Miért hozzák mindig "egy szintre" a diplomás embereket és a szakmunkásokat? Miért nézik le a diplomásokat?
A saját családomban is van egy példa,én bme mérnöki karán tanulok,a testvéreim szakközepesek (ápoló és vízvezeték szerelő) mindig de mindig,azt mondják,hogy ők biztosan okosabbak és többet tanulnak?!-gondolom nem kell bemutatni,mennyit tanul egy szk-s és bmes mérnök -.-
Ők több pénzt kapnak,mint én - mondván,hogy "ők majd többet fognak érni és én meg nem kellek senkinek,beléjük megéri befektetni".
Hármas ikrek vagyunk,szóval egykorúak.:(
Meg mindenhol olvasom,hogy áá a diploma nem ér semmit,blablabla.Fiúm is egyetemre jár,sokat tanul,intelligens és jól nevelt. Tesóim párjai is az osztálytársaik,de minősíthetetlenek -káromkodnak,hangoskodnak,füveznek. Nem általánosítok,de pl a karomon nincsen ennyi degenerált ember 500 főre,mint náluk 30 főre.
Nem a diploma számít, hanem a tudás, ami mögötte van.
A barátom például simán megír egy "gombnyomogatós" programot, de egy tojás feltörése még most sem sikerül rendesen neki.
Szerintem teljesen rendben van, hogy mindenki máshoz ért, és hogy ezeket más-más időbe kerül elsajátítani.
(egy szakács, aki tényleg szakács akar lenni, de igazán jó, az is kerülhet több évbe, és legalább annyi munkába, mint mondjuk egy mérnöki képzés)
Csak abban lehet különbség tenni, hogy ki mennyire ért a dolgához. (szerintem)
Az a baj, hogy annyi egyetemista van, mint a szemét, én alapból kiszórnám a fele bagázst. Sajnos az a legkisebb baj, hogy nem kellünk ennyien diplomások, hanem hogy egy csomóan nem ütik meg a szintet, ami egy diplomához alap lenne. Amíg 9x lehet ismételni ugyanazt a vizsgát (utána dékáni engedéllyel még többször), puskázni bármikor lehet és hasonlók, nem kell csodálkozni a diploma "értékén". Én is érzékelem a két tábor közötti szakadékot, ami szerintem abból fakad (már többen írták), hogy nem ismerik egymás szakmáját. Én nem beszélgetek a párommal a magyar nyelv morfológiájáról, ő nem feltételezi, hogy képes lennék targoncát vezetni. Azért mert ő már középiskolában bukott nyelvtanból, én meg azt hiszem, targoncázni ugyanolyan, mint kocsit vezeti.
Mindennek ellenére én is úgy gondolom, hogy a diploma több tudást és belefektetett munkát igényel, hiszen látom azt, hogy én mennyit fektettem a diplomámba, és ő mennyit a szakmájába. Szerencsére az intelligencia nem a műveltségtől függ, így bátran állítom, hogy egy szinten vagyunk:)
14:54
"Én tapasztaltam olyat is, hogy a szakmunkás nézte le a diplomásat és ugyanúgy fordítva is, hogy a diplomás nézi le a szakmunkást."
Mindig kölcsönös a megvetés a társadalmi rétegek között. A magasabban lévők helyzetükből adódóan vetik meg az alattuk lévőket, az alul lévők pedig én-védő kompenzációként, valamint dühből és irigységből a felül lévőket.
20:05
"Az a baj, hogy annyi egyetemista van, mint a szemét, én alapból kiszórnám a fele bagázst."
Nyilván oktatáspolitikai szakértő vagy és tökéletesen értesz hozzá, mennyi diplomásra van szükség Magyarországon, ahol az egyik legalacsonyabb a diplomások aránya az OECD-n belül.
Nem nézem le az ápolókat iciripicirit sem!Extrem sprotolok,nem egyszer feküdtem bár napot kórházban..
Nekem leginkább a tesóim életvitelével van bajom és a szüleim engem nem támogatottságából :(.
De nagyon sok helyen nekem jönnek,hogy nem ér majd semmit a diplomám meg stb.
"De nagyon sok helyen nekem jönnek,hogy nem ér majd semmit a diplomám"
Engedd el a füled mellett, proli vartyogás.
"Nekem leginkább a tesóim életvitelével van bajom"
Ezt csak velük tudod megbeszélni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!