Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kedves (leendő) anyósok/apósok...

Kedves (leendő) anyósok/apósok! Titeket zavarna ha a két diplomás gyereketek egy olyan párt választana magának akinek csak érettségije van?

Figyelt kérdés
2011. nov. 3. 10:50
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
21%
Igen, zavarna, főleg ha a fiam választana egy tanulatlan, de nagyigényű kislányt, aki a pénzünkre hajt.
2011. nov. 3. 11:42
 12/48 anonim ***** válasza:
34%
Sajnálom.
2011. nov. 3. 11:42
 13/48 anonim ***** válasza:
82%
Másik eset.Engem és a páromat a sógorom,és a nővérem néz le,mert ők diplomás emberek,de nekünk a párommal csak érettségi és szakmánk van.Főleg a sógorom mutatja ki,hogy nem vesz minket emberszámba..Néha amikor már a hócipőm tele van a lenézésével azért oda szólok neki,hogy lehet hogy diplomás ember,de mégis munkanélküli segélyen él,mert nem veszik fel sehová..Lehet hogy mi csak "munkás emberek vagyunk" mégis mi élünk,dolgozunk Angliában a szakmánkban,és kimondottan jól éldegélünk..Arra is gondoltam hogy elvégzünk valami idétlen egyetemet csak azért hogy elmondhassuk nekünk is van diplománk..De rájöttem hogy nincs értelme..Csak kifizetnék egy csomó pénzt,és lenne egy papírom...
2011. nov. 3. 11:45
 14/48 A kérdező kommentje:
Kedves 11.42-es! Csak mellékesen megjegyzem, hogy soha, egy forintot nem kértünk tőlük, és nem is szándékozunk (külön élünk albérletben). Az meg, hogy valaki diplomás, nem jelenti azt, hogy többet is keres, mint egy jó munkásember!
2011. nov. 3. 11:50
 15/48 anonim ***** válasza:
18%

Az egyetem a legfontosabb. Akinek nincs egyeteme az ne is akarjon egyetemet végzővel járni.

Kaszt rendszer.

2011. nov. 3. 12:03
 16/48 anonim ***** válasza:
76%
Nem zavarna.Én ismerek egy doktornőt aki boldogan éldegél egy beteg kisérővel.És megjegyzem nagyon boldogok.Nekem csak érettségim van,de több diplomás emberek köreiben mozgok,és tudok velük beszélgetni,mindenről.Az intelligenciát nem a diplomával osztják.
2011. nov. 3. 12:03
 17/48 napietus ***** válasza:
21%

ha a lány még fiatal és értelmes, mindenképpen próbálnám rábeszélni, hogy szerezzen valamiféle felsőfokú végzettséget, a saját érdekében. tenném ezt akkor is, ha rosszul esik neki, hiszen tudom, mennyivel könnyebb olyannak boldogulni, akinek nem csak egy sima érettségije van. plusz tartást, szélesebb látókört is ad az embernek, ha valamilyen témában járatos. az én dédanyám pl. soha életében egy napot nem dolgozott, ennek ellenére volt tanítónői diplomája, ez elvárás volt a családban mindig, hogy VALAMIHEZ mindenki értsen.

29/n

2011. nov. 3. 12:09
 18/48 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk volt probléma... Nekem van 2 diplomám, a páromnak nincs. Én vagyok a nő, ez mégjobban szúrta a szüleim szemét (ők mindketten diplomások), mert kicsit úgy vannak vele, hogy ugye a férfinak kell okosabbnak lennie meg eltartania az asszonyt. Aztán egy este leültettem őket, kinyitottam egy üveg bort, hogy akkor most tessék társalogni. Egy órán belül rájöttek, hogy ez az ember nem "kőbunkó", csak azért mert nem tanult tovább. Sőt, egy nagyon intelligens ember, aki egyszerűen a körülményei miatt nem ment egyetemre, de 3 szakmája van. Végül a szülők is megpuhultak és felfogták, hogy nem a papír miatt lesz valakiből ember.

Indőnként mondjuk a párom anyja is bánt, volt már, hogy odaszólt, hogy csak azért mert nekem 2 diplomám van, ne gondoljam azt, hogy felsőbbrendű vagyok. Pedig soha szó sem volt ilyesmiről, csak úgy magától a semmibe kijelentett egy ilyet. Soha nem reklámoztam magamról, hogy hány diplomám van vagy egyáltalán van-e, nem ebben mérem az embereket. Sokszor a diplomások hülyébbek mint egy kőműves.

2011. nov. 3. 12:12
 19/48 anonim ***** válasza:
60%
Dehogy zavarna.Nekem érettségim+2 szakmám van.(jelenleg gyesen vagyok),a gyes után előre félek lesz-e munkám.Párom asztalos,de neki van munkája.Azért legyen diplomám,hogy megfeleljek az anyósoméknak?!Hát inkább nem!Nem is értem sokan miért hiszik azt,hogy a diploma műveltséggel is jár.Lehet hamarabb lesz munkája egy szakmunkásnak,mint egy diplomásnak!!És lehet jobban meg is fog élni.Amúgy a 10.55-t miért kellett lepontozni?Művelt,senkit nem sértett!:S
2011. nov. 3. 13:04
 20/48 anonim ***** válasza:
71%

Egyáltalán nem zavarna. Legyen józan esze, legyen talpra esett, legyen kedves, értelmes. EGYIKET SEM OSZTJÁK A DIPLOMÁVAL!

Szeresse a munkát amit csinál, és legyen benne jó legyen az akármi.

Nagyon sok diplomás hü.lyét látok mostanában akik azt hiszik körülöttük forog a föld, de apuci meg anyuci nélkül egy senkik. S persze az ilyenek döngetik a mellüket nagy garral lobogtatva a papírjukat :)

2 diplomás nő technikumot végzett férjel, boldog házasságban 3 gyerekkel :)

2011. nov. 3. 13:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!