Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos a felháborodásom?

Jogos a felháborodásom?

Figyelt kérdés

Férjem Németországban dolgozik egy hónapja,emiatt én csak 6 órás munkát vállalok,hogy a gyerekeinket hozni-vinni tudjam oviba-bölcsibe (2 és 6 évesek),ellássam a háztartást,intéznivalókat.

Idáig én osztottam be a pénzt,mert ő nagyon nem tudott bánni vele ,én is kerestem mindig sokkal jobban,közölte ,hogy a 600.000 Ft-os fizetésből ő 80.000 Ft-ot fog hazaadni havonta nekem,a többit ő félreteszi bankban.Mikor leírtam neki,hogy ha a hitelünket befizetem,a gyerekek ételét befizetem,az üzemanyagot megfizetem,még akkor sem elég mindenre amit ad az én fizetésemmel együtt és akkor még nem vettem a gyerekeknek egy ruhát,vagy egy túrórudit,vagy magamnak amire szükségem lesz.

Ragaszkodik hozzá,hogy ő többet nem ad haza a keresetéből,mert ő gyűjt...én meg a két gyereket lássam el,fizessek be mindent úgy,hogy nem áll rendelkezésemre elég pénz.

Nagyon elkeseredtem,teljesen magamra hagyottnak érzem magam ,nem hajlandó törődni azzal,hogy még tengődni sem lesz elég a pénz,mert nem lesz elég a számlákra és egyéb kiadásokra amit be kellene osztanom.

Ha itthon maradna ,akkor teljes munkaidőben mennék dolgozni,bár félretenni nem nagyon tudnánk,de elég lenne a pénzünk,ha én osztanám be.

2012. febr. 8. 20:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 anonim ***** válasza:
100%

20.40 Azért ez nem volt jó példa....

A kérdező esetében a feleség nem azért mondja azt, hogy adjon haza a férj több pénzt, mert csak, hanem mert ki kell gazdálkodnia a havi kiadásokat. És tök mindegy, hogy a nő vagy a férfi mondja, a havi kiadás, az havi kiadás és nem a kedvem szerint fizetem, hanem mert kell. Arról nem is beszélve, hogy a feleség kezelte eddig is a pénzt, talán elképzelhető, hogy jobban tudja, mire mennyi pénz kell.... Itt egy kicsit vissza kellene venni a férfiúi önbecsülésből. Persze, tudom írtad, te többet adnál.

2012. febr. 8. 20:45
 12/83 anonim ***** válasza:
100%
600 ezer forintról beszélünk, azért azt tudatosítanám egyesekben! Az nem kevés.... Bár nem írtad, mennyi neki ott a megélhetése, de ha már a dupláját adná haza 160-at, szerintem a kérdező nem szólna semmit sem. És nem hiszem el, hogy a fennmaradó pénzből ne tudna megélni és ne tudna még emellett félre is tenni.
2012. febr. 8. 20:48
 13/83 A kérdező kommentje:

"80 ezer forint már egy teljes fizetés is lehet adott esetben, itt pedig ezért a pénzért nem kell ellátni a negyedik embert"

100.000 Ft a ház hitele

50.000 Ft a gyerek fejlesztése,mozgásterápiája

Emellet a számlákat is be kell fizetni

Üzemanyag kell a gyerekek szálitáshoz

Enni is kell valamit

Amennyiben teljes munkaidőben dolgozom a gyerekeket nem tudom mindig hozni-vinni (segítségem nincs),ha betegek nem mehetek velük táppénzre,nem tudok osztódni sajnos.

2012. febr. 8. 20:50
 14/83 anonim ***** válasza:
89%
Hát így jogos, mert gyak a te fizetésedből éltek, kell a számlákat, mindent fizetni. Sajnállak, mert a leírásból úgy tűnik, megromlott ez a kapcsolat.Ha ennyire nem érdekli a gyerek fejlesztése sem, nem biztos, hogy mindenképp részt kíván venni a jövőjéből! Ő spórol. Ezt nem döntheti el, a pénz, amit megkeres, közös. Én kérném a felét, és mondanám, hogy ami marad, én is félreteszem.Vagy az egész bevételt felezzük, és ki mit tud, félretesz. Havonta egyeztethettek. Óvatos lennék, kérnék tőle havonta számlamásolatot is, mennyi van. Nehogy (neadjisten) új életre gyűjtsön, és a számláról a pénz vki más számlájára átfolyogatva gyűljön! (Lehet negatívan látom, de én így jártam,pont itt is van sérült gyerek :()
2012. febr. 8. 20:52
 15/83 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen jogos a felháborodásod! A férjednek magán kellene spórolnia, nem a 2 gyereken... ezt valahogy meg kellene értetni vele :S
2012. febr. 8. 20:55
 16/83 anonim ***** válasza:
14%
Figyelj, amíg itthon dolgozott, 40 ezerrel volt több bevételed, mint most. Az a 40 ezer elment arra, hogy a férjed evett, használta a vizet, villanyt, gázt, stb., ruházkodott, tankolt... és akkor még lehet, hogy keveset mondtam. Ezt próbáltam az előbb is elmagyarázni. A hitel nem nőtt, a gyerek fejlesztése eddig is ennyibe került. Annyi történt, hogy egy emberrel kevesebbet látsz el és csak 40 ezerrel kapsz kevesebbet, mint addig.
2012. febr. 8. 20:55
 17/83 anonim ***** válasza:
76%
16-os. Azt nem érted, hogy a férj azért ment ki dolgozni, mert már alig győzték a hitelt és a gyerek fejlesztését, illetve a megélhetést? Tehát kvázi a pénz nem igazán volt elég.....
2012. febr. 8. 20:57
 18/83 anonim ***** válasza:
78%
Most mondott a férjem egy érdekes dolgot. Nem lehet, hogy ez van a háttérben (ez is)? A férjednek nem lehet, hogy elege lett a sok problémából, ami itthon van és azért ment ki?
2012. febr. 8. 20:58
 19/83 A kérdező kommentje:

"pont itt is van sérült gyerek :()"

Akkor te is tudod ,hogy az embernek micsoda felelősség,hogy a lehető legjobbat biztosítsa a gyereknek.

Zokogtam neki,hogy legyen tekintettel arra,hogy ne keljen abbahagyni a gyerek fejlesztését,érzéketelenűl,büszkén,cinikusan mondta,hogy arról márpedig lemondhatok ezentúl.

Lehet,hogy egyfajta menekülés ez a sérült gyerekkel járó problémák elől is a részéről.

Én osszam be ami van,mégha nem is elég a legszükségesebbekre akkoris.

Ő pedig gyűjt..

Bizony nem kevésszer volt olyan,hogy az én fizetésem volt az egyetlen biztos bevétel,de mindig mindent befizettem és most is azért estem kétségbe ,ert a gyerekeknek az alapvető dolgoat szeretném megadni (NEM LUXUSRA GONDOLOK).

2012. febr. 8. 21:00
 20/83 anonim ***** válasza:
17%

"Ha itthon maradna ,akkor teljes munkaidőben mennék dolgozni,bár félretenni nem nagyon tudnánk,de elég lenne a pénzünk,ha én osztanám be."

ezt a 17-es figyelmébe ajánlanám: elég lett volna a pénzük... elég volt a pénzük

2012. febr. 8. 21:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!