Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos a felháborodásom?

Jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés

Férjem Németországban dolgozik egy hónapja,emiatt én csak 6 órás munkát vállalok,hogy a gyerekeinket hozni-vinni tudjam oviba-bölcsibe (2 és 6 évesek),ellássam a háztartást,intéznivalókat.

Idáig én osztottam be a pénzt,mert ő nagyon nem tudott bánni vele ,én is kerestem mindig sokkal jobban,közölte ,hogy a 600.000 Ft-os fizetésből ő 80.000 Ft-ot fog hazaadni havonta nekem,a többit ő félreteszi bankban.Mikor leírtam neki,hogy ha a hitelünket befizetem,a gyerekek ételét befizetem,az üzemanyagot megfizetem,még akkor sem elég mindenre amit ad az én fizetésemmel együtt és akkor még nem vettem a gyerekeknek egy ruhát,vagy egy túrórudit,vagy magamnak amire szükségem lesz.

Ragaszkodik hozzá,hogy ő többet nem ad haza a keresetéből,mert ő gyűjt...én meg a két gyereket lássam el,fizessek be mindent úgy,hogy nem áll rendelkezésemre elég pénz.

Nagyon elkeseredtem,teljesen magamra hagyottnak érzem magam ,nem hajlandó törődni azzal,hogy még tengődni sem lesz elég a pénz,mert nem lesz elég a számlákra és egyéb kiadásokra amit be kellene osztanom.

Ha itthon maradna ,akkor teljes munkaidőben mennék dolgozni,bár félretenni nem nagyon tudnánk,de elég lenne a pénzünk,ha én osztanám be.

2012. febr. 8. 20:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/83 anonim ***** válasza:
100%
Hát nagyon sajnállak, sajnos csak azt bizonyította ezzel, hogy felelőtlen, önző, csak magával törődő ember. Mert lehet, hogy megromlott a viszonyotok, de ott van azért a két gyereke, akikért felelősséggel tartozik, nem csak megcsinálni kell (bocsánat!), hanem felnevelni, eltartani is őket. Főként, hogy fejleszteni kellene az egyiket. Rosszat akar a saját gyerekének? Szóval felháborító a viselkedése, ráadásul mint egy gyerek megsértődik és eltűnik. :( Sajnállak.
2012. febr. 9. 11:41
 42/83 anonim ***** válasza:
100%
A 31-es válaszoló nem tudom honnan vette ezeket a számokat, de nagy hülyeséget írt! 450 €-ból rezsivel együtt kijön egy lakás (igaz úgy hogy a tulaj a fenti szinten, vagy a lakás más külön bejáratú részén lakik), a kaja ugyanazon az áron van mint Magyarországon, (ha nem még olcsóbban, de persze nem luxus kajára kell gondolni és ha megfelel a Lidl, Aldi-ban kapott áru). A benzinnel tényleg számolni kell, ha saját maga jutott ki és nem egy cégen keresztül. Szóval 1000€-ból simán ki lehet jönni, így a másik 1000€-ból nehogy már csak 80.000 Ft jusson a családnak. Ha normál keretek között él az ember és nem száll el, akkor megoldható. Ott alapvetően a férjjel van a gond, nem azzal hogy mennyibe kerül a kinti élet. Egy ilyen alak nem apa, de még csak nem is férfi. Sajnos én is otthon hagytam a feleségem a 17hós fiunkkal, mert nem volt más választásunk. De meg nem fordult a fejembe hogy csak ennyit vagy csak annyit küldjek haza. Miattuk, magunk miatt jöttem ki, hogy a családnak jobb legyen, nem pedig azért hogy nekem jobb legyen. Ennek a férjnek ez egy menekülési útvonal, egy gerinctelen alak. 31/F
2012. febr. 9. 12:10
 43/83 anonim ***** válasza:
szerintem alap hogy közös számlára megy a pénz, mondd meg neki hogy te is gyűjteni akarsz, jó vicc.meg egyáltalán, miért nem éltek együtt? miért nem mentél ki vele?
2012. febr. 9. 12:58
 44/83 anonim ***** válasza:
62%

A 31-es vagyok, és Neémtországban élek. A számokat meg azért tudom, mert három egyetemista gyerekem is van, akik külöbözö helyeken tanulnak és ez az, amennyire szükségük van. Meg természetesen a saját költségeinket is ismerem, mert már több, mint 20 éve felirok minden egyes bevásárlást.

Az meg egyáltalán nem igaz, hogy itt ugyanannyi a kaja, mint MO-on, kivéve, ha Meki meg hasonlókról van szó.

2012. febr. 9. 13:13
 45/83 anonim ***** válasza:

Ezek szerint most itthon van? Csak a különalvásból gondolom. Én azt hittem még/már kint van.

Szerintem próbáld meggyőzni, hogy jó, akkor gyűjtsön, de közös számlára, amihez te is hozzáférhetsz.

2012. febr. 9. 13:13
 46/83 anonim ***** válasza:
21%

Most biztosan nem leszek népszerű, de én azért kíváncsi lennék a férj verziójára is, mert gyanús, hogy a feleség idejött sajnáltatni magát és szidni a férjét (amivel úgysem megy semmire), de a valóságban feltehetően nem ő a tökéletes feleség és a mindent feláldozó anya...

Olyan meg nincs, hogy 8 hónap után küldenek felszólítást az elmaradt befizetések miatt.

De, hogy legyen barátságos és támogató szavam is, szerintem tanulj nyelveket, tökéletesítsd a tudásod, vállalj korrepetálást, a magántanárok elég jól megszedik magukat, vagy tarts magánórát abból, amiből a diplomádat szerezted. Máris több lesz a bevételed. Nem kijárós tanár lennél, hanem hozzád mennének a tanulók. Most olvastam, hogy egy 45 perces nyelvóráért elkérnek akár 2 500 Ft-ot is.

Nem lehet egyébként, hogy az volt a baj, hogy fillérre pontosan elszámoltattál vele? Hazaadta a teljes keresetét, te kiszámoltad neki a vásárlás árát, a csekkeket, stb., nem volt olyan pénz, amihez hozzányúlhatott volna. Mert te itt most háborogsz ugyan, hogy nem közös a bevétel, de azelőtt sem volt az, csak akkor a te javadra...

2012. febr. 9. 13:50
 47/83 A kérdező kommentje:

"Ezek szerint most itthon van? Csak a különalvásból gondolom. Én azt hittem még/már kint van"

Most itthon van még egy hétig,mert leállás van a rendkívüli időjárás miatt a Német cégnél.

2012. febr. 9. 14:22
 48/83 A kérdező kommentje:

"Olyan meg nincs, hogy 8 hónap után küldenek felszólítást az elmaradt befizetések miatt. "

Küldtek már az első hónap után is,de mindvégig azt mondta,hogy bement tisztázta,hogy már befizette,én meg akkoriban jó pár éve olyan naív voltam,hogy mindent elhittem neki.

Aztán egyszer csak vettem a telefont és felhívtam például az internet szolgáltatót,hogy de mit akarnak már,hiszen a férjem azt mondta bent volt és minden rendben van (a pénzt minden hónapba a kezébe adtam,hogy fizessen be mindent,de a csekkeket mindig azt mondta,hogy az autóban van,vagy a nagymamájánál hagyta stb..),akkor mondta a nő,hogy nagyon sajnálom magát hölgyem.

2012. febr. 9. 14:25
 49/83 A kérdező kommentje:

"De, hogy legyen barátságos és támogató szavam is, szerintem tanulj nyelveket, tökéletesítsd a tudásod, vállalj korrepetálást, a magántanárok elég jól megszedik magukat, vagy tarts magánórát abból, amiből a diplomádat szerezted"

Nekem nem tanári diplomám van,elég jól keresnék a szakmámban (nem is szakma,hanem hivatás,nagyon szeretem és elismert vagyok benne)amennyiben lenne segítségem a gyerekekhez és teljes munkaidőben mehetnék vissza dolgozni (kb 180.000 Ft) .

Így viszont semmi segítséggel,tartós beteg,fejlesztésre szoruló gyerekkel ezt nem tehetem.

Én midvégig azt a megoldást szorgalmaztam,hogy a férjem maradjon itthon,én pedig teljes munkaidőben dolgoznék.

2012. febr. 9. 14:30
 50/83 A kérdező kommentje:

"Nem lehet egyébként, hogy az volt a baj, hogy fillérre pontosan elszámoltattál vele? Hazaadta a teljes keresetét, te kiszámoltad neki a vásárlás árát, a csekkeket, stb., nem volt olyan pénz, amihez hozzányúlhatott volna. Mert te itt most háborogsz ugyan, hogy nem közös a bevétel, de azelőtt sem volt az, csak akkor a te javadra..."

Úgy kezdődtek a hónapok,hogy én megkaptam a keresetemet és abból én azonnal befizettem az összes csekket amire tellett belőle.

Az ő pénzéből ő annyit adott haza amennyit akart,az unokaöccsének (30 éves) például havi 40.000 Ft-ot adott,mert az nem volt hajlandó dolgozni és hát segítségre szorul szegényke.

Mikor én ezt sérelmeztem,akkor azt mondta,hogy nekem ehez semmi közöm,ne szóljak bele.

Tehát az én keresetem mind egy fillérig még a hó elején a csekkekre,az ővéhez pedig nekem semmi közöm ,annyit adott amennyit éppen akart.

Sokkal nagyobb arányban járultam hozzá a családi kasszához mindvégig mint ő,hónap elején egy fillér nélkül maradtam már,ő meg az ő pénzével azt csinált amit akart,megsértődött,ha beleszóltam,hogy a hitelhez,számlákhoz adjon.

Fogalma nincs a valódi kiadásokhoz,mivel mindvégig én vállaltam teljes felelősséget a befizetésekért.

2012. febr. 9. 14:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!