Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kedves (leendő) anyósok/apósok...

Kedves (leendő) anyósok/apósok! Titeket zavarna ha a két diplomás gyereketek egy olyan párt választana magának akinek csak érettségije van?

Figyelt kérdés
2011. nov. 3. 10:50
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
6%

Igen, minimum egyetemet el kell végezni. Aki nem végezz el egyetemet ahhoz hozzá sem szólok.

Egyetemista

2011. nov. 3. 10:51
 2/48 anonim ***** válasza:
80%
Azt valószínűleg zavarná, aki nem az emberi értékeket nézi. Olyan családba bekerülni pedig maga a pokol.
2011. nov. 3. 10:53
 3/48 anonim ***** válasza:
96%
Én anyósjelölt vagyok.A fiam egyetemista,a menyasszonya érettségizett,fodrásznő.Nagyon okos,kedves lány.Mindenről el lehet vele beszélgetni,értelmes lány.Kedvelem.A fiam imádja.Ő is imádja a fiamat.Innentől kezdve engem nem érdekel,hogy diplomás vagy sem.Nem nekem kell megfelelnie,hanem a fiamnak.Ha ők boldogok akkor minden rendben van..Nem egy diplomától függ,hogy tartós vagy sem a kapcsolatuk..Csak megjegyzem sok olyan embert ismerek akik nem diplomásak,de sokkal okosabbak mint jó pár diplomás ember..A legtöbb diploma semmire sem jó..
2011. nov. 3. 10:55
 4/48 anonim ***** válasza:
85%
En a sajat szuleimrol tudok nyilatkozni akik 3 eve nem fogadjak el a paromat mert csak erettsegije van es 2 szakmaja, nekem meg felsofoku vegzettsegem van, ezert velemenyuk szerint nem illunk ossze...
2011. nov. 3. 11:05
 5/48 anonim ***** válasza:
88%

10:55-ös, minden tiszteletem az Öné, ez a helyes felfogás!

És milyen igaza van a mai diplomákról.

De jön az ellenpélda:

24 éves lány vagyok, jelenleg csak érettségivel rendelkezem + okj-s végzettségem van. Most vagyok az egyetemen 2. éves.

A párom idősebb nálam 2 diplomája van, nem is akármilyen.

A kedves édesapja szerint én nem vagyok méltó szellemi társ a fiának. Ezt nem mondja így ki, de volt rá példa, hogy valami szóba jött az egyetemmel kapcsolatban. Tökéletesen választ tudtam adni, mert érdekelnek dolgok, amikről szeretek olvasni.

Erre a válasza az volt, te maradj csöndben, te más eset vagy, nem végeztél egyetemet.

Vagy a másik eset, mivel elég nehéz szakra járok, bevágta nekem, ha valaha elvégzem adja az Isten...

Nem mondom, nagyon jól esett. Állandó sértéseknek tesz ki, ahol tud, belém rúg, pedig soha nem bántottam, és a felesége szeret. És ezek nem az első és utolsó példák voltak. MOndott már a lakhelyemre is olyat (vidéki, falusi lány vagyok ők meg kisvárosban élnek vidéken), hogy fogtam magam és sírva jöttem el tőlük. És még én túloztam el szerinte a dolgot. Csak azt nem mondta te falusi paraszt!

2011. nov. 3. 11:10
 6/48 anonim ***** válasza:
55%

11:05-ös!

De a legjobb az lenne mindenkinek, ha felvilágosítanád őket, hogy a te életed, ne szóljanak bele.

Ezt azért mondom, mert figyeld meg, szét fognak marni minden ilyen párodtól. Lehet lesz diplomás férjed, de hogy nem leszel boldog....

Én vagyok a 24 éves lány. Én is ott tartok már, hogy sokat vitázok a párommal miatta, és kezdem úgy érezni, elegem van, feladom, nekem nem kell ilyen áron a párom.

Ő is látja, de nem tud vele mit kezdeni, rászól, de addig felfogja, pár nap múlva megint kezdi. Volt ebből már komoly veszekedésük, de az sem állapot, mert akkor meg mindenért én leszek természetesen a hibás, pedig egy szót nem szóltam.

2011. nov. 3. 11:14
 7/48 anonim ***** válasza:
86%
Tudom, nekem se konnyu igy de jovore osszekoltozunk es akkor mar mindenki gondolhat amit akar :)))
2011. nov. 3. 11:17
 8/48 anonim ***** válasza:
95%

ma 11.10

10:55-ös vagyok

Én tényleg nem értem,hogy miért ilyenek az emberek,hiszen nem ez számít.Ha két ember szereti,megérti egymást,ha ők jól érzik magukat egymás társaságában akkor miért számít hogy kinek van diplomája???

Én úgy vagyok vele,hogyha a fiamnak fontos lett volna hogy diplomás férfiként kizárólag diplomás felesége lehet akkor olyan hölgyet is választ magának..Akkor nem kezd el udvarolni egy fodrászlánynak vagy egy ápolónőnek vagy bárkinek akinek nincs diplomája..

Azt se értem,hogy a szülők(vagyis mi) miért is szólunk bele a felnőtt gyerekeink választásába. Tényleg nem értem.Nem én fogok vele élni,nem nekem kell megfelelni..Én mindig azt mondtam a srácoknak(2 fiam van) hogy olyat válasszanak párnak akit tudnak szeretni,tisztelni,becsülni.Az emberi érzelmekkel nem szabad játszadozni..Ha meg úgy alakul az életük,hogy mégsem választottak jól,és esetleg válnak,nos akkor nem ők lesznek az utolsók akik ezt a hibát elkövetik.Akkor majd tanulni fognak a hibáikból..Én is voltam tizenéves,én is választottam rosszul,hibáztam,de ez mind hozzá tartozik az életünkhöz.A saját életemet én alakítottam.Az az egyet ami van.A fiaim csak életet kaptak tőlem,de nem az életüket..Így nincs is jogom irányítani,alakítani az életüket..Az az ő dolguk..

Kedves 11.10-es..Nem árt a barátoddal is elbeszélgetni,mert az sem helyes dolog ha a szeretett párunk nem áll ki mellettünk 100%-ban..Ha ő szeret téged,és elfogad annak aki vagy(az iskoláiddal együtt) akkor álljon ki,és védjen meg a szülei előtt..Ez a legkevesebb..

2011. nov. 3. 11:24
 9/48 A kérdező kommentje:
Nálunk is hasonló a helyzet, sajnos. Nem is jövök ki velük valami jól, jó ha egy évben kétszer találkozunk. A páromnak két diplomája van, nekem csak érettségim. Mindig megkapom tőlük, hogy miért nem tanulok, nem vagyok én hülyegyerek, meg hogy a diploma ilyen fontos olyan fontos. Egyszer az anyósjelölt nagyon megbántott egy ártatlannak induló beszélgetésben, amikor szintén a tanulás volt a téma. Azt mondta, hogy a régi időkben is a lányok szerettek felzárkózni a férfiakhoz, nem is érti, hogy az ilyen okos, intelligens fiatalemberek honnan szedték össze az ilyen jöttmenteket. Pff...enyhe kis célzás volt.
2011. nov. 3. 11:30
 10/48 anonim ***** válasza:
78%
Ez a fajta gondolkodás általában azokban az emberekben van meg, akik boldogtalanok. A diploma intelligenciát nem ad. Ez a szülők hozzászólásaikból is látszik.:)Én erre az értelmi szinvonalra nem vágynék:))) Csak a boldogtalan ember bántja a másikat, vagyis én csak szánalmat éreznék irányukba.
2011. nov. 3. 11:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!