Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ragaszkodnak még mindig...

Miért ragaszkodnak még mindig a diplomás nők, hogy leendő párjuknak is legyen diplomája?

Figyelt kérdés
Családomban történt, hogy egy fiú összeismerkedett egy tanárnővel, majd amikor kiderült, hogy a srác autószerelő a lány még a telefont sem vette fel és egy sms.-re sem méltatta. Szerintem a férfiaknak ez nem annyira számít.
2012. febr. 22. 10:56
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
81%

Kedves 20,

ennek a megjegyzésednek elképesztően sok értelme volt.

Amúgy még valami:

akik azzal reklámozzák magukat, hogy nem érdekli őket a végzettség, vajon miért emlegetik fő érvként azt, hogy szakmunkásként is lehet annyit keresni?

Engem meg pl. az nem izgat, mennyi pénze van a páromnak.

2012. febr. 22. 11:54
 22/66 anonim ***** válasza:
78%
Palmnak üzenem, hogy én olyanokra gondoltam, akik ok nélkül írnak végzettséget. Pl. "Egy magát értelmesnek valló, érett egyetemista lány" - tényleg így írta alá, cikizte az anyukákat a dajkanyelv használata miatt.
2012. febr. 22. 12:01
 23/66 anonim ***** válasza:
72%
Aki diplomás annak kötelező Wagnert hallgatni, meg prereraffaelista festészetet kedvelni?Aki szakmunkás az meg gondolod, hogy csak rockot hallgat, meg aktfotókat néz?Ezek sztereotípiák, na meg a sznobizmus.Képzeld, én szakmunkás vagyok, nem azért, mert nincs eszem, hanem családi és anyagi okok miatt nem jött össze, de emiatt nem érzem kevesebbnek magam.Érdekelnek a művészetek, mert szeretem a zenét a festészetet csodálni és élvezni, nem pedig tudományos szinten boncolgatni.Szívesen elbeszélgetek például egy szépirodalmi műről, de hogy a párommal reggelig elemezgessem mondjuk, nyelvtani szempontból, egy régi évjáratú bor mellett, nos , ez számomra nem jelent felüdülést.Nekem a művészet mást jelent.Ha ezért egy diplomás engem bunkónak tart, hát ez legyen az ő baja.
2012. febr. 22. 12:01
 24/66 anonim ***** válasza:
76%

Nem olvastam el a kommenteket, de azért válaszolok. Egyetemre járok, negyedéves vagyok az orvosin. Nem számított egész tavalyig nekem, hogy rendelkezik-e végzettséggel az illető. Volt 2 komoly kapcsolatom, és egy "flört", mindhárom kudarcba fulladt, mert egyszerűen nem tudtam velük miről beszélni. Engem nem kötött le, ahogy az egyik mesélte, hogyan festi a falat, és hogy 3 napja nem fürdött és már és bűzlik(ezt viccesen előadva...), (egyébként mindhárom szakmunkás volt), őt meg nem érdekelte, hogy nekem milyen volt az orvosin az első gyakorlatom, amit pedig szívesen megosztottam volna vele, hisz számokra nagy öröm volt. Vagy mikor a kedvenc írómról kezdtem beszélni, leintett, hogy őt nem érdekli ez, azt se tudja ki az az író. Nem tudtunk miről beszélni, teljesen más körökben mozogtunk, és ez mindhárom esetre igaz. Számokra fontos, hogy felnézzek egy férfire, legyen művelt, okos, szellemes, ízléses, ismerje a világomat, és én is az övét.

24/L

2012. febr. 22. 12:06
 25/66 anonim ***** válasza:
78%
Csatlakozom 24-es okfejtéséhez. Én diplomás vagyok, de imádom a rockot, a legnagyobb kikapcsolódás számomra a motorozás, és inkább magamban művelődök, mert a múzeumoktól kiver a víz. Sokat olvasok, de nem csak "színvonalas" könyveket, hanem bármit, amihez kedvem van. Nekem nem számít, hogy a társaságomban levő embereknek milyen végzettségük van. Nyilván nem velük fogom megvitatni a munkám során felmerülő nehézségeket, hanem szakmabeliekkel, ahogyan Ők sem velem beszélik meg ezeket a dolgokat, mert marhára nem értenék hozzá.
2012. febr. 22. 12:10
 26/66 anonim ***** válasza:
69%
25. vagyok. Amúgy a kommentem nem arra irányult, hogy minden szakmunkás "proli" és minden egyetemet végzett "felsőbbrendű", van kivétel, nekem a tapasztalataim sajnos rosszak e téren.
2012. febr. 22. 12:11
 27/66 anonim ***** válasza:
88%

24: nem, mint írtam is, a diploma NEM biztosítja ezeket a dolgokat. De azért tény: szakmunkások közt sokkal ritkábban akadok olyanokra, akik értik, szeretik ugyanezeket a dolgokat.

És azt sem írtam, hogy nyelvtanilag elemeznék bármit. Egyszerűen csak ahogy az utánam író lány is mondja: más dolgok érdekelnek. Igen, szeretek irodalomról, művészetről beszélgetni, még a nemes bort is eltaláltad. Gondolod, hogy akkor így nyerő páros lennénk? Hát nem. Mindketten piszokul unnánk a másikat. Akkor miért is kínozzak egy másik embert azzal, hogy elcipelem kiállításokra, amiket nem ért, un, vagy utál, én meg miért nézzek tv-t vele, ha az érdekli. Miért fáj ez nektek? Nevezhetitek sznobizmusnak, de mivel ti nem rám vágytok, és én sem rátok, egyáltalán nem értem, miért kell ilyen jól "odamondogatni" a másiknak.

2012. febr. 22. 12:12
 28/66 anonim ***** válasza:
24%

Saját példából: én diplomás(nem büfé szak, jogász) párom rendőr. Soha nem ez alapján ítéltem meg valakit, hogy milyen szakmája van, van e diplomája. A műveltség nem csak attól függ.

Szerintem sem lehet ezt általánosságban kijelenteni. A legtöbb Dr. ismerősömnek a párja szintén nem diplomás.

2012. febr. 22. 12:15
 29/66 anonim ***** válasza:
66%
A 78%-os 24-nek üzenem, ez már így is több, mint elég, hidd el. Az, hogy érdekel a zene meg a festészet magasabb intelligenciáról árulkodik, mint sok diplomás esetében. Én elképedtem, amikor ilyen körökbe kezdtem megismerni embereket és láttam, hogy ezek igazából milyenek, mik érdeklik őket, de főleg mi minden nem. Akik a bor mellett elemezgetnek, azok meg csak affektálnak hidd el. Az ember minél többet tanul és minél "magasabb körökbe" nyer betekintést annál inkább csalódik.
2012. febr. 22. 12:20
 30/66 anonim ***** válasza:
23%

Látod Palm, az általad leírtak már tényleg a sznob kategóriába tartoznak. Egy csomó mindenben azonos az érdeklődésed 24-gyel, szerinted mégsem illenétek össze.

Azt sem értem, 24 miért volt 0%-on. Én gyorsan nyomtam neki egy zöld kezecskét :-)

2012. febr. 22. 12:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!