Magyarán én csak költöm a pénzüket. Illetve nagyszüleim is rengeteget segítettek már nekünk anyagilag és emiatt szintén rosszul érzem magam - nem amiatt, hogy segítettek nekünk, hanem hogy nem tudom azt a sok pénzt visszafizetni nekik meg ha nagyim nem lenne akkor a szüleim maximum hétvégén tudnának főzni, emiatt is lelkifurdalásom van mert hiába fantasztikus szakács a nagyim fáj a lába - és ilyenkor jön az, hogy ferde szemmel nézek a szomszéd nénikre akiknek haj de semmi dolguk, egész nap csak pletykálkodnak meg sétálnak, megnéznék nagyim mennyit dolgozik. Csillog-villog a lakása, minden nap meleg ételt tesz az asztalra és patyolat tiszta: nem csak ő, hanem a nagypapám is. Meg amiatt is rosszul érzem magam, hogy ő tett el nekem pénzt a későbbiekre és én abból kértem el egy keveset mert azt hittem hű, de jó üzletet fogok kötni erre meg vettem egy telót ami ugyan jó, meg szép csak bolti áron olcsóbb. Anya azt mondja ugyan már az a 4ezer forint meg ő már beleszeretett de én csak akkor tudnék lenyugodni ha fizettem nagyimnak. Van, hogy sokszor a fogszabim árát szintén ő állja és nem tudom visszafizetni. Ráadásul most amiatt van még bűntudatom, hogy exem sok hülyeségbe belevitt és amikor nem láthattam exemet goromba voltam velük - mindenkivel - és másnál aludtam (emiatt büntiben vagyok most). Szeretnék dolgozni, visszafizetni azt a rengeteg törődést, azt a sok pénzt amit adtak nekünk! De még 4 hónap és olyan rossz, hogy a szüleim hazajönnek fáradtan, nagyszüleim szintén szoktak dolgozni (házimunka stb..) én meg itthon ülök max. készülök az emelt történelemre meg ha úgy van néha egy-egy dolgozatra mert annyira nem erőltetnek meg minket hogy belehaljunk a sok tanulásba. Érettségi után szeretnék nyelvsuliba menni meg egyetemre de dolgozni is... szeretném megtapasztalni milyen ez, meg akarok dolgozni azért amit eszem meg azért amit veszek és rájönni hogy mit miért kapok. Ugye normális ez 18 évesen?
2012. febr. 11. 14:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Bünti? :DDD Hát ez édes.
2012. febr. 11. 16:05
 12/14 anonim ***** válasza:

Ha így gondolod, akkor dolgozzál.

Szerintem normális dolog, amit érzel, mert önállósodni akarsz, saját pénzt akarsz, amit te osztasz be.

Vagyis tudni akarod, hogy el tudod-e tartani magad, meg tudsz-e állni a lábadon.

Ez tök normális a te korodban, elvégre 18 éves vagy, a felnőttkor küszöbén állsz.

Ez így van jól!

Nekem meg az a furcsa, ha valaki 25 évesen se akar dolgozni.

Van olyan ismerősöm, aki 26 éves, és életében 3 hónapot dolgozott, se diák munka, se semmi, összesen 3 hónap.

Most is a szüleivel él, és semmit nem csinál, netezik, meg alszik.

Na, szerintem ez az, ami nem normális.

18 évesen simán normális, amit leírsz.

Persze, hogy önállósodni akarsz!

Ennek most van itt az ideje.

Ha gyárban találsz munkát, akkor ott találsz, nem fogsz megöregedni, és lelki beteg sem leszel.

Én is dolgoztam gyárban két évig egyetem mellett, mégsem lett semmi bajom, és öreg sem lettem bele.

Jó is volt, tudtam, mi a munkám, megcsináltam, és büszke voltam rá, hogy tudom csinálni, és tanulni is tudtam.

Dolgozz!

Normális igény!

2012. febr. 11. 17:11
 13/14 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló , sok embert ismerek aki 24-25 éves és még nem dolgozott.Kb 19 évesen érettségizik az ember 3 év az alapszak és 2 év a mester ekkor már 24 éves az illető.Ha az orvosi képzést nézzük akkor ők sem dolgoznak még 25 évesen.Ebben semmi kivetnivaló nincsen.Vagy ha valaki még MSC után PHD-ra megy akkor több mint 25 lesz mire dolgozni kezd.Nincs ezzel semmi probléma.
2012. febr. 11. 17:32
 14/14 anonim ***** válasza:

De 26 évesen 3 hónap munkaviszony????

Se diák munka, se semmi?

Ne haragudjon senki, de nekem ez őrült furcsa!

Nem az, hogy tanul, mert én is tanultam, hanem az, hogy se nyári munka, se diák munka, se alkalmi munka...

A 25-26 évesek érett, felnőtt emberek, nem kis tinik már.

Az is furcsa, hogy igényük sincs az önállósodásra, meg arra, hogy ők keressék meg a pénzüket.

Szerintem nem normális dolog, hogy valaki 26 évesen még SEMMIT nem dolgozott!

Mikor kezd el akkor dolgozni?

30 fölött?

27 éves lesz a lány nyáron!

Ne mondjátok már, hogy normális dolog, hogy valaki ennyi idősen csak a főiskolát meg az internetet ismeri a világból.

Mióta érettségizett, soha fel nem kelt időben, nincs napirendje, időbeosztása, semmi...

Ha ez normális dolog, akkor én nem vagyok normális, mert szerintem ez az életforma egy felnőttnek nem lehet kielégítő!

2012. febr. 11. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!