Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hozzák mindig "egy...

Miért hozzák mindig "egy szintre" a diplomás embereket és a szakmunkásokat? Miért nézik le a diplomásokat?

Figyelt kérdés

A saját családomban is van egy példa,én bme mérnöki karán tanulok,a testvéreim szakközepesek (ápoló és vízvezeték szerelő) mindig de mindig,azt mondják,hogy ők biztosan okosabbak és többet tanulnak?!-gondolom nem kell bemutatni,mennyit tanul egy szk-s és bmes mérnök -.-

Ők több pénzt kapnak,mint én - mondván,hogy "ők majd többet fognak érni és én meg nem kellek senkinek,beléjük megéri befektetni".

Hármas ikrek vagyunk,szóval egykorúak.:(

Meg mindenhol olvasom,hogy áá a diploma nem ér semmit,blablabla.Fiúm is egyetemre jár,sokat tanul,intelligens és jól nevelt. Tesóim párjai is az osztálytársaik,de minősíthetetlenek -káromkodnak,hangoskodnak,füveznek. Nem általánosítok,de pl a karomon nincsen ennyi degenerált ember 500 főre,mint náluk 30 főre.

2012. jan. 21. 21:32
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
82%
Én is egyetemista vagyok, de sajnos azt kell mondanom, hogy sokszor nagyon lenézőek tudnak lenni. Pár csoporttársam úgy beszél a diploma nélküli emberekről, mint a senkikről, én ettől rosszul vagyok. Egyébként pont a napokban hallottam egy érdekes történetet: egyetemi prof cinkékre lövöldözött a város kellős közepén. A 'buta paraszt' meg kirak egy etetőt, hogy ne haljon éhen szerencsétlen állat télen. Szóval magam ellen beszélek, de sokszor tényleg azt tapasztalom, hogy az egyetemisták túl nagyra vannak magukkal- tisztelet a kivételnek!
2012. jan. 21. 21:43
 2/53 anonim ***** válasza:
81%

honnan tudnák, hisz fogalmuk sincs arról, amit tanulsz. azt meg mesélhetik maguknak, hogy jobban keresnek majd mint te, de ez a valóságban nem így lesz. te egy elég keresett, piacképes szakra jársz, amivel könnyen elhelyezkedsz és jó pénzt keresel majd, amit majd egy vízvezeték szerelő, de főleg egy ápoló nem mondhat el magáról.

egyébként a diplomákat azért nézik le, mert a legtöbb szakra túljelentkezés van, ez pedig oda vezet, hogy nem fognak tudni elhelyezkedni, vagyis elvesztegetett idő és pénz. ilyen pl az összes bölcsész szak, de a jogászok és közgazdász szakok is piacképtelenek. a mérnök képzéssel más a helyzet. csak nézz utána bármelyik álláskereső portálon. kis szerencsével azonnal diploma után el tudsz helyezkedni és jóval a testvéreid fölött fogsz keresni

2012. jan. 21. 21:44
 3/53 anonim ***** válasza:
77%

Eléggé furák a szüleid, ha igy gondolkodnak. Egyébként azért, mert nagyon kevés lett a szakmunkások száma az országban és a diplomások viszont nagyon sokan.

Sajnos a diplomások lassan kevesebbet keresnek, mint a szakmunkások. Aranyosak lehettek, mint 3as ikrek.

Különben ne érdekeljen senki véleménye, csakis te érezd jól abban magadat,amit tanulsz.

2012. jan. 21. 21:44
 4/53 A kérdező kommentje:

Én valamennyire "felnézek" azokra,akik végig szenvednek 1-1 brutál kart.

Építős vagyok és sírni lenne kedvem a nehézségétől.

Nem tudom,lehet azt érzik,ők elértek valamit ők áldoztak valamibe amit a diplomátlanok nem?

2012. jan. 21. 21:45
 5/53 A kérdező kommentje:

És sajnálom a testvéreimet,együtt vettek fel minket az Apáczaiba(budapesti viszonylag erős gimi) jól is tanultunk,de 9. után valaki telebeszélte a fejüket nyáron fesztiválon,hogy a szakma menőbb és kiiratkoztak.Sírni akartam.Azóta nagyon "degradáltak" öltözködésre,igényességre,beszédre.Nem olvasnak..pedig addig nagyon szerettünk leülni este egy ágyra és valamelyikünk(a soros) felolvasott a többieknek,valami komoly könyvet.Am nagyon hasonlítottunk,de mióta füveznek és söröznek őket 27 éveseknek nézik engem meg 16-nak.=(

pedig 21 mindenki.

2012. jan. 21. 21:50
 6/53 anonim ***** válasza:
24%

Az a véleményem, hogy tök mindegy, hogy hol tanulsz, mert munkád nem nagyon lesz.

Én érettségi után elvégeztem 2 OKJ-s képzést, mindegyiket 80% fölött teljesítettem, van angol nyelvvizsgám, és mégis szinte mindenki lenéz, hogy nem egyetemre mentem.

A diplomás és a szakmunkás is értékes munkaerő lehet(ne), nem ezek alapján kellene megítélni a másikat.

Én a soraidból azt veszem le, hogy te is lenézed a testvéreidet, mert szakmunkások.

Egy kis történet:

Szilveszterkor barátnőm társaságával voltam, mindenkivel tök jól elbeszélgettem egészen addig, amíg az egyik lány megkérdezte, hogy "Te az XY szaktársa vagy?" Mondtam, hogy nem, még a szakközépből ismerjük egymást. Hát akkor melyik egyetemen tanulsz? Mondtam, hogy nem egyetemre mentem hanem máshova. Na, innentől kezdve az egyetlen társaságom a barátnőm volt...

2012. jan. 21. 21:52
 7/53 A kérdező kommentje:
De bánt,hogy ők havi 50g füvet vesznek én meg nem tudom megvenni a tankönyveimet(ki lehet persze kölcsönözni,de van pár,aminek örülnék,ha mindig nálam lehetne)
2012. jan. 21. 21:52
 8/53 anonim ***** válasza:
71%

Kisebbségi komplexus. Meg persze sokaknak már eleve ezt szajkózzák.

Persze nyilván nem igaz. Egy diplomás is meg tud sütni egy tortát vagy ha jobban megnézi, ki fogja találni, merre forgassa a parkettát, hogy le lehessen rakni. De egy cukrász soha az életben nem fog magától rájönni, hogy lehetne leprogramozni egy gombot, amit meg lehet nyomni vagy hogy hányadikát jelenti a dies barnabae. Legfeljebb pluszban megtanulja.

2012. jan. 21. 21:54
 9/53 anonim ***** válasza:
52%
De fűnek semmi köze a szakmunkához.
2012. jan. 21. 22:00
 10/53 anonim ***** válasza:
86%

"De egy cukrász soha az életben nem fog magától rájönni, hogy lehetne leprogramozni egy gombot, amit meg lehet nyomni vagy hogy hányadikát jelenti a dies barnabae. Legfeljebb pluszban megtanulja."

De aki egyetemre megy, az sem magától tudja, hanem az egyetemen megtanulja. És a cukrász ugyanúgy járhat egyetemre, hogy megtanulja mindezeket.

2012. jan. 21. 22:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!