Jogos a felháborodásom?
Férjem Németországban dolgozik egy hónapja,emiatt én csak 6 órás munkát vállalok,hogy a gyerekeinket hozni-vinni tudjam oviba-bölcsibe (2 és 6 évesek),ellássam a háztartást,intéznivalókat.
Idáig én osztottam be a pénzt,mert ő nagyon nem tudott bánni vele ,én is kerestem mindig sokkal jobban,közölte ,hogy a 600.000 Ft-os fizetésből ő 80.000 Ft-ot fog hazaadni havonta nekem,a többit ő félreteszi bankban.Mikor leírtam neki,hogy ha a hitelünket befizetem,a gyerekek ételét befizetem,az üzemanyagot megfizetem,még akkor sem elég mindenre amit ad az én fizetésemmel együtt és akkor még nem vettem a gyerekeknek egy ruhát,vagy egy túrórudit,vagy magamnak amire szükségem lesz.
Ragaszkodik hozzá,hogy ő többet nem ad haza a keresetéből,mert ő gyűjt...én meg a két gyereket lássam el,fizessek be mindent úgy,hogy nem áll rendelkezésemre elég pénz.
Nagyon elkeseredtem,teljesen magamra hagyottnak érzem magam ,nem hajlandó törődni azzal,hogy még tengődni sem lesz elég a pénz,mert nem lesz elég a számlákra és egyéb kiadásokra amit be kellene osztanom.
Ha itthon maradna ,akkor teljes munkaidőben mennék dolgozni,bár félretenni nem nagyon tudnánk,de elég lenne a pénzünk,ha én osztanám be.
21:22 vagyok
Nem szeretnék okoskodónak tűnni, de ebben a helyzetben muszáj a nagyszülők segítségére támaszkodnod, akárhogy is állnak a gyermekhez, mert ezt nem fogod bírni, és nem csak anyagilag, hanem lelkileg sem.
És én is azt tanácsolom, hogy valahogy nézz a férjed körmére, mert ez gyanús...
Maximálisan jogos a felháborodásod! Az én férjem is kint dolgozik ő is ilyen keresettel. Ő egy az egyben hazaadja a fizetését. Megbeszéltük hogy mennyi kell neki hogy kint kényelmesen éljen, és a többi mind marad nekünk itthonra a csekkekre a törlesztőre meg arra hogy megéljünk. A többit meg félreteszem.
Nagyon sajnálom hogy így áll hozzátok a férjed. Sok mindent mondanék rá, de azzal nem lennél előrébb. Remélem sikerül majd megoldanod ezt a helyzet! Sok sikert, erőt és kitartást hozzá!
33-as válaszoló!
Akkor ilyen elméleti síkon levezetve akkor már inkább haza is mehetne dolgozni, úgy jobb volt a családjának.
Itt világosan látszik, hogy direkt húzott el a pasas.
A 27-es és a 31-es válasszal mi a gond?
Amíg nem rendeződik a helyzet a férjével, ideiglenes megoldásnak szerintem jó.
Nagyon sajnállak, de tényleg úgy néz ki, hogy a férjed elhúzott a gondok elől. :(
Odadob neked 80-at ő meg él, mint Marci hevesen. Nincs gondja a hitelre, a beteg gyerekre, és rád, aki erőlteted a fejlesztéseket (természetesen jogosan erőlteted őket).
Cinikus, érzéketlen és tapló. Bocs, ez jött ki belőlem.
Én megpendíteném neki, hogy na akkor felteszek egy hírdetést, eladom a házat és megyek utánad a gyerekekkel. Ott biztos több a fejlesztési lehetőség és te is kereshetnél többszázezret.
"Azért arra lennék még kiváncsi - mert ugyan már kérdezték, de nem válaszoltál rá, - hogy a férjednek Németországban mennyi a megélhetési meg a lakásköltsége"
A Német cég adja a lakást,sőt még a havi hazautazásokat is ő fizeti ,csakis kizárólag a tisztálkodási,étekezési költségek merülnek fel.
Borzasztó éjszakám volt a tegnapi vita után a férjememl...külön szobában aludt és azt sem tudom most hol van( a munkahelyén éppen leállás van),reggel fogta magát és anélkül,hogy szólt volna hová megy elment.
Egy- két dolgot még leírok:
Mindig én kerestem jobban,de eleinte hagytam neki is ,hogy odaadtam a pénzt hónapokig a befizetésekre és később kiderült,hogy 7-8 hónapig nem fizette be a számlákat ,mikor jöttek a felszólítások ,akkor mindig azt mondta,hogy már be is ment megbeszélte velük stb...persze egy idő után minden kiderült,én pedig majdnem megőrültem,hogy micsoda számlatartozásokat halmozott fel,annak ellenére,hogy a pénzt mindig odaadtam neki a befizetéskre (a csekkeket ő kezelte akkoriban még).
Átvettem mident tőle,eljött a szigor ideje,mindig mindent befizettem időben.
Kitalálta ezt a külföldi munkát,mivel elég nehezen tudtuk befizetni a dolgainkat engedtem neki és tegnap közölte,hogy őt nem érdekli mennyi a kiadás pontosan osszam be amit ő ad,mert ő bankba teszi a pénzt.
Annyit adna ,hogy a legszükségesebb kiadásokra(hitel,számlák,üzemanyag,gyerekek étkezésének befizetése,beteg gyerek fejlesztése ) sem lenne elég 20.000 Ft hiányozna mindezekhez.
És akkor még nem ettünk itthon semmit,ha gyógyszerre kell,vagy bármire ami felmerül váratlanul egy fillérem nincsen.
Bizony néha éltünk úgy,hogy az én viszonylag jónak számító fizetésem volt csak (vállalkozó volt, hol volt megrendelése ,hol nem),sosem mondtam azt,hogy ennyit adok a fizetésemből,mert én gyűjtök,a többi meg nem érdekel.
Azt sem tudom hová ment most reggel,mindig jellemző volt rá,hogy ha ellen mertem mondani neki,akkor aztán ő makacskodott,külön szobában aludt stb.
Lehet ,hogy legjobb dolog elválni egy ilyen embertől,de ott a két gyerek akik közül az egyik mellett igazándiból teljesen munkaidőben dolgozni sem lehet,már azért is leszúrt a kezelőorvos,hogy részmunkaidőben elmentem dolgozni,azt mondta úgysem fog ez így menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!