Miért hozzák mindig "egy szintre" a diplomás embereket és a szakmunkásokat? Miért nézik le a diplomásokat?
A saját családomban is van egy példa,én bme mérnöki karán tanulok,a testvéreim szakközepesek (ápoló és vízvezeték szerelő) mindig de mindig,azt mondják,hogy ők biztosan okosabbak és többet tanulnak?!-gondolom nem kell bemutatni,mennyit tanul egy szk-s és bmes mérnök -.-
Ők több pénzt kapnak,mint én - mondván,hogy "ők majd többet fognak érni és én meg nem kellek senkinek,beléjük megéri befektetni".
Hármas ikrek vagyunk,szóval egykorúak.:(
Meg mindenhol olvasom,hogy áá a diploma nem ér semmit,blablabla.Fiúm is egyetemre jár,sokat tanul,intelligens és jól nevelt. Tesóim párjai is az osztálytársaik,de minősíthetetlenek -káromkodnak,hangoskodnak,füveznek. Nem általánosítok,de pl a karomon nincsen ennyi degenerált ember 500 főre,mint náluk 30 főre.
Szerintem egyforma a kettő, én nem nézek le se diplomást, se szakmunkást.
Ennek az az oka - mármint, hogy nem tartok többre egy diplomát -, mert valószínűleg az ember ezt akarta csinálni. Ha valaki diplomás közgazdász, és mindig is az akart lenni, vagy ha valaki egy tanfolyamot végzett grafikus, és mindig is az akart lenni, akkor egyikre sem kell felnézni, hisz mindketten azt csinálják, amit akarnak. Ez örvendetes, de nem nagy dolog.
És ebből fakad az, hogy aki diplomás, az nincs belekényszerítve az állásába. Lehet, hogy az asztalos is informatikus szeretett volna lenni, de nem volt pénze, nem vették fel, így kényszerből lett asztalos. Fordítva - szerintem - nincs ilyen.
A másik dolog, ami érdekel, hogy valóban ennyire sokan szeretik a közgazdaságtant? Szerintem az a legjobb, ha az ember azt végzi munkaként, amit szeret; ennyien nem találhatják érdekesnek a közgázt. Közgazdasági szakközépbe jártam, és olyan unalmas volt az egész, hogy ki akartam vájni a szemgolyóimat.
Persze, lehet szeretni, az egyik barátnőm is perverz örömmel magyarázta, de szinte mindenki továbbment közgázt tanulni, azok is, akik végigaludták az órákat, és nem hiszem, hogy nekik mind ez volt az álmuk.
22:40
"egyikre sem kell felnézni"
Senkire sem KELL felnézni, és senkire nem KELL lenézni. A felnézés/lenézés nem kell semmihez, egy hülyeség, nem racionális.
Viszont mindig is csinálni fogjuk, mert a tendenciát az állatvilágból örököltük (ott nagyon fontos a vezérhímek és kívánatos nőstények állandó kijelölgetése és a folyamatos rangsorolás), a természetünk kiirthatatlan része.
"Csak sokak életében a káröröm a legszebb öröm."
Persze. De hogyan javítanád ezt ki? Mi lenne az a reform, amitől mindenkinek a lelki élete hirtelen rendbejönne? Ez az egyének szintjén dől el, nincs az a kormány vagy parlament, ami ezen változtatni tud.
Én ezt nem értem.
Hármas ikrek vagytok, tehát egyidősek. Akkor Te hogy járhatsz egyetemre ők meg hogy járnak szakközépbe? Ez időben el van tolva. Még ha a gimiből át is iratkoztak szakközépbe 9. után, akkor is 21 évesen már befejezték volna.
Vagy értettségi után iratkoztak szakközépbe? De azt írtad a Apáczaiból kiiratkoztak 9. után. És szüleitek hol voltak mikor kiiratkoztak a gimiből. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ.
Furcsa.
21:14
Igen, meneszteném a felét. Hogy miért? Friss diplomásként remek rálátásom van arra, hogy milyen kevés munkával és erőfeszítéssel is meg lehet szerezni egy diplomát. Még szakdolgozatot is lehet venni, van rá kereslet is bőven.
Inkább legyen kevesebb diplomás minőségi diplomával és tudással, mint sok diplomás semmit nem érő tudással és papírral.
"1996 ota elek kulfoldon"
Nyilván nem olyan országokban élsz, ahol Kádár Jani bácsi 30 év alatt belesulykolta a prolik agyába, hogy gyűlöljenek mindenkit, aki bármiben is jobb náluk.
"1996 ota elek kulfoldon kulonbozo orszagokban. egyikben sem volt errol sosem szo vagy lenezes.."
Talán mert a külföldi országgok többségében olyan programjai vannak a pártoknak, amelyek nem lobogtatnak ígéreteket, és nagy részben használhatóak is az elképzeléseik, de ami a legfontosabb, hogy a bérek olyan szinten vannak, hogy nem feltétlen kell azon sakkozni, mikor melyik számlát ne fizesd ki (ez nem jelenti azt, hogy külföldön nincsennek nélkülözők!).
A párt, amelyik nyer, pedig nem úgy igyekszik megőrizni azt a k*rva hatalma magánál, hogy láncfűrésszel nyiszatolja egyre nagyobbra a társadalmi különbségeket, ezzel direkt összeugrasztva az embereket.
Én nem a BME-re járok, hanem az ELTE-re.
"Ők több pénzt kapnak,mint én - mondván,hogy "ők majd többet fognak érni és én meg nem kellek senkinek,beléjük megéri befektetni". "
Ez sor meglepett. Alapból, akinek a saját testvére azt mondja, hogy ő többet fog érni nála, az elég furcsa szituációban van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!