Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiak! Ez tényleg ennyire...

Férfiak! Ez tényleg ennyire elviselhetetlen?

Figyelt kérdés
A szüleimnek én vagyok az egyetlen gyerekük. 6 éve meghalt az apám, ezért hazaköltöztem a szülői házba. Anyám hajlamos a depresszióra, és nem akartam, hogy egyedül legyen. Nyugdíjas klubba nem fog járni soha, mert azt mondja, hogy nem kíváncsi a másik bajaira, és ő sem fogja velük megosztani a betegségeit. Én is ilyen vagyok, szóval megértem. De ezt úgy látom, senki sem tudja elviselni. Most szakított velem a harmadik férfi, miután nem akartam hozzá költözni, 45 km-re. Azt még hozzátenném, hogy az ő anyja is egyedül van, kórházról kórházra viszi mert depressziós, szintén az egyedülléttől, de neki ez nem számít. Tőlem is azt várja el, hogy hagyjam egyedül. Az ennyire elviselhetetlen, hogy törődöm az anyámmal? Most akkor, míg él az anyám, addig nem fogok találni senkit? Mert az biztos, hogy nem fogom egyedül hagyni senki kedvéért.
2012. jan. 26. 11:45
 121/160 anonim ***** válasza:
97%

Honnan tudod, kedves utolsó, hogy az említett anyós nem szólna bele mindenbe? Ismered? Ha 10 pasiból 10 elmenekült, akkor ott valami nem oké...

Lehet, hogy a kérdező "ottrohadjál meg ahol vagy nem érdekel, mert anyukámnak most éppen beszélgethetnékje van futok-rohanok" hozzáállása, lehet, hogy más, de hogy valami nem oké, az biztos.

És nem azt mondta senki, hogy le kell tojni anyukát, ha jön egy pasi, csak szépen leszakadni tőle, nem a seggében lakni.

Most képzeld el, kérdezőnk megismerkedik egy jólmenő vállalat igazgatóhelyettesével, vagy csak egy sikeres kisvállalkozóval. Emberünknek van lakása, amit tud finanszírozni, hiszen jól keres. Ott lakik már mondjuk 4-5 éve, berendezkedett oda, megdolgozott a lakásáért, a megítéléséért a környéken. Mondjuk valami tisztséget is betölt az utcában (pl. utcafelelős, aki az utcát érintő ügyeket intézi az önkormányzatnál, nálunk van ilyen.). Na és itt jön a képbe kérdezőnk. Ő megkérné, hogy gyere költözz már oda hozzám meg az anyámhoz, add el a lakásodat, a presztizsedet, mindent, gyere és lakj nálunk. Normális férfi ebbe nem megy bele. És ez így is van jól. A mami befolyására senki nem kíváncsi. Bár mondjuk itt nemcsak a mamival, de a kislányával is gondok vannak.

Lehet ezt csak én látom így, de egyáltalán nem vagyok irigy rád kérdező. Miért legyek irigy arra, aki az anyja seggében akar megöregedni?

2012. jan. 26. 21:32
 122/160 anonim ***** válasza:
0%

Azért egy dologra kíváncsi lennék: azok közül, akik olyan vehemensen támadják a kérdezőt azért, mert nem szeretne elszakadni az anyjától, vajon hányan lehetnek olyanok, akik szerint teljesen természetes elvárás az, hogy fogadják el az ő házasságon kívül vagy előző kapcsolatukból született gyereküket?

Ismerve a mai állapotokat, azok közül, akik képtelenek lennének a saját "anyjuk seggében" élni (idéztem), biztos van néhány, aki nem ilyen finnyás, ha az elődje gyerekével kell együttélnie.

Ja, hogy az egész más?

Igen, szerintem is.

2012. jan. 26. 23:00
 123/160 anonim ***** válasza:
96%
Ne haragudj, de ha te nem tudsz eljutni addig, hogy a "világát élő" se nem beteg, se nem nyomorék, se nem lelkibajos anyádat "magára hagyd", márpedig az élet normális rendje ez, lehet menni látogatóba is, akkor mit csodálkozol azon, hogy épeszű férfi nem tart fent veled normális párkapcsolatot. Odáig nem jutsz el, felnőtt ember létedre, hogy elköltözz anyádtól, aki nem is szorul rád. Akkor minek foglalkozzanak veled. Legyél boldog anyáddal, ők meg majd keresnek olyat, akivel lehet saját életük, meg saját családjuk ketten, és csak vasárnapi ebédre járnak anyukához.
2012. jan. 26. 23:36
 124/160 anonim ***** válasza:
93%

Kicsit le vannak sarkítva a dolgok, látszik, hogy az emberek nagy többségének csak a 2 véglet létezik, vagyis hogy vagy a szülei seggében él vagy le sem sz.rja őket... Ez a saját lelki szegénységeteket bizonyítja.

A kérdező már írta, hogy ő hajlandó lenne külön költözni az anyjától, csak azt szeretné, hogy minél közelebb legyen hozzá. Mi ebben az olyan elfogadhatatlan?

Ja, hogy alkalmazkodni kell, hát igen, az az emberek nagy többségének nem megy... Persze, hiszen a mondás szerint olyan messze kell költözni a szüleinktől, hogy papucsban ne tudjanak átmenni, vagy mi. Bár az én anyám-apám tavasztól-őszig papucsot hordanak, ha az idő engedi és 25 km-re laknak, ami busszal csak szimpla 1,5 órás út :)

Basszus, hányszor olvasom ezen az oldalon, hogy anyós-após több ezer km-re lakik, de az illető szerint még az sincs elég messze, legszívesebben kilőné a Marsra és hasonlók. Oké, vannak elviselhetetlen szülők és a párunk szüleihez még több türelem kell, na de ugyanígy vannak elviselhetetlen gyerekek is, akikhez a párunk szüleitől több türelem kell, mint a sajátjukéhoz.

Szóval nem mindig másban kéne keresni a hibát. És nehogymár valaki azért legyen rossz, mert törődik a szüleivel! És itt most nem a másik végletről beszélek! Hanem arról, hogy az egyedül élő édesanyja mellől nem akar messzire költözni. Ami pl. gyerekvállalásnál tök jól jönne, hogy a nagymaminak csak le kell sétálnia az unokájához.

De ez sokaknak el sem jut az agyáig. Mert csak az a felnőtt ér valamit, aki jó messze él a szüleitől és hetente 1x találkozik velük...

2012. jan. 27. 07:21
 125/160 anonim ***** válasza:
15%

Nagyon megfognak az ilyen jellegű hozzászólások:

"Senki nem adhatja fel a saját életét máséért, ezt el sem lehet várni! Anyukád így messziről nagyon önzőnek látszik. "

Öööö... Ki is az önző? Ki a hálátlan?

2012. jan. 27. 08:31
 126/160 anonim ***** válasza:
83%

hálátlan!!!!

na nehogy már a gyerek örökké hálás legyen az anyjának mert az megszülte, a szülő akar gyereket

az anyja ha nem engedi el a lányát akkor igen is önző

2012. jan. 27. 08:59
 127/160 anonim ***** válasza:
76%

midneki a sajat dontesei kovetkezmenyeivel kell hogy eljen. ha te anyukadat valasztod hat elj vele vagy a szomszedsagaban. ha talalsz ilyen ferfit aki abbe belemegy hogy harman legyetek egy kapcsolatban akkor szerencsed lesz. ha meg nem akkor marad neked is az egyedullet anyukad halala utan.

azt meg hozzateszem hogy nagyon szeretem a szuleim, es a ferjem szuleit is, de el nem tudnam kepzelni hogy veluk eljek felnottkent.segitjuk oket ahogy tudjuk nem hagyjuk magukra viszont nem koltozunk be hozzajuk.

2012. jan. 27. 10:34
 128/160 anonim ***** válasza:
77%

A válaszok milyen jól mutatják az emberek merevségét.

Hányszor lehet olvasni olyasmit, hogy pl. "választani kell".

Miért kell választani? miért fekete? miért fehér?

Valóban szereti az ember a másikat, ha így áll hozzá? Ha választás elé kényszeríti?

Engem már sokszor állítottak választás elé ex-ek, végül mindig beadtam a derekam. Nekem mégsem jutott eszembe a páromat ilyen igazságtalan dolgok elé állítani!

Szeretem a páromat, ezért figyelembe veszem az ő érdekeit, akaratát, elképzeléseit. Igyekszem azokhoz alkalmazkodni. És normál esetben, más dolgokban ugyanezt kapom cserébe. Ennyire nehéz ez? Tényleg ennyire merev az emberek többsége???

2012. jan. 27. 10:51
 129/160 anonim ***** válasza:
9%

Jól mondod, kedves 128-as! Te vagy amúgy a 36F, aki a párja kedvéért költözött albérletbe? Nagyon szimpatikusak a válaszaid amúgy :)

Sajnos ilyen merev az emberek nagy többsége, ez jól látszik a 13 oldalnyi válaszból, ugyanis kb. a válaszolók 90%-a még 1 utcában sem lenne hajlandó lakni, még a saját szüleivel sem...

Alkalmazkodni? Ugyan már, mi az? Hiszen az ÉN a legfontosabb, az hogy van olyan is, hogy MI, az már le van sz.rva magasról, a TE és az Ő fogalma meg ismeretlen számukra... Persze tisztelet a kivételnek és akinek nem inge, ne vegye magára, blablabla...

Remélem erre tanítják a gyerekeiket és majd visszakapják tőlük ugyanezt.

2012. jan. 27. 12:16
 130/160 anonim ***** válasza:
94%

:D Gyerekeim... én nem azért szültem a gyerekeimet, hogy majd öregkoromban szórakoztassanak. Vagyok annyira felnőtt, hogy el tudom magamat szórakoztatni. Én érezném rosszul magam, ha magamhoz láncolnám akármelyik gyerekemet. És ha el is menne tőlem, visszasírnám magamhoz. A mami itt is mehetne nyugdíjasklubba, beszélgetni az utcabeliekkel, nyugdíjas előadásokra. De nem, mert ő sem kíváncsi senki másra, csak a kislányára. A kislányának meg egyedül a mami a fontos. Hát akkor ők így jók együtt. Ők így már akkor akár házasságot is köthetnének, mert hogy a kérdező nem fog találni egy normális férfit sem ehhez a jó kis tervéhez, az is biztos. Esetleg valami puhány papucsot, akit eddig a saját mamija befolyásolt, most meg a kérdező meg a mamija fogja. :) Ilyen az élet. :)

De én még mindig azt mondom, keressen a kérdező egy iylen anyucipicifiát, jöjjön össze vele, vegyenek egy nagy házat és költözzenek oda a két mamival együtt.

Amúgy jól tette fel a kérdést a kérdező. A FÉRFIAKnak ez tényleg elviselhetetlen, egy kis puhap*csnek teljesen megfelelő helyzet. Ilyet keress kérdező!!

2012. jan. 27. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!