Jogos a felháborodásom, hogy ezt közösen kellett volna megbeszélnünk?
Párom tavasszal kimegy külföldre. A mostani munkahelyén is nagyon jól keres (szellemi munkával, 180 fölött), de nagyon stresszes, ezért ő egyedül eldöntötte, hogy kimegy. Leszervezett mindent, hogy mikor, hova és kikkel megy. Karácsonykor szeretne eljegyezni, de szerintem azért, hogy biztosan megvárjam. Nem azt mondom, hogy ne menjen, de rosszul esik, hogy majdnem 3 év után nem képes velem ezt megbeszélni. Tegnap csak bejelentette, hogy napra pontosan (legfeljebb egy hét eltéréssel) kimegy. Azt hittem, érdekli a véleményem. :S
21L
valamilyen szinten, ha meghallgat, ha nem, úgyis azt fogja lépni, amit ő már eldöntött. Megértem, hogy bánt téged, de azért mert együtt vagytok, az ő életét ő irányítja és a döntéseket ő hozza meg. hagyni kell neki a teret.
Nem házasok vagytok és nem családosok hogy itt gyakorlatilag ezt meg kelljen vitatnia veled, abban a helyzetben teljesen jogos lenne a felháborodásod. Ez esetben szerintem nem. nekem erről az jut eszembe, mikor megkérdezik itt a lányok, hogy elengedjem-e bulizni...persze ez kisarkított, de mondom ő élete, ő döntései. Ha szereted támogatod és megvárod, de nem kötelező, ha már köztetek kialakult az a nagy bizalom, nem hiszem hogy ez a távollét gondot fog okozni.
27/N
De hogy érted hogy a véleményed? mit mondtál volna neki véleményként?
Azt hogy jó, persze menj csak? ez nem vélemény, hanem engedély adás.
első válaszoló
Lehet, hogy ezt meglepetésnek szánta, hogy ezzel is bizonyitsa, hogy komolyan gondolja veled a jövöt.
Nem kell mindenért okot keresni sértödésre, az nem tesz jót egy kapcsolatnak sem.
Támogatlak, hogy kimenj= engedem hogy kimenj
Mindegy milyen szóval fejezed ki.
Ezért írtam az első válaszomban amit írtam. Ha én is döntés elé kerülök, előbb döntök és szólok a barátomnak, hogy ez van. Ha szeret, örül, hogy van egy jobb lehetőségem és kihasználom, nem pedig megsértődik, hogy miért nem kérdeztem meg előtte.
Ha bíztok egymásban, ez nem lehet gond, hisz azt mondod, úgyis "támogattad" volna, akkor nem értem miért kéne hozzád mennie az ő életével kapcsolatos döntéseivel hozzád "támogatásért".
Remélem érted, itt nem tudok hangsúlyozni, de remélem nem veszed rossz néven, csak segíteni próbálok, hogy megértsd őt.
nem két nap múlva indul, hanem több mint fél év múlva...
ha két nap múlva menne, persze, hogy jogos amit érzel...
még mindig előző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!