Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogos a felháborodásom, hogy...

Jogos a felháborodásom, hogy ezt közösen kellett volna megbeszélnünk?

Figyelt kérdés

Párom tavasszal kimegy külföldre. A mostani munkahelyén is nagyon jól keres (szellemi munkával, 180 fölött), de nagyon stresszes, ezért ő egyedül eldöntötte, hogy kimegy. Leszervezett mindent, hogy mikor, hova és kikkel megy. Karácsonykor szeretne eljegyezni, de szerintem azért, hogy biztosan megvárjam. Nem azt mondom, hogy ne menjen, de rosszul esik, hogy majdnem 3 év után nem képes velem ezt megbeszélni. Tegnap csak bejelentette, hogy napra pontosan (legfeljebb egy hét eltéréssel) kimegy. Azt hittem, érdekli a véleményem. :S

21L

2009. szept. 18. 18:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
57%
Felháborodásod nem jogos. Önző vagy és fontoskodó.
2009. szept. 18. 19:44
 12/23 anonim ***** válasza:
78%
Szerintem meg igenis jó lett volna, ha előre közli, mi a szándéka. De nem kell megsértődni, valószínűleg nehéz helyzetben volt, amikor belegondolt: ha előre kikéri a véleményedet, te azt mondod, ne menjen, aztán mégis kimegy, akkor úgy ment ki hogy szinte törés lett a kapcsolatotokban. Valszeg nem merte bevállalni ezt a kockázatot, ezért állított kész tények elé.
2009. szept. 18. 20:01
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor te is vele mész?
2009. szept. 18. 20:29
 14/23 anonim ***** válasza:
69%
Az is lehet,hogy azért nem szólt neked,mert még nem volt biztos,hogy mehet-e és ha igen akkor mikor.Szerintem csak nem akarta elkiabálni a dolgokat.
2009. szept. 18. 21:00
 15/23 anonim ***** válasza:
74%

Szia!

Hát hogy gondolod hogy egy párkapcsolatban meg kell beszélni az ilyesmit? Önző vagy és fontoskodó , igen. Egy párkapcsolat arról szól, hogy Te alárendeltségi viszonyban vagy. Remélem értetted a mondataim jellegét...:) Ez egy olyan döntés, amit a megfontolása közben már egyeztetni kell veled. Te a társa vagy, nem a haverja! Jogos a felháborodásod, még akkor is ha nem 3 nap múlva megy ki!

2009. szept. 18. 21:08
 16/23 anonim ***** válasza:
93%

Hát, nekem ilyen esetben első dolgom volt megbeszélni a párommal (aki nem volt a házastársam!) és a szüleimmel, mielőtt bármit léptem. A szüleimmel azért, mert nagyobb az élettapasztalatuk és kíváncsi voltam a véleményükre.

Én nemet mondanék az eljegyzésre ezesetben, azt mondanám, hogy majd ha visszajött, akkor kérdezzen meg. Sok minden történhet addig és ez a tüske benned marad!

Téged egyébként miért nem hív, hogy menj ki te is???

2009. szept. 18. 21:35
 17/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Ne értsetek félre, nem veszekszem vele emiatt, csak jó lett volna ha nem hagy ki egy ilyen fontos döntésből. Mindegy. Döntött nélkülem: kimegy. Azt nem tudom meddig marad kint, fél év az biztos. Ennél már csak hosszabb időre maradhat kint. :( Nekem itt a főiskola, itt a családom, a munkám (bár okt. 1től elküldenek), én nem tudom ilyen könnyen itt hagyni Magyarországot. Ausztriába megy, valahova Bécs mellé. Németül alig tudok 2-3 szót, ahova megy, ott állítólag nem sokan beszélnek sem angolul sem franciául. De ha nyáron lesz lehetőségem, kimegyek hozzá egy időre. Természetes, hogy az eljegyzést elhalasztjuk.

2009. szept. 19. 08:52
 18/23 anonim ***** válasza:
93%
Na álljon meg a menet! Két ember jó esetben úgy él együtt, hogy megbeszéljék a döntéseiket. Ez még nem azt jelenti, hogy a másiktól engedélyt kell kérni, de illik megtisztelni a másikat azzal, hogy előre elmondjuk, mi a tervünk, ami bizony igencsak nagy volumenű egy kapcsolatban. Jó, hogy nem azt írjátok már szegénynek, hogy elég lett volna, ha majd küld egy sms-t külföldről, hogy szia drágám, kimentem dolgozni, majd jövök.... Hol élünk? Ennek természetesnek kellett volna lennie, hogy előtte szól. Nyilván egy jó kapcsolatban az ember nem engedélyt kér erre, hanem elmondja a párjának, hogy miért is gondolja így, hogy jobb lenne, ha dolgozna kint egy ideig. És ezt egy jó kapcsolatban a pár megérti. Én megértelek, hogy rosszul esik ez neked.
2009. szept. 19. 10:16
 19/23 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. Természetesen várni fogok rá, mert nagyon szeretem, de ez akkor is rosszul esett tőle.
2009. szept. 19. 12:37
 20/23 anonim ***** válasza:
69%

kedves utolsó válaszoló.

Azért ennyire ne sarkítsd ki a dolgokat.

Itt nem arról van szó, hogy a pasi évekre külföldre megy, gyerekeket meg családot itthagy, és indulás elött két nappal szólt a csajnak,hanem arról, hogy kapott egy lehetőséget és úgy döntött kihasználja, az indulás meg több mint fél év múlva lesz. Gondolom másképp lett volna ha valóban 2 nap múlva indult volna, itt van még fél év. Ebbe mit kell belevonni bárkit, ha beszélnek ha nem a pasi a jobb megélhetés érdekében kimegy, nem 40 éves házasságokról beszélünk, hogy kikérje a véleményt a feleségétől....meg amúgy is milyen véleményt? Igaza volt az egyik válaszolónak, hogy a vélemény kikérése, valójában az engedély adásról szól. A véleményét utána is elmondhatja, és akár a pasi meg is gondolhatja magát, ha mondjuk olyan a helyzet.

Komolyan nem értem. Én nő vagyok. Mondtam a barátomnak, hogy katona leszek...azt mondta jólvan. és évek óta együtt vagyunk, pedig sok ugrálással és kötelességgel jár, nem pedig megkérdeztem tőle, hogy mit szólnál ha? ugyanis vagy elfogad úgy, hogy én lépkedek az életben előre és ő is, vagy pedig az egészet megette a fene.

Ha neki is az előmeneteléről van szó, abba mit kell belekötni, milyen bejelentési kötelezettségekről beszélsz?

Mindenkinek még egy párkapcsolatban is megvan a maga saját tere, ebben a döntésben is.

Van még egy csomó idő átbeszélni a dolgot, meg megvitatni a kérdést, nem gondolom, hogy itt uszítani kell a kérdezőt, aki amúgy is elmondta, hogy nem veszekszik vele emiatt, hanem megértetni vele, hogy a pasi élete és a nő élete két különböző dolog, és a közös életük pedig egy harmadik kül. dolog.

2009. szept. 19. 12:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!