Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiak! Ez tényleg ennyire...

Férfiak! Ez tényleg ennyire elviselhetetlen?

Figyelt kérdés
A szüleimnek én vagyok az egyetlen gyerekük. 6 éve meghalt az apám, ezért hazaköltöztem a szülői házba. Anyám hajlamos a depresszióra, és nem akartam, hogy egyedül legyen. Nyugdíjas klubba nem fog járni soha, mert azt mondja, hogy nem kíváncsi a másik bajaira, és ő sem fogja velük megosztani a betegségeit. Én is ilyen vagyok, szóval megértem. De ezt úgy látom, senki sem tudja elviselni. Most szakított velem a harmadik férfi, miután nem akartam hozzá költözni, 45 km-re. Azt még hozzátenném, hogy az ő anyja is egyedül van, kórházról kórházra viszi mert depressziós, szintén az egyedülléttől, de neki ez nem számít. Tőlem is azt várja el, hogy hagyjam egyedül. Az ennyire elviselhetetlen, hogy törődöm az anyámmal? Most akkor, míg él az anyám, addig nem fogok találni senkit? Mert az biztos, hogy nem fogom egyedül hagyni senki kedvéért.
2012. jan. 26. 11:45
 101/160 anonim ***** válasza:
13%

Kérdező! (75)

Ne sajnáld! Ahogy látom, jelenleg 5%-on áll annak a válaszomnak a tetszési indexe, ez azért jóval több, mint az az 1 % , amiről korábban szó volt. :))

A pontok gyűjtése meg sosem foglalkoztatott.

2012. jan. 26. 15:06
 102/160 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nora Robertsnek van egy három részes sorozata, három ír nővérről (A tűz leánya, A jég leánya, A szégyen leánya). Ajánlom neked elolvasásra, mert a középső lány pont ezzel a problémával küzd. Talán a megoldás, ami ott született, neked is segítene.
2012. jan. 26. 15:11
 103/160 anonim ***** válasza:
86%

Jesszus, kabaré ez az egész...

Úgy adod itt elő, mintha egy lakásban egyedül élni a világ legborzasztóbb dolga lenne, amibe minimum belerokkan az ember lelkileg. Figyelj aranyom, megsúgok valamit: több ezer, sőt több millió ember él egyedül, többek között én is! És most figyelj: NEM LETTEM DEPRESSZIÓS! Bizony! ám!:)

Aki attól depressziós lesz, mert egyedül kell élnie, azzal komoly gondok vannak fejben.

Anyukád BETEG. Orvosra lenne szüksége és nem arra hogy a fenekében legyél! A másikkal való törődés nem azt jelenti hogy agyjuk a lovat a másik pszichikai betegsége alá.

Összekevered azt a gondoskodást, amit egy idős, beteg ember igényel, a lelkibeteg anyád színjátékával.

Szerintem nagyon jól tudja a mama hogy egy kis mélabúval vagy pityergéssel bármit elérhet nálad. Nálunk sokkal okosabb pszichológusok/pszichiáterek már rég megmondták hogy ilyenkor a legrosszabb, amit az ember tehet, ha belemegy a játékba, és úgy ugrál, ahogy a másik fél fütyül. Amit te csinálsz az nem szeretet, nem gondoskodás, hanem gyengeség és befolyásolhatóság!

Szerintem anyád is boldogabb lenne ha nem függene ennyire lelkileg tőled, hanem kialakítaná a saját életét, saját barátait, és láthatná a lánya boldogságát, az unokáit.

Mellesleg 40 km semmi, én kb annyit utazok a munkába minden nap, egy városon belül! Ez nem távolság.

2012. jan. 26. 15:12
 104/160 A kérdező kommentje:

103-as

Te sem olvastad el, hogy hajlandó vagyok különköltözni de a közelébe. Úgyhogy nem igazán értem, amit írtál. Azt is írtam, hogy a férfiaknak ez sem tetszett anyámnak igen. Úgyhogy előbb olvass, aztán írj véleményt. Oké?

2012. jan. 26. 15:22
 105/160 anonim ***** válasza:
70%

Nem vagy normális... Nem tudom hány éves vagy, de ha így folytatod, szépen kiszorulsz abból a korból, amikor egy nőnek gyereke lehet... Az érzelmi zsaroló édesanyukád miatt. Milyen fantasztikus érzés lesz majd beszélgetni a hasonló korú ismerőseiddel, akik körül ott futkoznak a gyerekek, hogy hát igen, anya meg én nagyon jól megvagyunk, kötünk, hímzünk, varrunk, megnézzük a kivánság műsort minden délután a tvben....

Az én párom ott aludni nem hajlandó nálunk, nem még nálunk lakni. És tudod mit? Megértem. Mert én is kb. agyf*szt kaptam, amikor az anyjával kellett élnem 2 hetet. Ha tovább ott kell maradni, esküszöm, elhagytam volna.

Ha ennyire fontosabb anyád, mint a saját életed, akkor köss anyáddal házasságot. Mert neked ő lesz életed társa. Senki nem fogja elviselni, hogy egy hisztis, pityergős, érzelmi zsaroló anyós ott él a seggében. Sokan a saját családjuktól menekülnének egy szerető párhoz, aki akár te is lehetnél, de nem, te még a saját anyádat is a leendő férjed nyakába akarod varrni.

2012. jan. 26. 15:28
 106/160 anonim ***** válasza:
81%
Igen,hajlandó vagy elköltözni a szomszéd utcába. Anyád belement az ötletbe, hisz úgyis ott csücsülhetne a nappalitokban egész nap. Ha nem érted amit írtam, olvasd el még egyszer, oké?
2012. jan. 26. 15:28
 107/160 A kérdező kommentje:

"egy hisztis, pityergős, érzelmi zsaroló anyós"

Nem vagyok sértődős. De kikérem magamnak, hogy ilyen hangnemben írj az anyámról. Ha másképp nem tudsz, akkor ne is írj. És tényleg igazad van, ha valaki nem tudja elviselni, hogy van anyám és a közelemben van, akkor jobb is ha inkább egyedül maradok. Ugyanis ilyenekkel úgysem tudnék kijönni. Aki elhanyagolja a saját anyját, és tőlem is azt várja, az elmehet a fenébe.

2012. jan. 26. 15:38
 108/160 anonim ***** válasza:
74%

Akkor tudod mit? Tényleg, jobbat nem tudok neked tanácsolni!

Keress egy anyucipicifiát, gyere össze vele. Vegyetek közösen egy nagy házat. Költöztesse ő is oda az anyját meg te is a tiédet, aztán legyetek boldogok.

Tudod, az a normális, ha a gyerekek különélnek az anyjuktól miután felnőttek.

Te ne is álmodj róla, hogy valaha rendes családod lesz. Maximum majd édesanyádat pelenkázhatod, mást nem. Attól, hogy elköltözöl tőle xy kilométerre, még ugyanúgy szeretheted, gondoskodhatsz róla, meglátogathatod. Talán akkor anyukád is felnőne végre, barátokat szerezne, lefoglalná magát és nemcsak sírna a szája a pici lánya után. Jézusom.....

2012. jan. 26. 15:44
 109/160 A kérdező kommentje:
Amúgy egy valami világosan látszik, és van akik ezt észrevették, akik tudnak logikusan gondolkodni. Az látszik világosan, hogy a legtöbb ember egyszerűen irigy, arra, hogy jó viszonyban vagyok az anyámmal, és ezt nem akarja elfogadni, ezért inkább arra akar rávenni, hogy én is legyek olyan semmilyen viszonyba, mint ahogy a hozzászólásokból látszik. Hát köszönöm, ebből nem kérek. De az is látszik, hogy vannak olyanok akik igenis tudnak együtt élni a felmenőikkel, úgyhogy maradok ebben a csoportban. Azt megtudtam, amit akartam. Vannak még olyan emberek, akik úgy gondolkodnak, ahogy én. És nem a másikat irigylik, ha már nem tudnak magukkal mit kezdeni. Aki meg csak szidni tud, meg az anyámat ócsárolni, arra nem vagyok kíváncsi. Remélem elég világosan fogalmaztam.
2012. jan. 26. 15:48
 110/160 A kérdező kommentje:

az a normális, ha a gyerekek különélnek az anyjuktól miután felnőttek.

Akkor én nem vagyok normális, ez van. Most már ezt is tudom.

2012. jan. 26. 15:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!