Jogos a felháborodásom?
Férjem Németországban dolgozik egy hónapja,emiatt én csak 6 órás munkát vállalok,hogy a gyerekeinket hozni-vinni tudjam oviba-bölcsibe (2 és 6 évesek),ellássam a háztartást,intéznivalókat.
Idáig én osztottam be a pénzt,mert ő nagyon nem tudott bánni vele ,én is kerestem mindig sokkal jobban,közölte ,hogy a 600.000 Ft-os fizetésből ő 80.000 Ft-ot fog hazaadni havonta nekem,a többit ő félreteszi bankban.Mikor leírtam neki,hogy ha a hitelünket befizetem,a gyerekek ételét befizetem,az üzemanyagot megfizetem,még akkor sem elég mindenre amit ad az én fizetésemmel együtt és akkor még nem vettem a gyerekeknek egy ruhát,vagy egy túrórudit,vagy magamnak amire szükségem lesz.
Ragaszkodik hozzá,hogy ő többet nem ad haza a keresetéből,mert ő gyűjt...én meg a két gyereket lássam el,fizessek be mindent úgy,hogy nem áll rendelkezésemre elég pénz.
Nagyon elkeseredtem,teljesen magamra hagyottnak érzem magam ,nem hajlandó törődni azzal,hogy még tengődni sem lesz elég a pénz,mert nem lesz elég a számlákra és egyéb kiadásokra amit be kellene osztanom.
Ha itthon maradna ,akkor teljes munkaidőben mennék dolgozni,bár félretenni nem nagyon tudnánk,de elég lenne a pénzünk,ha én osztanám be.
Nem feltétlenül jogos, mert nagyon sok embernek nem éri el a fizetése a 80 ezer forintot, te meg ennyit kapsz a férjedtől, plusz a te fizetésed, plusz családi pótlék. Az oké, hogy adhatna akár 200 ezret is, de ha reálisan nézed a dolgot, akkor ennyinek elégnek kell lennie, akkor is, ha te csak 50 ezer forintot keresel.
Bár nem tudom, eddig hogyan éltetek, mennyire szoktál hozzá a jóhoz.
A házhitelünk 100.000 Ft és van egy fejlesztésre szoruló tartós beteg gyermekünk is,akinek a későbbi sorsa nagyban függ attól,hogy most meg tudjuk e számára fizteni a fejlesztéseket,terápiákat.
Én 180.000 Ft nettót kapnék teljes munkaidővel és családi pótlékokkal együtt ,plusz a férjem kb 120.000 keresett amíg itthon dolgozott.
Úgy beszéltük meg ,hogy a kissebb gyerekünk 3 éves koráig csak részmunkaidőben dolgoznék,mert nincsen segítségünk a gyerekekhez.
Azért ment ki,hogy jussunk valamire ,mert már nagyon nehezen tudtunk törleszteni és a gyerek fejlesztését kigazdálkodni.
Ez a része nekem is egy kicsit sántít. Ellentmondást érzek a szavaidban:
Eddig nem nagyon tudott bánni a pénzzel kontra félretesz gyűjteni.....
És a családi számlára tesz gyűjteni vagy magának?
Ha a családi számlára, akkor ez pozitív, azonban abban nem értek egyet vele, hogy ezt veled egyetértésben kellene csinálnia. Mivel te kezelted eddig is a pénzt, egyértelmű, hogy te tudod, mennyi pénzből tudtok kijönni havi szinten. Ha ehhez a 80 kevés, akkor jogosan háborodsz fel, hogy ti nélkülöztök, amikor egyébként sok pénzt kap. Spórolni, félretenni mindig csak a havi kiadások után meglévő összegből szoktak. Én kissé a körmére néznék, mert nekem ez sántít.....
Én többet adnék haza.
De ki nem állhatom hogyha a nő mondja meg hogy veszek-e valamit vagy nem.A szüleim esetében is , veszekedtem autóvétel előtt , édesapám az erősebb nagyobb autókat kedveli.És édesanyám eldöntötte hogy nem lehet az mert neki nem tetszik és mert csak.Én erre mondom édesapámnak hogy HOGY LEHET EKKORA PAPUCS hogy ezt hagyja amikor ő keres többet.
Időközben átkódolta az agyát és ráállt arra,hogy ő gyűjteni akar,nem érdekli,hogy a gyerek fejlesztésére egyáltalán egy fillér sem fog jutni (ez a lehető legnagyobb fájdalmam,hogy egyedül hagy ezzel a gonddal is),az sem érdekli,hogy a számlákat sem tudom kifizetni majd.
Azt mondta gúnyosan most majd megtanulok a pénzzel bánni :-( ,évekkel ezelőttől én osztottam be a pénzt,mert volt olyan,hogy hónapkig odaadtam a pénzt neki a számlákra és utólag derűlt ki,hogy semmit sem fizetett be belőle,a pénzzel nem is tudott elszámolni utánna nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!