Kedves (leendő) anyósok/apósok! Titeket zavarna ha a két diplomás gyereketek egy olyan párt választana magának akinek csak érettségije van?
Komolyan! itt is csak itthon jelenthet problémát!
Külföldön megbecsülik a szakmunkást/mesterembert még jobban mint a diplomást!
Mert attól hogy valaki 4-5 vagy ki tudja hány évet tölt az egyetemen főiskolán ( mert van ám aki csak 8 év alatt fejezi be) könyvtár-büfé szakon az ELTE-n vagy más intézményben az ettől nem lesz se jobb SE rosszabb ember mint az aki OKJ-t végez két év alatt, VAGY úgy csinál mint én és Microsoft vizsgát, meg Cisco-s nemzetközileg elismert papírokat szerez ,esetleg idegen nyelvet tanul és abból akar megélni. Az ember nem attól lesz ember hogy mennyit ül az iskolapadban! Hanem attól hogy mennyit olvas, mik az álmai , mit tesz azért hogy elérje őket, mit tesz másokért.
Az én párom 3 diplomás, nekem 2 OKJ-m van és van még Microsoft, Cisco papírom, beszélek 2 idegen nyelvet és semmivel sem érzem magam kevesebbnek.A családja sem problémázott ezen soha.
Párom diplomás informatikus, én esti gimit végeztem, ápolónő vagyok.
3 éve együtt élünk.
Tavalyelőtt nyáron megkaptam az anyjától, hogy náluk alap a diploma, de legalább az érettségi. Különben is.
Csak egy "darab szär" vagyok, mert estire jártam.
Ja, és ne kényeskedjek, mert nem vagyok egy walesi hercegnő.
Azóta ez állandó beszédtéma párom és köztem.
Mondtam neki, hogy keressen mást, akit az anyja is elfogad, de mondta, ő engem szeret, más meg nem számít.
Párom öccse szintén ugyanott végzett ESTIN, ahol én.... :)
Jó, mi?
28/n
Te első egyetemista!
Amíg nem tudsz helyesen írni, ÉN nem állnék szóba veled!!
Ápolónő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!