Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért hozzák mindig "egy...

Miért hozzák mindig "egy szintre" a diplomás embereket és a szakmunkásokat? Miért nézik le a diplomásokat?

Figyelt kérdés

A saját családomban is van egy példa,én bme mérnöki karán tanulok,a testvéreim szakközepesek (ápoló és vízvezeték szerelő) mindig de mindig,azt mondják,hogy ők biztosan okosabbak és többet tanulnak?!-gondolom nem kell bemutatni,mennyit tanul egy szk-s és bmes mérnök -.-

Ők több pénzt kapnak,mint én - mondván,hogy "ők majd többet fognak érni és én meg nem kellek senkinek,beléjük megéri befektetni".

Hármas ikrek vagyunk,szóval egykorúak.:(

Meg mindenhol olvasom,hogy áá a diploma nem ér semmit,blablabla.Fiúm is egyetemre jár,sokat tanul,intelligens és jól nevelt. Tesóim párjai is az osztálytársaik,de minősíthetetlenek -káromkodnak,hangoskodnak,füveznek. Nem általánosítok,de pl a karomon nincsen ennyi degenerált ember 500 főre,mint náluk 30 főre.

2012. jan. 21. 21:32
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
46%

Egy diploma önmagában tényleg nem ér semmit.

Tudod, én pl többet keresek, mint egyik-másik kollegám 2 diplomával.

Plusz amióta ennyire alapvető dolog lett egyetemre menni (én is jártam, csak nem volt kedvem befejezni), a többségnek sajnos nem a tanulás, hanem az önfeledt buli és züllés miatt, azóta én is szívesebben keresem a nem diplomások társaságát, mert ők még képviselnek vmiféle értékrendet, az egyetemisták többsége pedig csak annyit tud, hogy rohadtul el van szállva magától, de még csak nem is művelt és kulturált. Tisztelet a kivételeknek, mert természetesen olyat is ismerek szerencsére.

2012. jan. 22. 03:14
 22/53 anonim ***** válasza:
76%

"Miért hozzák mindig "egy szintre" a diplomás embereket és a szakmunkásokat?"

Nem hozzák egy szintre. A diplomások presztízse magasabb. És ez nem morális kérdés, semmi köze ahhoz, hogy egy ügyvéd tényleg többet ér-e egy ápolónál (szerintem nem), vagy egy marketinges tényleg "hasznosabb" dolgot művel-e egy buszvezetőnél (szerintem jaj de mennyire nem). Magasabb a rangjuk és kész.

"Miért nézik le a diplomásokat?"

Aki azt állítja, hogy lenézi a diplomásokat, az mindig a sértettségérzését kompenzálja, hogy ő nem lehetett diplomás.

"Meg mindenhol olvasom,hogy áá a diploma nem ér semmit,blablabla."

A diplomások 2-3-szor annyit keresnek, mint a szakmunkások.

A szakmunkás munkanélküliség 12%, a diplomás 4%.

A diplomások 60-70 évesen is munkaképesek, egy szakmunkásnak van, hogy már az 50-es éveiben kín egy munkanapja, mert nem bírják az ízületei az igénybevételt.

Tehát örülj neki, hogy diplomás leszel. A szakmunkásoknak pedig hagyd meg ezt a kis örömöt, hadd vicsorogjanak rád.

2012. jan. 22. 04:16
 23/53 anonim ***** válasza:
89%

23:46

Egy erősebb mérnöki szakon az integrálás alapművelet. Matematika tárgyból az első félév első 3 előadásán eljutnak a természetes számok fogalmától mondjuk a differenciálhatóság fogalmáig, a negyedik órán már vígan integrálnak és deriválnak.

2012. jan. 22. 04:23
 24/53 anonim ***** válasza:
15%

01:15

"De egyébként ez örök vita, szakmunkás és diplomás közt, én egyiket se nézem le, mindkettőt egyformán hasznosnak tartom"

Mindenki ezt mondja, de a tapasztalat ennek ellenére alátámasztja a rangsor létezését.

Persze, írásban, anonim fórumon mindenki előítéletmentes, nagylelkű, okos és szép, és főleg: akkora egyéniség, hogy nem vonatkoznak rá a társadalomtudományi összefüggések... de sajnos a valóságban, hétköznapi szituációkban, szemtől szembe más emberekkel ez nem így van.

2012. jan. 22. 04:26
 25/53 anonim ***** válasza:
78%

Ha fordítva tenném fel a kérdést, akkor te mit válaszolnál? Nem értem miért kell a pozitív megerősítés neked még erről az oldalról is, hiszen látszik, hogy enélkül is büszke vagy magadra. Ez nagyon helyes.

Én rendkívüli módon egyetértek egyébként a kormány kezdeményezésével, hogy minél kevesebb ember juthasson "csak úgy" be az egyetemi/főiskolai karokra és végezhesse el azokat. Túl sok "felesleges" diplomás van (ezzel ellentétben annál kevesebb jó szakember) ezért nincs mára tényleges értéke.

És nekem személy szerint soha eszembe sem jutott volna, hogy valakit a végzettsége alapján ítéljek meg, mindkettő - diplomás, szakmunkás - lehet értékes és számomra értéktelen ember, ennek semmi köze az okmányokhoz.

2012. jan. 22. 05:35
 26/53 anonim ***** válasza:
69%
Ha mindenki diplomás lenne akkor ki csinálná meg a koszos kétkezi melót? Sajnálatos hogy leginkább a diplomások nézik le pl a szakmunkásokat. Bezzeg ha a diplomás lebetegszik akkor milyen durva hogy egy szerencsétlen ápolón múlik hogy kap-e a kórházban reggelit, vagy ha eldugul a wc, na akkor kitörölheted a hátsódat a diplomáddal, lehet szólni a tanulatlan vízvezeték szerelő tesónak. Teljesen mindegy milyen papírod van ha nincs munkád. Én egyedül nevelem a 6éves fiamat a 8osztályommal raktárosként, és mondhatom elégedett vagyok a sorsommal.Hála istennek még rám is szükség van a munkaerő piacon.
2012. jan. 22. 07:58
 27/53 anonim ***** válasza:
86%
Erre azt mondom diplomásként, hogy ha nem lennének szakmunkások, akkor kik termelnének. Vagyis ezzel azt akarom mondani, hogy ha ők nincsenek nekem sincs pénzem, mert nem termelik ki azt. Tehát legalább annyit érnek mint a diplomások. Másik hiába van valakinek diplomája,attól még nem biztos, hogy ért is ahhoz amit tanult, mert egyetemen, főiskolán csak elméletet oktatnak főleg, és az nagyon más mint a gyakorlat. Ezt tapasztaltam és addig nem is lett belőlem üzemvezető, még a gyártásban nem szereztem elég tapasztalatot, vagyis diplomásként dolgoztam a szakmunkásokkal. De meg lett az eredménye én is tisztelem az ő munkájukat és ők is tisztelnek engem a korom ellenére, mert sokkal fiatalabb vagyok náluk.
2012. jan. 22. 09:08
 28/53 anonim ***** válasza:
82%
Én tapasztaltam olyat is, hogy a szakmunkás nézte le a diplomásat és ugyanúgy fordítva is, hogy a diplomás nézi le a szakmunkást. Szerintem ez egyénfüggő. Én becsülöm a jó, szakértő szakmunkást is és a jó, szakértő diplomást is. Lenézem ugyanúgy a lébecoló, rosszul dolgozó szakmunkást, mintahogy azt a diplomást is aki úgymond mégse ért semmihez. Kár ilyen kérdést szerintem kiírni, mert erre nincs jó válasz. A tesóidban én speciel azt nézem le, hogy füveznek és lenéznek téged...Szerintem a tesóidban lehetne annyi tisztelet, hogy ők is elfogadnak téged, meg te is őket, pláne ha ikrek vagytok. Inkább próbáljatok összetartani!
2012. jan. 22. 14:54
 29/53 anonim ***** válasza:
77%

Vazze, az embereknek fogalmuk nincs arról sokszor, mit csinál egy mérnök vagy egy ápoló, azért mondanak baromságokat!

És te miért veszed fel, amit mondanak? Miért érzed magad kevesebbnek? Ugyanakko

r légy szíves, és ne nézd le az ápolókat, meg úgy egyébként bárkit, aki nem diplomás (megjegyzem, egy eü szakközépbe járó ápoló is szerezhet diplomát!), mert ők fogják megcsinálni azt, ami elromlott a lakásodban, vagy épp megetetni, ha összetörted magad, és nyakig be vagy gipszelve.

Egy kalap alá veszed a szakképzést. Nyugodtan kérdezd meg a testvéred, hogy neki milyen szaktárgyai vannak eü-n. Anatomiája és ápolástanja biztosan van, és hidd el, azok nem olyan egyszerűek, mint amilyennek látszanak.

Szóval ne vedd a szívedre az otthoni dolgokat, de vegyél vissza magadból (bme gépészen nagy a szórás; ha nem tanulsz/sz*patnak vizsgán, te se fogsz eljutni a diplomáig).

2012. jan. 22. 16:15
 30/53 anonim ***** válasza:
meg a bme építőn is kaszálnak, szóval spuri!
2012. jan. 22. 16:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!