Kedves (leendő) anyósok/apósok! Titeket zavarna ha a két diplomás gyereketek egy olyan párt választana magának akinek csak érettségije van?
Az egyetem a legfontosabb. Akinek nincs egyeteme az ne is akarjon egyetemet végzővel járni.
Kaszt rendszer.
ha a lány még fiatal és értelmes, mindenképpen próbálnám rábeszélni, hogy szerezzen valamiféle felsőfokú végzettséget, a saját érdekében. tenném ezt akkor is, ha rosszul esik neki, hiszen tudom, mennyivel könnyebb olyannak boldogulni, akinek nem csak egy sima érettségije van. plusz tartást, szélesebb látókört is ad az embernek, ha valamilyen témában járatos. az én dédanyám pl. soha életében egy napot nem dolgozott, ennek ellenére volt tanítónői diplomája, ez elvárás volt a családban mindig, hogy VALAMIHEZ mindenki értsen.
29/n
Nálunk volt probléma... Nekem van 2 diplomám, a páromnak nincs. Én vagyok a nő, ez mégjobban szúrta a szüleim szemét (ők mindketten diplomások), mert kicsit úgy vannak vele, hogy ugye a férfinak kell okosabbnak lennie meg eltartania az asszonyt. Aztán egy este leültettem őket, kinyitottam egy üveg bort, hogy akkor most tessék társalogni. Egy órán belül rájöttek, hogy ez az ember nem "kőbunkó", csak azért mert nem tanult tovább. Sőt, egy nagyon intelligens ember, aki egyszerűen a körülményei miatt nem ment egyetemre, de 3 szakmája van. Végül a szülők is megpuhultak és felfogták, hogy nem a papír miatt lesz valakiből ember.
Indőnként mondjuk a párom anyja is bánt, volt már, hogy odaszólt, hogy csak azért mert nekem 2 diplomám van, ne gondoljam azt, hogy felsőbbrendű vagyok. Pedig soha szó sem volt ilyesmiről, csak úgy magától a semmibe kijelentett egy ilyet. Soha nem reklámoztam magamról, hogy hány diplomám van vagy egyáltalán van-e, nem ebben mérem az embereket. Sokszor a diplomások hülyébbek mint egy kőműves.
Egyáltalán nem zavarna. Legyen józan esze, legyen talpra esett, legyen kedves, értelmes. EGYIKET SEM OSZTJÁK A DIPLOMÁVAL!
Szeresse a munkát amit csinál, és legyen benne jó legyen az akármi.
Nagyon sok diplomás hü.lyét látok mostanában akik azt hiszik körülöttük forog a föld, de apuci meg anyuci nélkül egy senkik. S persze az ilyenek döngetik a mellüket nagy garral lobogtatva a papírjukat :)
2 diplomás nő technikumot végzett férjel, boldog házasságban 3 gyerekkel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!