Ha családtaghoz megyünk vendégségbe, elvárható hogy jóllakasson bennünket?
Ez sokmindentől függ.
Hogy egész nap ott vagytok-e, vagy csak délután, és az anyagi helyzetüktől is. Illetve, hogy visztek-e valamit, vagy legközelebb ti hívjátok-e meg őket.
A párom testvére még a múlt héten elhívott magukhoz,ma egész napra. Én a férjem,és a 20hónapos kislányunk. Nagyon ritkán járunk össze
Odaértünk délelőtt fél 11re,szóval előtte kajáltunk.
Délután 3óra felé,8embernek feltálaltak 1kg krumpliból pürét,és 4db grill kolbászt,amit elosztottak. A 8emberből,3gyerek.
Ezen a párommal nagyon felhúztuk magunkat. Én hangot is adtam neki,lehet szégyen de kiosztottam őket hogy lehet ilyet csinálni. Máskor szóljanak hogy vigyek ebédet,bár hozzá tettem többet nem kívánok menni! A férjem egyszerűen csak felállt,és köszönte szépen ő nem éhes,nem fogja megenni a gyerekektől!
Ha nincs pénzem kajára nem hívok el még egy embert sem,egy teljes napra. Mert szerintem éhen senki nem lehet! Rosszul gondolom?
Ahogy előttem írták:)
Ha étkezésre hívnak benneteket (ebéd, vacsora), akkor számolnia kell azzal, hogy hány főt hívott meg, és ki mennyit tud enni. Nyilván a vendég részéről elvárható, hogy ne a vendégségben tesztelje le, mennyit tud enni, mielőtt kihányja az összes addig megevett kaját...
Viszont ha csak úgy beesik a vendég, akkor örüljön, hogy nem rakom ki. Nem szeretem, ha bejelentés nélkül bárki beállít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!