Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ragaszkodnak még mindig...

Miért ragaszkodnak még mindig a diplomás nők, hogy leendő párjuknak is legyen diplomája?

Figyelt kérdés
Családomban történt, hogy egy fiú összeismerkedett egy tanárnővel, majd amikor kiderült, hogy a srác autószerelő a lány még a telefont sem vette fel és egy sms.-re sem méltatta. Szerintem a férfiaknak ez nem annyira számít.
2012. febr. 22. 10:56
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim ***** válasza:
65%
Bocs, de te most egy, azaz 1 nőről beszélsz, akivel a családtagodnak nem jött össze... nem tudom, ez alapján mire jó általánosítani
2012. febr. 22. 10:57
 2/66 anonim ***** válasza:
76%
egyénfüggő
2012. febr. 22. 10:59
 3/66 anonim ***** válasza:
85%

altalaban az ember szeret vele egy ertelmi szinten levo emberrel kapcsolatba kerulni. mindenesetre velemenyem szerint a diploma manapsag nem jelent semmit,rengeteg olyan embert ismerek aki diplomas de goze sincs a dolgokrol, buta , muveletlen.

gondolom azert fontos neki hogy a parjanak legyen diplomaja mert mit szolnak masok.szerintem nem a diplomat kene nezni hanem azt hogy mennyire ratermett es intelligens valaki. egy jo szakmaval lehet sokkal is jobban keres mint egy diplomas..na meg attol lehet muvelt es intelligens hogy nincs diplomaja.

2012. febr. 22. 11:02
 4/66 anonim ***** válasza:
69%
amúgy a lány egy bunkó,ennyire egyszerű.nem baj majd a fagyi vissza nyal..
2012. febr. 22. 11:02
 5/66 A kérdező kommentje:
1-es válaszoló, soroljak fel egy néhányat? Szerintem tudnék még elég sokat.
2012. febr. 22. 11:04
 6/66 anonim ***** válasza:
74%

középiskolás koromban volt néhány barátom akiknek csak szakmájuk volt. aztán egyre nagyobb lett a távolság.Mert őknem jártak színházba,nem olvasták a könyveket amiket én,nem érdeklődtek olyan támák iránt ami iránt én és a barátaim.Akkor miről beszélgessünk? az időjárásról?

A műveltségi különbséget nem lehet átlépni. Egy ideig tarthat a rózsaszín szemüveges állapot, de aztán jönnek a hétköznapok.

2012. febr. 22. 11:08
 7/66 bánomisén ***** válasza:
81%
Ismerek nem egy párt, ahol a nőnek van diplomája, a férfinak nincs. Jól megvannak, köszönik szépen.
2012. febr. 22. 11:10
 8/66 anonim ***** válasza:
84%

Azért ennyire nem általánosítanék, de azért van benne ráció. Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy mennyi olyan van, hogy a nő magasabb beosztású, többet keres stb, és később ez fog konfliktusokhoz vezetni, mivel a férfi alsóbbrendűnek érzi magát. És szerintem ezt sok nő tudja is, ezért keresnek inkább hasonló beállítottságú férfit. Arról nem is beszélve, hogy nem is biztos, hogy meg tudják találni a közös hangot. Én pl jártam egyszer egy sráccal aki még fiatalabb is volt nálam, meg nem is igazán volt nyitott a tanulás felé. A szakmunkásképzőt sem végezte el igazán, de én nem ebből indultam ki. Semmi közös témánk nem volt. Mikor mondtam, hogy épp könyvet olvasok beszólt, hogy milyen gáz könyvet olvasni. Semmire nem tudta értékelni mikor mondtam neki, hogy ez vagy az a vizsgám sikerült, vagy meg lett a felsőfokom angolból stb, egyszerűen úgy viselkedett mintha az egész egy nagy nulla lenne. Hát persze, hogy szakítottam vele. Semmiről sem tudtunk igazán beszélgetni, semmihez sem tudott hozzászólni. Még egy filmet sem tudtunk megnézni közösen, mert nála a foci meccsnél kifújt a választék.

Úgyhogy szerintem bőven érthető, ha egy nő megijed, hogy a férfia "csak" autószerelő. Bár azért egy esélyt igazán adhatott volna neki, max később kiderül, hogy nem őt akarja.

2012. febr. 22. 11:10
 9/66 anonim ***** válasza:
43%

Elmondjam, engem miért nem izgat?

1. Manapság egy jó szakmával is lehet legalább annyit keresni - tán többet is - mint diplomával.

2. Mivel erre sokan rájöttek már, így az "értelmiségiek" nem sak diplomás emberek.

3. Hála a mostani felsőoktatási rendszernek, többére eddig is, de aztán pláne sak a pénzesek tanulnak majd egyetemen.

4. Értelmes keretek között nem érdekel a végzettsége (jó, azért írni-olvasni tudjon), mert szeretem, és ő kell nekem.

2012. febr. 22. 11:13
 10/66 A kérdező kommentje:
Kedves 9-es, ez mért nem igaz fordítva? Nincs minden nőnek diplomája.
2012. febr. 22. 11:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!